urda - ultimele știri
O manifestare a avut ca scop promovarea artei culinare tradiţionale, culturii, tradiţiilor locale, producătorilor din această zonă a Neamţului şi a Moldovei, în general.
Cunoscutul maestru bucătar a participat la o etapă de concurs naţional la pescuit şi a fost tratat la o pensiune cu două produse tradiţionale de care nu auzise până atunci
Jântuitul se obţine din zerul rămas după ce se face brânza, având în el mici bucăţele de urdă. Reţeta de preparare a unei ciorbe este extrem de simplă.
Preparatul este în egală măsură sănătos şi săţios, fiind alegerea ideală pentru prânz sau cină. Secretul gustului apetisant stă în pregătirea termică a legumelor, dar şi în dressing-ul din ghimbir, usturoi şi ulei de măsline....
Mai este puţin până când vine primăvara şi vor începe să apară verdeţurile în grădină. Leurda culeasă din pădure rămâne o „delicatesă” pe care o vom găsi în curând, pentru puţin timp, doar pe tarabele din piaţă. O reţetă de clătite cu urdă şi leurdă ...
Dacă în timpul zilei nu am respectat orarul celorlalte mese, cu siguranţă vom fi tentaţi să punem pe masă tot ce găsim prin cămară sau prin frigider. Şi, desigur, să radem tot din farfurii....
Arădeanca Claudia Romana Rista, cunoscută drept „fata care găteşte cu flori“, a descoperit secretul celor mai bune sarmale, colindând satele din România.
Studii internaţionale publicate recent au investigat relaţia dintre consumul de produse lactate şi boala cardio-vasculară, principala cauză de mortalitate la nivel mondial. Dr. Delia Pintilei, medic specialist Diabet, Nutriţie şi Boli metabolice, a e...
Urda este un tip de brânză albă, granulată, obţinută din resturile rămase din prepararea altor tipuri de alimente de acest fel. 100 de grame de urdă conţin 8 grame de grăsimi, fiind un aliment recomandat într-o alimentaţie sănătoasă, la fel ca şi brâ...
Brânzeturile sunt printre cele mai consumate alimente de către români şi nu numai. Pe lângă multiplele beneficii, brânza îngraşă, ne poate creşte colesterolul şi ne îndoapă cu sare dacă consumăm în cantităţi mari....
Despre laptele de capră se spune că este mai sănătos şi mai sărac în grăsimi decât cel de vacă. Dacă mai este şi bio, e perfect. Dacă din comerţ nu ştii niciodată cu siguranţă ce cumperi, atunci trebuie să mergi la o stână de capre, unde există posib...
Datorită conţinutului mare de calciu, laptele şi produsele lactate au efecte benefice asupra sănătăţii oaselor şi dinţilor. Laptele şi brânzeturile sunt cu atât mai sănătoase cu cât au un mai redus de grăsimi....
Cei 24 de pacienţi au acuzat dureri abdominale şi au avut vărsături, dar sunt acum stabili hemodinamic. Au fost transportaţi la Spitalul Municipal din Făgăraş....
Fermierii din industria laptelui acuză concurenţa incorectă a producătorilor din Vestul Europei, aceştia din urmă primind subvenţii mult mai mari decât cei din România, astfel că se ajunge în situaţia în care crescătorii din ţara noastră nu au tehnol...
Brânzeturile pot fi un ingredient de bază în alimentaţia sănătoasă, însă la fel de bine se pot transforma într-o sursă de grăsimi nesănătoase pentru organism. Un medic specialist a explicat, pentru „Adevărul”, ce brânzeturi sunt sau nu recomandate, î...
Un altfel de tort merită încercat, măcar de sărbători. O reţetă uşoară, hrănitoare, dar mai ales inedită. Un tort apertiv care poartă semnătura Gelei Dumitrache, o pasionată de arta culinară ale cărei reţete sofisticat de gustoase le puteţi descoperi...
Există însă şi locuri în care tradiţia e sfântă. Iar sărbătoarea este marcată aşa cum se cuvine. Ca pe vremea străbunilor. Un exemplu este Sâmbra Oilor, din Ţara Oaşului. În fiecare an, în locul numit Huta- Certeze are loc mulsul oilor. Ca şi azi, câ...
Este sărbătoare mare la Vaslui, aici unde au început Zilele Recoltei. În acest sfârşit de săptămână, peste 40 de producători din toată zona Moldovei cu produse tradiţionale obţinute sau făcute din recolta acestui an şi-au dat întâlnire în Piaţa Traia...