
Dacia asigură 50 de tablete pentru elevii defavorizaţi din Dâmboviţa
50 de elevi din zone defavorizate din judeţul Dâmboviţa vor învăţa de pe tablete donate de Fundaţia Groupe Renault România, în parteneriat cu Dacia.
50 de elevi din zone defavorizate din judeţul Dâmboviţa vor învăţa de pe tablete donate de Fundaţia Groupe Renault România, în parteneriat cu Dacia.
Alţi 100 de elevi din zone defavorizate din Argeş şi Dâmboviţa vor învăţa de pe tablete donate de Fundaţia Groupe Renault România, în parteneriat cu Dacia.
Zeci de elevi din judeţul Botoşani riscă să rămână cu mediile neîncheiate fiindcă nu au putut participa la orele online. Autorităţile s-au gândit să rezolve abia acum problema, oferindu-le tablete fără să le explice cum să le folosească. De teamă să nu le strice şi să fie apoi buni de plată, unii nici nu le-au scos din cutii.
Mai mulţi elevi şi părinţii lor, din oraşul Rovinari, sunt supăraţi pentru că tabletele primite din partea autorităţilor locale pentru desfăşurarea cursurilor online nu sunt funcţionale.
Lenovo a sosit la CES 2021 cu o geantă plină de noutăţi, prezentând întâi noile laptop-uri din gama IdeaPad şi tableta Tab P11.
Consiliul Naţional pentru Soluţionarea Contestaţiilor (CNSC) a admis o contestaţie formulată de unul dintre operatorii care au participat la licitaţia prin care Inspectoratul Şcolar Judeţean Alba urma să cumpere un număr de 650 de tablete destinate elevilor.
O nouă serie de laptopuri, tablete şi măşti de protecţie au ajuns la Buzău, pentru a fi distribuite şcolilor din judeţ. Este vorba despre 568.000 de măsti, 200 de laptop-uri şi 3.418 tablete, care au intrat în posesia Inspectoratului Şcolar Judetean.
Pe o hartă cu stadiul de distribuire a tabletelor pentru elevii proveniţi din familii defavorizate, judeţul Buzău figurează cu un procent de aproape 50% asigurat din totalul necesar.
Huawei România a devenit partener al Asociaţiei Magic, echipând cu tablete secţiile de oncologie pediatrică ale unor spitale din Bucureşti şi Cluj: Institutul Oncologic Bucureşti, Spitalul Clinic de Urgenţă M.S. Curie, Institutul Clinic Fundeni şi Clinica Pediatrie 2 Cluj Napoca - Spitalul Clinic de Urgenţă pentru Copii.
Tabletele au fost distribuite către 70 de unităţi de învăţământ, de unde vor ajunge în posesia elevilor beneficiari.
În perioada aceasta simţim nevoia din ce în ce mai mult să fim mai cumpătaţi cu bugetul nostru şi cu achiziţiile pe care le facem. Iar dacă avem un buget special alocat pentru cadourile de Crăciun, cea mai înţeleaptă alegere e să-l cheltuim conştiincios şi să ne orientăm către lucrurile cu adevărat importante, cadouri utile şi achiziţii care se pot dovedi a fi extrem de practice.
Tabletele au fost achiziţionate de Ministerul Educaţiei prin programul ”Şcoala de acasă” şi au fost predate vineri, 4 decembrie, Inspectoratului Şcolar Judeţean Brăila.
La săptămâni bune după ce cursurile la distanţă au devenit o obişnuinţă din cauza pandemiei de Covid-19, primul lot de tablete pentru elevi nevoiaşi a ajuns, vineri dimineaţă, în judeţul Buzău.
Iniţiativa a fost demarată pentru a sprijini elevii din medii defavorizate care nu beneficiază de instrumentele digitale necesare pentru a participa la orele online şi la activităţile extraşcolare pe care obişnuiau să le desfăşoare.
