
Bursele „Pastia” ajung la alţi doi tineri talentaţi. Cine sunt fericiţii beneficiari
Valoarea fiecărei burse acordate de Ateneul popular este de 7.200 de lei şi se acordă pentru durata anului şcolar următor, 2022 - 2023.
Valoarea fiecărei burse acordate de Ateneul popular este de 7.200 de lei şi se acordă pentru durata anului şcolar următor, 2022 - 2023.
Evoluţia a doi elevi de la Liceul de Artă „Victor Brauner“ din Piatra Neamţ a fost unanim apreciată, juriul hotărând că merită să acceadă în faza următoare a întrecerii
Împlinirea a peste şase veacuri de la prima atestare documentară a unei fortăreţe medievale, Cetatea Neamţ, a fost prilej pentru lansarea unui concurs naţional
Un deţinut a înşelat sute de români din penitenciar cu sume ce totalizează zeci de mii de euro. A reuşit acest lucru folosindu-se de abilitatea sa unică de-a imita vocea a diferite persoane şi de câţiva complici care ridicau banii de la victime.
„Un sentiment ca o lume dispare, mai exact un anume fel de a face lucrurile şi, chiar dacă eu personal nu agream acest fel de a face lucrurile, e totuşi un sentiment de pierdere, în mod bizar... RIP Ion Caramitru.” Această postare a Cristinei Modreanu a fost aceea care a exprimat cel mai bine ceea ce am simţit la vestea morţii marelui actor.
Sunt cu mingea la picior de dimineaţa până seara şi visează să ajungă fotbalişti de succes, la echipe mari. Modelele lor sunt Lionel Messi, Kylian Mbappe şi Cristiano Ronaldo.
Valeriu Gorgan, un instalator din Botoşani, şi-a descoperit la 54 de ani talentul pentru pictură. În ultimii trei ani a pictat şi a trăit în lumea artei cât pentru o viaţă întreagă. Termină deja Facultatea de Pictură şi este prezent în mai multe expoziţii din ţară, impresionând prin stilul său modern, pe alocuri avant-garde.
Alberto de Blasi, un sicilian în vârstă de 52 de ani, s-a prezentat la "Românii au Talent”, sezonul 11, cu o interpretare a unui cântec în limba română. Concurentul a ales să cânte piesa "Ochii tăi", care aparţine trupei Holograf, iar juraţii i-au apreciat momentul.
Valoarea fiecărei burse este de 7.200 de lei şi se acordă de către Ateneul Popular Mr. Gh. Pastia pentru durata anului şcolar următor, 2021 - 2022.
Ana Maria Dragomir are 17 ani şi a reuşit să-i uimească pe juraţii emisiunii televizate „Românii au talent“ cu vocea sa extraordinară, dar şi cu pasiunea pentru jocurile video pe care le joacă îndeosebi băieţii.
Oltenia se poate mândri cu o pleiadă de personalităţi, din foarte multe domenii, care i-au marcat existenţa şi au impus-o ca o regiune esenţială pentru dezvoltarea României. Fără îndoială, însă, atunci când spui Oltenia, mai întâi îţi vine în minte legendarul personaj ”Nea Mărin”, creat şi interpretat magistral de inegalabilul monstru sacru al cinematografiei, teatrului, radioului şi al televiziunii, actorul Amza Pellea.
Originar din Mureş şi abandonat de mamă la naştere, Tiberiu Iakab locuieşte de aproape 19 ani într-un centru de boli psihice din comuna argeşeană Tigveni. Fără să aibă studii artistice, Tiberiu pictează impresionant, are sute de tablouri realizate, în special reproduceri şi are deja două expoziţii.
Pasiunea pentru pictură şi pentru tot ceea ce este frumos i-a dat curaj Mirelei Cherecheş să pună pe picioare propria afacere.
Andra, Alexandra Dinu, Andi moisescu şi Florin Călinescu au râs în hohote când au fost persiflaţi de Sara Smighelschi, din judeţul Neamţ, care a participat la emisiunea „Românii au talent“
Florin Suciu este actor, păpuşar, ventriloc şi iluzionist şi consideră că teatrul de animaţie a devenit o formă de reprezentare artistică dedicată tuturor vârstelor.
