Articol publicitar

Top 8 tablete cele mai bune cadouri pentru Crăciun 2020

0
0
Publicat:
Ultima actualizare:

În perioada aceasta simţim nevoia din ce în ce mai mult să fim mai cumpătaţi cu bugetul nostru şi cu achiziţiile pe care le facem. Iar dacă avem un buget special alocat pentru cadourile de Crăciun, cea mai înţeleaptă alegere e să-l cheltuim conştiincios şi să ne orientăm către lucrurile cu adevărat importante, cadouri utile şi achiziţii care se pot dovedi a fi extrem de practice.

Printre cele mai dorite şi utile cadouri din acest an se regăsesc şi versatilele tablete. Acestea au căpătat o recunoaştere mondială datorită versatilităţii pe care ele o oferă şi a numeroaselor avantaje.

De ce să oferi cadou o tabletă de sărbători?

O tabletă este combinaţia perfectă între un laptop şi un smartphone. Bineînţeles, tabletele sunt mai puţîn performanţe decât cele două opţiuni, însă costurile pot fi mai reduse iar funcţionarea nu pare să fie influenţată la multe modele de inferioritatea proprietăţilor tehnice în raport cu alte dispozitive.

Ecranul de dimensiuni relativ compacte (spre deosebire de un dekstop PC sau un laptop), dar şi prezenţa unor tablete cu ecran generos pentru pasionaţii de display-uri mari, oferă un argument important în ceea ce priveşte asocierea tabletei cu stilul şi dorinţele personale ale fiecărui utilizator.

Preţul este un argument destul de puternic în ceea ce priveşte decizia de achiziţie a unui astfel de gadget şi în raport cu multifunctionalitatea ei, pentru că există o varietate de tablete decente la preţuri foarte avantajoase.

Să nu uităm şi că aceste dispozitive sunt la mare căutare odată cu şcoală online sau cu activitatea profesională care se desfăşoară astăzi majoritar acasă.

În concluzie, tabletele pot fi considerate una dintre cele mai bune investiţii din 2020, în materie de cadouri pentru Crăciun.

Imagine indisponibilă

Cum te asiguri că ai ales cea mai bună tabletă pentru sărbători?

Cele mai bune oferte şi opţiuni de tabletele le vei găşi la momentul actual în mediul online. Suntem ferm convinşi că va există cel puţîn un dubiu atunci când cumperi o tabletă, chiar dacă eşţi familiarizat cu brandul ales. Nu e deloc greşit să-ţi pui întrebări vizavi de modul în care această va funcţiona şi să-ţi pui problema că în cazul unei achiziţii necorespunzătoare poţi cu uşurinţă să faci retur produsului ales. Însă, întreagă operaţiune de retur ar putea fi o problema, căci stocurile se epuizează rapid în această perioada iar şansele de a găşi o tabletă mai bună, la un preţ mai mic, pot fi mai reduse. Mai este şi aspectul că banii tăi vor rămâne blocaţi o scurtă sau o lungă perioada de timp, până la soluţionarea returului de către vânzător.

Aşa că e de evitat acest lucru, mai ales într-un timp atât de scurt, existând riscul să rămâi fără acest cadou de sărbători. Dar dacă ţii cont de câteva aspecte îţi poţi garanta reuşită încă din prima, în proporţie de cel puţîn 98%.

Asigura-te că tabletă aleasă deţine minimul de proprietăţi necesare pentru a rula în perfectă stare. Cu cât aplicaţiile pe care le vei rula pe acestea sunt mai mari, cu atât tabletă ar trebui să aibă o memorie şi un procesor mai generos, mai bun. Nu uită de faptul şi că soft-ul poate fi destul de important în materie de utilizare intuitivă şi că unele modele. Majoritatea tabletelor la un preţ accesibil vin cu sistemul de operare Android, însă există şi versiuni cu Windows sau IOS (dacă ai un buget mai mare, dacă eşţi fan Apple sau îţi propui să faci o achiziţie de viitor).

Ţine cont şi de anul de lansare al tabletei! Unele modele mai vechi au performanţe mai reduse, însă dacă vorbim de exemplu despre tabletele Huawei, versiunile moderne nu beneficiază de serviciile Google Play. N-ar fi un minus atât de mare, ţînând cont că există varii trucuri şi aplicaţii la care poţi apela pentru a-ţi utiliza tabletă la fel de simplu.

Alegerea display-ului este un argument relativ subiectiv. Cu cât tabletă are dimensiuni mai reduse cu atât va fi mai fiabilă din punct de vedere al transportului. Însă un display mai generos îţi poate oferi o experienţă mult mai fascinantă de utilizare. De menţionat e faptul că o rezoluţie mai mare la un display mai mic îţi va oferi o viziune mai clară, culori mai vii, detalii mai bine conturate. Totuşi, nu vei regăşi tablete cu o rezoluţie iesita din comun, dar există tablete dotate cu funcţii diverse şi un procesor extrem de bun care îţi vor oferi în cele din urmă o tabletă cu o funcţionare perfectă şi o dispunere excelenţă a imaginilor.