Doar jumătate din totalul necesarului de tablete a ajuns la Inspectoratul Judeţean Vrancea, urmând ca cealaltă livrare să se producă în maxim două săptămâni. În Vrancea vor fi distribuite peste 5.800 de tablete.
1.200 de elevi hunedoreni vor beneficia de dispozitive electronice, începând de miercuri, informează Prefectura Hunedoara.
Peste 3.000 de tablete vor ajunge la elevi din judeţul Alba în cadrul programului naţional ”Şcoala de acasă”, majoritatea fiind destinate şcolarilor din mediul rural
Învăţământul online este un eşec total în satele din nordul extrem al Moldovei. Cel puţin asta mărturisesc localnicii. Majoritatea nu au telefoane sau tablete, iar cei mai norocoşi ajung să facă orele on-line în copaci, pentru a prinde semnal.
Inspectoratul Şcolar Judeţean Călăraşi a început marţi, 10 noiembrie, repartizarea celor 4.751 de tablete, în valoare de 5.541.000 lei, prin Programul Naţional ”Şcoala de acasă”, conform Hotărârii de Guvern nr. 370/2020.
O profesoară de istorie care predă la Colegiul Naţional de Informatică „Spiru Haret” din Suceava a declarat că învăţământul online se face cu dificultate „dacă nu ai la dispoziţie toate cele necesare, începând cu dispozitivele electronice”.
Ministrul Educaţiei şi Cercetării, Monica Anisie, a anunţat, luni, că Inspectoratul Şcolar al municipiului Bucureşti a solicitat alocarea a peste 8.000 de tablete pentru elevii care fac cursuri online, precizând că vor mai fi cumpărate şi alte dispozitive în perioada următoare.
Reşiţa face paşi importanţi pentru digitalizarea totală a învăţământului din licee şi şcolile gimnaziale din localitate.
Inspectoratul Şcolar Judeţean Hunedoara cumpără tablete electronice pentru aproape 1.800 de elevi din judeţul Hunedoara.
În urma apelului urgent făcut de Şcoala Gimnazială din comuna Unirea, judeţul Călăraşi, unde copiilor provenind din medii vulnerabile nu le este asigurat accesul real la educaţie, Organizaţia Salvaţi Copiii a oferit 160 de tablete, pe care sunt instalate aplicaţiile necesare participării la cursurile online, precum şi ghiozdane echipate cu materiale didactice.
Monica Anisie a vorbit, vineri, despre un ordin ce prevede reducerea drastică a materiei, renunţarea la anumite capitole de la diferite materii, adaptarea programei pentru predarea digitală, scurtarea orarului pentru elevi astfel încât să nu mai petreacă multe ore în faţa calculatorului, dar şi predarea multidisciplinară.
Cadrele didactice din Suceava se plâng că ora de 50 de minute a fost comprimată la doar 30 de minute şi nu le ajunge timpul să parcurgă toată programa şcolară. Pe de altă parte, părinţii sunt nevoiţi să îşi facă programul zilnic în funcţie de orarul copiilor şi nu reuşesc, nici ei, de fiecare dată. Drept dovadă, o mamă care nu a vrut să rateze programare de la coafor şi-a luat copilul cu ea. Elevul s-a conectat din salonul de înfrumuseţare.
Samsung a prezentat astăzi noul Galaxy Tab Active3, o tabletă robustă cu un design elegant şi compact, inspirat de predecesoarea sa.
Informatizarea şcolilor nu mai poate fi ocolită, însă progresele făcute de autorităţi în acest sens sunt, deocamdată, modeste. Cine poate ajuta şi în ce fel?
Începerea noului an şcolar a generat o creştere a vânzărilor de laptopuri, tablete şi camere web cu aproximativ 50%, pe fondul incertitudinii modului de desfăşurare a cursurilor (clasic, online, sau hibrid) şi a necesităţii pregătirii pentru diferite scenarii.
Consiliul Naţional al Elevilor a transmis, ieri, că nu se poate face educaţie online, fără acces la internet, iar peste 800.000 de elevi nu au acces la un dispozitiv conectat la internet.