Rabla pentru electrocasnice: nici măcar jumătate dintre voucherele pentru televizoare şi laptopuri n-au fost folosite

0
0
FOTO Shuttersrtock
FOTO Shuttersrtock

Cea de-a doua ediţie a programului Rabla pentru electrocasnice, în care românii au primit vouchere de la stat pentru televizoare, laptopuri şi tablete, s-a dovedit a fi un succes la capitolul înscriere, nu şi la achiziţia propriu-zisă a produselor.

Potrivit datelor furnizate de Administraţia Fondului pentru Mediu (AFM) până miercuri 16 iunie, românii folosiseră 17.760 de vouchere dintre cele 34.158 emise pentru achiziţia de televizoare, 10.967 de vouchere dintre cele 22.884 pentru laptopuri şi doar  6.176 de couchere dintre cele 16.316 emise pentru tablete.

„Voucherele activate în etapa a doua a Programului #RablapentruElectrocasnice sunt valabile până la data de 22 iunie 2021, perioadă în care pot fi folosite la un comerciant validat”, a informat AFM.

image

Valabilitatea voucherelor este de 15 zile de la data validării acestora de către AFM, termen în care trebuie utilizate la un comerciant validat.

Voucherul se poate folosi fie în magazinele fizice, prezentat pe un dispozitiv mobil sau imprimat, fie în magazinele online prin utilizarea codului voucherului în formularul de comandă din site-ul comerciantului. 

Până la momentul utilizării voucherului, beneficiarul are obligaţia de a încărca Cartea de Identitate sau Buletinul de Identitate, precum şi Declaraţia pe proprie răspundere pusă la dispoziţie de AFM, în aplicaţia informatică.

Reprezentanţii AFM precizează că după parcurgerea tuturor etapelor de selecţie a voucherelor, sumele aferente tichetelor generate şi neutilizate redevin disponibile, iar ulterior se poate relua întreaga procedură de selecţie pe etape, inclusiv etapa de înscriere în program/creare de cont.

Programul „Rabla pentru electrocasnice" - sesiunea 2021 a debutat pe data de 14 mai, cu perioada de înscriere a persoanelor fizice, timp de o săptămână.

La sesiunea din acest an, modalitatea de accesare a programului a fost revizuită, astfel încât persoanele fizice să poată beneficia de oportunitatea de a se înscrie şi de a obţine unul sau mai multe vouchere.

Ediţia din 2021 a programului „Rabla pentru electrocasnice" se desfăşoară etapizat. Astfel, în etapa I a avut loc selecţia voucherelor aferente categoriei din care fac parte maşinile de spălat rufe/vase şi frigiderele/congelatoarele (21 mai - 3 iunie), iar în etapa II selecţia voucherelor aferente categoriei din care fac parte televizoarele, laptopurile şi tabletele (4 - 17 iunie).

Ultima etapă, cea de-a treia, va începe pe data de 18 iunie, la ora 10:00, şi vizează achiziţia de aparate de aer condiţionat, uscătoare de rufe şi aspiratoare.

Bugetul alocat ediţiei din acest an a programului „Rabla pentru electrocasnice" este de 75 milioane de lei, aproape dublu faţă de sesiunea din 2019, când a fost alocată suma de 40 de milioane de lei.

Mai multe - Economie

Ultimele știri

adevarul de weekend jpeg anunt adevarul jpeg

Cele mai citite