Stiri despre teatrul odeon

  101 rezultate: Sortare: Cronologic ↓ Dupa popularitate
 • Titanicul pe canapea
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Titanicul pe canapea

  Un punct de maximă atracţie în programul festivalului FESTin pe bulevard ce se desfăşoară în aceste zile la Bucureşti în organizarea Teatrului „Nottara” a fost, indiscutabil, spectacolul cu piesa Titanic vals de la Teatrul „Odeon”. Pregătită în ultimele luni ale anului 2013, având avanpremiera în ultimele zile ale acestuia şi premiera cu presa la începutul lui 2014, montarea e, fără doar şi poate, una ce se va juca mult şi cu sălile pline.

 • INTERVIU Alexandru Papadopol: „Când am făcut telenovele am fost numărul unu“
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  INTERVIU Alexandru Papadopol: „Când am făcut telenovele am fost numărul unu“

  Alexandru Papadopol a vorbit cu mândrie despre meseria de actor, care l-a consacrat în mai multe telenovele difuzate pe Acasă TV. După ce a debutat timpuriu în cinematografie, cariera sa a cunoscut o pantă ascendentă cu altfel de roluri, cele din telenovelele „Numai Iubirea“ sau „Aniela“. Ultima producţie în care a jucat, „Îngeri pierduţi“, a ajuns la final, moment prielnic pentru ca Alexandru Papadopol să rememoreze drumul său de până acum.

 • Geo Costiniu, aproape singur pe ultimul drum
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Geo Costiniu, aproape singur pe ultimul drum

  A fost idolul tinerilor în anii '70, dar a sfârşit uitat de lume. La cimitir i-au stat alături două dintre cele cinci neveste pe care le-a avut şi o mână de prieteni.

 • FOTO Actorul Geo Costiniu, înmormântat la Cimitirul Bellu în cerc restrâns
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  FOTO Actorul Geo Costiniu, înmormântat la Cimitirul Bellu în cerc restrâns

  Actorul Geo Costiniu, care a murit în noaptea de luni spre marţi, la vârsta de 63 de ani, va fi înmormântat sâmbătă, la Cimitirul Bellu din Bucureşti. Sicriul a fost depus la Teatrul Odeon până la ora 12.00, pentru cei care au vrut să-i aducă un ultim omagiu. Apoi actorul a fost înmormântat la Cimitirul Bellu, într-o slujbă discretă, în prezenţa oamenilor apropiaţi.

 • A murit actorul Geo Costiniu. Avea 63 de ani
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  A murit actorul Geo Costiniu. Avea 63 de ani

  Geo Costiniu, actor al Teatrului Odeon din Capitală, a murit în noaptea de luni spre marţi, la vârsta de 63 de ani. Cel mai recent spectacol în care a jucat a fost "Marchizul de Sade" (2005),  în regia lui Beatrice Rancea, la Teatrul Odeon. Interpreta rolul unui nebun de la azil. "Avea probleme de sănătate, recent nu prea a mai apărut pe scenă", au declarat reprezentanţii instituţiei pentru "Adevărul".

 • INTERVIU Andreea Ciobîcă, artist plastic. Coregrafii pe asfalt
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  INTERVIU Andreea Ciobîcă, artist plastic. Coregrafii pe asfalt

  Andreea Ciobîcă (26 de ani) este o tânără din Cluj care a venit la EBienale cu proiectul său, „Orizontal“, pentru a documenta mişcarea sau, mai bine zis, urmele mişcării pe care paşii noştri le lasă prin oraş.

 • Fotografie şi dans, expoziţie la Teatrul Odeon
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Fotografie şi dans, expoziţie la Teatrul Odeon

  Vernisajul expoziţiei dorner|dani|dans semnată de Willi Dorner / „Bodies in urban spaces“ (Austria) şi Dani Ioniţă / „Dancing Bucharest -  Human playful bodies“ (România) va avea loc pe 9 septembrie, orele 19.00, la Teatrul Odeon.

