Stiri despre valeria seciu

  15 rezultate: Sortare: Cronologic ↓ Dupa popularitate
 • S-a stins fala falnicei Veneţii....
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  S-a stins fala falnicei Veneţii....

  Recitalul Eminescu programat on line de Teatrul Naţional din Bucureşti de Ziua Culturii Naţionale a trecut din păcate neobservat. Cine a avut curiozitatea să revadă această pagină antologică a artei rostirii scenice a avut însă, nu doar marea bucurie de a-i reîntâlni pe unii dintre cei mai străluciţi actori şi recitatori din această ţară, ci şi satisfacţia unei trăiri intelectuale potrivită cu anvergura poetului.

 • Vocea interioară a Valeriei Seciu
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Vocea interioară a Valeriei Seciu

  Festivalul Naţional de Teatru care tocmai s-a încheiat a avut inspiraţia să programeze un spectacol realizat la TVR de Cătălina Buzoianu cu Valeria Seciu, marea absentă a scenelor noastre.

 • Octavian Cotescu, în buletin, Coteţ. „Actorul cenuşiu“ căruia regizorul Liviu Ciulei i-a oferit roluri principale
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Octavian Cotescu, în buletin, Coteţ. „Actorul cenuşiu“ căruia regizorul Liviu Ciulei i-a oferit roluri principale

  Octavian Cotescu, un profesor de actorie uneori blând, alteori exigent, a interpretat roluri în film şi în teatru, a fost directorul-adjunct Eugen din „Operaţiunea Monstrul“ şi personaj în spectacolele unor regizori precum Liviu Ciulei şi Lucian Pintilie. După ce cădea cortina, devenea soţul actriţei Valeria Seciu şi deputat de Bucureşti în Marea Adunare Naţională.

 • Treimea de platină
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Treimea de platină

  „Nu ştiu alţii cum sunt...” De la o vreme, în apropierea Crăciunului şi a Anului Nou, începe să mă învăluie parfumul dulce amar al nostalgiei clipelor izgonirii mele de la Teatrul Mic pe strada căruia, Sărindarul, n-am mai putut să calc de mai bine de un sfert de veac, din ziua de 8 ianuarie 1990 când, aşa cum se anunţa cu satisfacţie într-un chenar negru, ca de ferpar,

 • Actriţa Valeria Seciu, la 77 de ani: „Nu regret personajele, nici jucate, nici nejucate“
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Actriţa Valeria Seciu, la 77 de ani: „Nu regret personajele, nici jucate, nici nejucate“

  Alături de Horaţiu Mălăele, o altă mare actriţă este aniversată pe data 1 august. Născută pe 1 august 1939, la Bucureşti, actriţa Valeria Seciu, care împlineşte 77 de ani, încă reuşeşte să tulbure cu frumuseţea şi sensibilitatea ei. Horaţiu Mălăele povestea: „Într-un interviu am fost întrebat: Ce îţi place mai mult la Octavian Cotescu? Vali Seciu, am răspuns. Minţeam. Un pic“.

 • Aventura „Canne(s)ză”: românii au strârnit ropote de aplauze
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Aventura „Canne(s)ză”: românii au strârnit ropote de aplauze

  Azi, degustării de filme i s-a adăugat şi una de vinuri, mai degrabă de unul singur, în ceea ce mă priveşte, unul rose, că nimeni n-are demi-seci sau demi-dulci, ele nu intră în categoria celor pentru cunoscători. Totul s-a petrecut pe o terasă cu grădină, cu o casă de păpuşi ca-n copilărie, cu o tufă enormă de floarea păsării paradisului - strelitzia, după numele său consacrat - cu vedere la mare, plajă, munte şi iahturi.

 • Valeria Seciu vine la
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Valeria Seciu vine la"Săptămâna Comediei" de la Braşov

  În oraşul de pe Tâmpa vor poposi în perioada 8-12 mai, în cadrul festivalului "Săptămâna comediei", nume importante din teatrul şi muzica românească Valeria Seciu, Mircea Albulescu, Magda Catone,  Mircea Diaconu, Dorina Lazăr, Ada Milea, Fără zahăr, Ţapinarii.

 • Criticul Doina Papp, despre un un cuplu legendar pe scenă:  regizoarea Cătălina Buzoianu  şi actriţa Valeria Seciu
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Criticul Doina Papp, despre un un cuplu legendar pe scenă:  regizoarea Cătălina Buzoianu  şi actriţa Valeria Seciu

  În cartea sa "De la cortina de fier, la teatrul fără perdea. O istorie subiectivă", editată recent de Unitext, criticul de teatru Doina Papp evocă mari spectacole din epoca comunistă, dar pune accent în special pe cele montate după 1989. În volum, criticul face un portret emoţionant al Cătălinei Buzoianu, regizoarea care a fost distinsă miercuri cu titlul de Doctor Honoris Causa de UNATC din Bucureşti.

 • Valeria Seciu în oglindă
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Valeria Seciu în oglindă

  Astăzi, la ora 19.00, la Teatrul Foarte Mic va avea loc premiera spectacolului „SatisFUCKtion“, cu Valeria Seciu, o poveste plină de nostalgie, în regia lui Theo Herghelegiu.

 • „SatisFUCKtion“ cu Valeria Seciu
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  „SatisFUCKtion“ cu Valeria Seciu

  Spectacolul „SatisFUCKtion", după un text de Thomas Bernhard, cu Valeria Seciu în rolul principal, va avea premiera pe 23 februarie, la Teatrul Foarte Mic din Capitală

Modifică Setările