Diana Torje (37 de ani) şi-a dorit dintotdeauna să devină artist plastic. Graţie talentului său, a muncii intense şi a determinării, românca a bifat până acum participări la mai multe expoziţii în Franţa şi Coreea de Sud.
Fire inventivă şi exigentă, Alexandra Şipa a absolvit una dintre cele mai prestigioase şcoli de design vestimentar din Londra şi a uimit lumea modei cu o serie de creaţii sustenabile, din fire electrice reciclate.
Bogdan Octavian Hurban, o tânără speranţă a muzicii populare, consideră că la baza unei cariere artistice stă un repertoriu autentic şi respectul faţă de zona folclorică din care provii.
Nicolas Grigorescu nu a împlinit încă zece ani, însă mânuieşte pensulele ca un pictor mare. Şi nu doar numele aminteşte de celebrul artist, ci şi predilecţia puştiului pentru peisaje.
Tânărul artist şi-a găsit drumul în viaţă după ce a experimentat munca în agricultură, cea de grafic designer, designer de interior şi fotograf la evenimente.
Copiii şi adolescenţii cu vârste între 10 şi 18 ani şi cu talent artistic pot participa la un concurs naţional în cadrul căruia vor fi premiate cele mai reuşite lucrări care vor fi şi expuse.
O revistă dedicată promovării baletului a întocmit o listă cu 20 de fotografi români recomandaţi pentru talentul cu care reuşesc să scoată în evidenţă rafinamentul, eleganţa şi frumuseţea lumii acestui dans clasic.
La cei 33 de ani ai săi, Silvia Gordan a pus pe picioare o afacere în domeniul frumuseţii. Nu i-a fost deloc uşor, dar cu răbdare şi perseverenţă a reuşit să treacă peste greutăţi.
Birlic, pe numele său adevărat Grigore Vasiliu, nu s-a visat în copilărie star de cinema, ci clovn la circ. Birlic este un nume sinonim cu teatrul românesc de comedie. În plan personal însă, viaţa nu a fost deloc roz pentru marele actor. Moartea fulgerătoare a primei soţii l-a afectat profund.
Primăvara va fi sărbătorită şi în acest an prin talentul şi entuziasmul elevilor călărăşeni care se vor alinia la startul celei de-a VIII-a ediţii a festivalului-concurs “Câştigă pentru şcoala ta!”. Spectacolul este organizat de Primăria Municipiului Călăraşi, în parteneriat cu Inspectoratul Şcolar Judeţean, Casa Corpului Didactic şi Centrul Judeţean de Cultură şi Creaţie.
"Viaţa mea se confundă cu teatrul. Uşa casei mele este o cortină, la fel de catifelată, la fel de deschisă bucuriilor, durerilor, ca şi uşile teatrului românesc. Mama, soţia, copiii sunt personajele principale ale unei piese pe care o joc în fiecare zi“, spunea regretatul actor Ştefan Bănică.
Câteva eleve dintr-o comună de legumicultori din Olt pleacă în fiecare sfârşit de săptămână să susţină meciuri în Liga I de fotbal feminin. În urmă cu doar un an, mai toate erau încadrate cu risc crescut de abandon şcolar.
Mădălina Paşol provine dintr-o familie celebră de muzicieni care se întinde deja pe trei generaţii. Tatăl ei a fost şef partidă violoncel al Orchestrei Radio din România, unde bunicul ei a performat timp de 40 de ani, în calitate de solist.
La prima vedere, Cristina Variu este o şcolăriţă ca oricare alta: minionă şi drăgălaşă, debordând de veselie şi de energie. Dar fetiţa de 9 ani străluceşte deja pe scenele concursurilor naţionale şi internaţionale de balet şi visează să ajungă o balerină şi coregrafă celebră.
Miercuri, de la ora 17.00, celebrul violoncelist Gautier Capuçon va urca pe scena Ateneului Român, pentru a cânta alături de Orchestra Filarmonicii din Monte -Carlo, sub bagheta dirijorului Maxim Vengerov, compoziţii de Ceaikovski. Un reper pentru tinerii violoncelişti, Capuçon este un artist cu simţul umorului care s-a îndrăgostit de violncel din secunda în care i-a fost dăruit de părinţi.