 • „Povestea soldatului” ispitit de diavol
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  „Povestea soldatului” ispitit de diavol

  Din când în când teatrele îşi mai amintesc de zestrea de aur lăsată moştenire de avangarda anilor 20 ai secolului trecut, când prin baletele ruse  ale lui Djaghilev arta spectacolului era provocată  la reformulări esenţiale.

 • PREMIERĂ Actriţa Rodica Mandache face, la 70 de ani, rolul lui Blanche din piesa clasică
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  PREMIERĂ Actriţa Rodica Mandache face, la 70 de ani, rolul lui Blanche din piesa clasică "Un tramvai numit dorinţă"

  După ce celebrul rol feminin pe care şi-l doreşte orice actriţă din lume a fost interpretat de Vivien Leigh sau de Clody Berthola, Rodica Mandache a acceptat, la 70 de ani, provocarea acestei dificile partituri din partea regizorului Dinu Cernescu. Primele spectacole vor avea loc sâmbătă, 20, duminică, 21 şi duminică, 28 aprilie, ora 19.00, la Teatrul Odeon din Bucureşti.

 • Un spectacol despre francofonie, cu ironie, în „Cabaretul imposibilului“. O singură limbă şi trei culturi diferite
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Un spectacol despre francofonie, cu ironie, în „Cabaretul imposibilului“. O singură limbă şi trei culturi diferite

  Spectacolul „Cabaretul imposibilului“, invitat din Franţa la Teatrul Odeon din Capitală, a adus pe scenă trei bărbaţi care vorbesc aceeaşi limbă, franceza, însă care au crescut în trei culturi total diferite. În jurul unei mese, cei trei îşi povestesc experienţele căpătate de pe urma călătoriilor pe care le fac împreună în colţurile de lume în care locuieşte fiecare.

 • CRONICĂ DE TEATRU: Hitlermachine
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  CRONICĂ DE TEATRU: Hitlermachine

  PREMIERĂ Într-un spectacol care duce mai departe ideea că se face teatru de calitate în Bucureşti, actorul Ionel Mihăilescu arată că nu-i este deloc greu să fie extraordinar.

 • test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  "Dans la Odeon", cu tineri coregrafi

  La Teatrul Odeon se va continua proiectului „Dans la Odeon”, iniţiat în 2001 de coregraful şi dansatorul Răzvan Mazilu, care îşi propune să aducă în atenţia publicului arta dansului profesionist din România şi de pretutindeni.

 • „Gaiţele“ - 10 ani de la premieră
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  „Gaiţele“ - 10 ani de la premieră

  Unul dintre cele mai iubite spectacole ale Teatrului Odeon şi cel mai longeviv din repertoriul actual, „Gaiţele", o comedie cu umor irezistibil ce a adus zâmbetul pe chipul atâtor spectatori împlineşte pe 27 mai, 10 ani de la prima reprezentaţie.

 • Gianina Cărbunariu şi teatrul documentar la Odeon
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Gianina Cărbunariu şi teatrul documentar la Odeon

  Marţi, 24 aprilie şi miercuri, 25 aprilie, de la ora 19.00, la Sala Studio a Teatrului Odeon sunt invitate două spectacole semnate Gianina Cărbunariu, realizate în două spații destinate producțiilor independente de artă contemporană

 • Premiile Radio România Cultural se decernează în această seară
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Premiile Radio România Cultural se decernează în această seară

  Actorii Ştefan Bănică şi Emilia Popescu sunt gazdele celei de-a 12-a ediţii a Galei Premiilor Radio România Cultural, eveniment care va avea loc în această seară, la Teatrul Odeon din Capitală, şi care va premia cele mai importante realizări culturale din 2011.

 • Teatrul Odeon împlineşte de Crăciun 100 de ani de la primul spectacol
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Teatrul Odeon împlineşte de Crăciun 100 de ani de la primul spectacol

  Era de Crăciun, în 1911. O sală întreagă asculta „Marşul“ din opera „Tannhäuser“ de Richard Wagner, în interpretarea unei orchestre dirijate de Oscar Spirescu. Actriţa Maria Giurgea recita „Prolog de deschidere a noului teatru Comoedia“, poem scris special de Tudor Arghezi.