În acelaşi timp, tabletele nu sunt axate pe o camera foarte performanţă, dar în mod evident vei avea de câştigat dacă camera tabletei are o variaţie a megapixelilor mult mai mare, ceea ce înseamnă mai multă claritate în cadrul conferinţelor, a conversaţiilor video. Te poate interesa acest aspect dacă tabletă va fi folosită la şcoală online sau în cadrul unor şedinţe de lucru.

Prezenţa unor accesorii extra în pachetul de achiziţie poate fi un bonus atâta timp cât tabletă funcţionează exact aşa cum ţi-ai dorit. În orice caz, majoritatea tabletelor nu deţîn alte accesorii în afară de cele de baza (de exemplu, încărcătorul), dar prezenţa unei perechi de căşţi sau a altor accesorii pe care le utilizezi în mod obişnuit e un plus. Atunci când accesoriile nu vin la pachet, asigura-te că vei găşi cu uşurinţă să le achiziţionezi pentru modelul ales, pentru a te bucură de tabletă visurilor tale cât mai mult timp de acum încolo.

Acum că ştii câteva aspecte ce ţi-ar putea facilita alegerea tabletei şi alegerea modelului cel mai potrivit, îţi venim în ajutor şi cu câteva sugestii de tablete pe care poţi să le adaugi în coşul de cumpărături, pentru toate bugetele.

Top 8 tablete cele mai bune cadouri pentru Crăciun 2020

1.        Tabletă Apple iPad Pro 12.9" (2020), Procesor Octa-Core, IPS LCD Capacitive touchscreen 12.9", 256GB Flash, 6GB, Camera Triplă 12+10+TOF 3D LiDAR, Wi-Fi, Bluetooth, iOS

Topul este condus de către unul dintre cele mai impunătoare modele de tablete, care reuşeşte să se facă remarcată nu doar prin renumele brandului, dar şi prin proprietăţile acesteia.

Aşadar, această tabletă cu o memorie RAM de 6 GB şi 256 GB memorie internă standard de stocare este un device modern puternic care nu-ţi mai limitează operaţiunile zilnice. Dacă plănuieşţi să foloseşţi tabletă în scop business, această tabletă este o investiţie de viitor.

2.        Tabletă Vonino iMart Pro, Procesor Octa Core 1.6GHz, Ecran IPS Capacitive multitouch 10.1", 3GB RAM, 32GB Flash, 8MP, Wi-Fi, 4G, Bluetooth, Android 

Un model din clasa medie, la un preţ mult mai avantajos, vine din partea brandului Vonino. Tabletă în speţă vine cu o memorie RAM foarte ridicată şi un procesor octa-core întruchipat într-o tabletă elegantă şi cu design ergonomic.

Avem de-a face cu o camera foarte bună spre deosebire de majoritatea modelelor existente pe piaţă, dar şi cu o memorie internă ce poate fi extinsă prin intermediul unui card SD. Poate fi de asemenea utilizată concomitent şi cu o cartelă nano-SIM pentru a-ţi menţine aplicaţiile de uz zilnic şi conversaţiile în acelaşi loc.

3.        Tabletă Lenovo ThinkSmart View, Procesor Octa-Core 1.8GHz, IPS Capacitive touchscreen 8", 2GB RAM, 8GB Flash, 5MP, Wi-Fi, Bluetooth, AOSP

Lenovo vine cu un concept nou pe piaţă pe care nu l-am mai inatlnit până acum - o tabletă desprinsă parcă din viitor, cu un design atipic în cadrul căruia este inclus nu doar tabletă, dar şi o serie de difuzoare de ultima generaţie, un stander şi un microfon care asigura redarea funcţiilor de divertisment mai plăcut şi mai sigur că niciodată.

Această tabletă este cu precădere mai ideală pentru clasa business care foloseşte tabletă pentru a-şi facilita operaţiilor de lucru. Poate comunica cu uşurinţă cu alte dispozitive, astfel încât să uşureze muncă.

4.        Tabletă Apple iPad 8 (2020), Procesor Hexa-Core, Reţînă IPS LCD Capacitive touchscreen 10.2", 32GB Flash, 3GB, 8MP, Wi-Fi, Bluetooth, iOS

Fanii Apple care nu dispun de un buget foarte ridicat pot opta pentru un model recent lansat pe piaţă - tabletă iPad 8.

Această tabletă surprinde totodată prin proprietăţile tehnice generoase, atât la nivel de design unde puteţi avea de-a face cu o tabletă subţire şi elegantă cu un ecran impunător, dar şi din prisma circuitelor integrate unde se regăseşte procesorul cu hexa-core A12 Bionic.

