Gala IPIFF va avea loc la Teatrul Odeon, pentru al doilea an consecutiv

0
0
Publicat:
Ultima actualizare:
IPIFF

Perioada de înscrieri early bird pentru cea de-a XVI-a ediţie IPIFF - Festivalul Indie al Producătorilor de Film Independenţi - s-a încheiat la final de februarie şi a adunat 100 de filme din 25 de ţări.

Organizatorii au pregătit două etape de înscriere a filmelor în competiţia IPIFF16, cea de-a doua etapă fiind activă până în 20 martie. Aşadar, dacă eşti producător sau realizator de filme independente de lungmetraj ficţiune (inclusiv animaţie), filme de lungmetraj documentar şi scurtmetraje (ficţiune, documentar, animaţie) şi filme TV, lasă primăvara să-ţi pună determinarea în mişcare şi completează formularul de pe platforma Film Freeway! Valoarea totală a premiilor acestei ediţii este de peste 6000 de euro. Trofeul IPIFF este realizat după o schiţă a actorului, caricaturistului şi scriitorului Horaţiu Mălăele.

Directorul celei de-a XVI-a ediţii IPIFF - Festivalul Indie al Producătorilor de Film Independenţi, regizorul Toma Enache, a afirmat faptul că pentru al doilea an consecutiv Gala de premiere IPIFF, cu invitaţi speciali, va avea loc la Teatrul Odeon în ziua de 8 mai, în format fizic, proiecţiile fiind programate pentru 5-7 mai 2022 la Cinema Muzeul Ţăranului. „Vrem să creştem vizibilitatea creatorilor de film independent şi să le oferim un loc în care producţiile lor să poate fi vizionate, apreciate, premiate. Pasiunea lor pentru film nu cunoaşte limite, depăşeşte orice obstacol şi merită aprecierea noastră. Festivalul nostru exact asta face. Premiază anual cele mai bune producţii independente şi oferă un prilej de bucurie pentru toţi pasionaţii de cinema”, a mai spus Toma Enache, directorul IPIFF.

Competiţia organizată de Uniunea Producătorilor de Film şi Audiovizual din România - Asociaţia Română de Gestiune Operelor din Audiovizual (UPFAR-ARGOA) se adresează producţiilor realizate în intervalul 1 ianuarie 2020 - 30 ianuarie 2022, create fără sprijin financiar din partea Centrului Naţional al Cinematografiei (excepţie făcând categoria Cel mai bun producător al anului la care se pot înscrie toate filmele româneşti indiferent de forma de finanţare), dar şi celor din cadrul şcolilor de film din România. Trailer înscrieri.

IPIFF are ca obiectiv principal promovarea filmului românesc contemporan prin intermediul producătorului de film, punând accentul pe producţia de film independent şi profesioniştii angrenaţi în astfel de proiecte. Mai multe informaţii despre eveniment găsiţi pe pagina de Facebook IPIFF.

Opinii


Ultimele știri
Cele mai citite