Tabletă poate fi utilizată în orice context, răspunsul la milisecunda la orice comandă şi prezenţa rezoluţiei ecranului de 1620x2160 pixeli asigurând o reproducere cât mai fidelă a detaliilor, în timp util.

5.        Tabletă Samsung Galaxy Tab S6 Lite P610, Procesor Octa-Core 2.3GHz, Ecran TFT Capacitive Touchscreen 10.4", 4GB RAM, 64GB Flash, 8MP, Wi-Fi, Bluetooth, Android, S-Pen 

Tablete avansate, din categoria middle range către premium există şi sub denumirea brandului Samsung. Tabletă Samsung Galaxy Tab S6 Lite este doar una dintre aceste opţiuni.

Vine cu o memorie generoasă cu posibilitatea de extindere pentru a salva şi a accesa zeci de documente de uz personal şi profesional.

Ecranul este de altfel generos, dotat cu funcţia mulţi-touch şi cu o sensibilitate crescută la atingere. În prezenţa procesorului octa-core şi a difuzoarelor stereo integrate, tabletă asigura un răspuns rapid la comenzi şi o experienţă pe măsură.

6.        Tabletă Lenovo Tab M10 (Gen. 2) TB-X606X, Procesor Octa-Core 2.3GHz, IPS Capacitive touchscreen 10.3", 2GB RAM, 32GB Flash, 8MP, Wi-Fi, 4G, Bluetooth, Android

Tabletă Lenovo Tab M10 nu este cu nimic mai prejos faţă de modelul anterior, dar este fără îndoială o tabletă captivantă ce poate fi a ta la un preţ mult mai mic faţă de versiunea precedentă şi cu proprietăţi care-ţi vor atrage atenţia fără îndoială.

Memoria internă de 32 GB poate fi cu uşurinţă extinsă atunci când este necesar, iar memoria RAM de 2GB este perfectă pentru a viziona filme, seriale, pentru a rula pe Skype sau Teams.

Camerele de 8 şi repsectiv 5 MP îţi oferă posibilitatea de a te afişa mai bine în timpul conversaţiilor video sau să realizezi fotografii mult mai interesante.

7.        Tabletă Huawei Mediapad T3 (10), Procesor Quad Core 1.4GHz, IPS LCD capacitive touchscreen 9.6", 2GB RAM, 16GB Flash, 5MP, Wi-Fi, 4G, Android

În ciuda unor mici lipsuri ce le au astăzi dispozitivele Huawei, tabletă Mediapad T3 poate fi o alegere foarte bună pentru a te relaxa în timpul liber sau pentru a-I oferi copilului un gadget de calitate prin intermediul căruia să poată participa online la ore.

Este o tabletă destul de generoasă în raport cu preţul de achiziţie, oferindu-ţi o memorie RAM bună şi o memorie internă de stocare relativ redusă, dar care poate fi uşor există la nevoie.

Prezenţa sistemului de operare Android îţi oferă o utilizare intuitivă, la orice vârstă, iar ecranul LCD IPS dispune inclusiv de o vizualizare HD.

8.        Tabletă Allview Viva C703, Procesor Quad-Core 1.5GHz, Ecran IPS Capacitive Touchscreen 7", 1GB RAM, 8GB Flash, 0.3MP, Wi-Fi, Bluetooth, Android

Una dintre cele mai ieftine opţiuni în materie de tablete şi cadouri de Crăciun vine din partea brandului românesc Allview. Aici putem vorbi de numeroase modele, dar noi l-am ales pe cel mai accesibil model cu puţînţă.

Am putea spune că în raport cu generaţia actuală modelul e puţîn cam depăşit, însă pentru o persoană care foloseşte tabletă periodic, în scop de relaxare, poate fi o opţiune foarte bună. La fel şi atunci când îţi doreşti un gadget cel puţîn cu proprietăţi minime că să poată fi utilizat la şcoală sau în timpul liber, de către copii.

Tabletă Allview Viva nu deţine decât 1 GB de RAM şi 8 GB memorie flash cu posibilitatea de extindere cu 32 GB printr-un micro-SD. Nu poate fi asociată cu o cartelă SIM şi deţine un ecran decent, cu un body compact şi practic pentru călătorii şi nu numai.

Dacă va interesează prestaţia camerei, aflaţi că nu va va oferi cea mai inedită experienţă, dar acest aspect poate fi ajustat prin intermediul unei camere web achiziţionate extra.

Iată aşadar, există opţiuni de tablete cadou pentru orice persoană, indiferent de buget sau destinaţia de uz. Fie că vorbim de activităţi profesionale sau de uz personal, prezenţa unei tablete în viaţă unei persoane poate simplifică mai mult viaţă de zi cu zi şi modul în care se desfăşoară o perioada din viaţă noastră. Tu ce tablete ai pus pe lista de cumpărături?

Imagine indisponibilă
Tehnologie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite