Programul Rabla Electrocasnice intră în cea de-a doua etapă. De vineri se pot cere vouchere pentru televizoare, laptopuri şi tablete

0
Publicat:
Ultima actualizare:
FOTO Shutterstock
FOTO Shutterstock

Începând din 4 iunie demarează etapa a doua a programului „Rabla pentru Electrocasnice”, şi anume, selecţia voucherelor aferente categoriei din care fac parte televizoarele, laptopurile şi tabletele.

Conform graficului stabilit, timp de două săptămâni, mai exact până pe 17 iunie, se pot solicita vouchere cu valori cuprinse între 300 şi 500 de lei, pentru achiziţionarea de televizoare, laptopuri şi tablete, cu condiţia ca, până la data respectivă să nu se termine fondurile alocate. 

Ulterior, fie după epuizarea fondurilor prevăzute pentru această etapă, fie după încheierea ei la termenul stabilit, voucherele obţinute trebuie validate şi activate şi numai după aceea vor putea fi folosite. De precizat că achiziţionarea de noi electrocasnice se poate face în cel mult 15 zile de la validarea voucherelor.

Potrivit regulilor programului, pentru a putea folosi voucherul obţinut trebuie predate electrocasnice uzate din aceeaşi categorie cu cea din care face parte cel ce urmează să fie cumpărat. Ca excepţie de la regulă, în această etapă, pentru laptopuri şi tablete se poate da la schimb fie un calculator personal, compus din unitate centrală şi monitor, fie un alt echipament inclus în program, cu excepţia laptopurilor şi tabletelor vechi.

Programul „Rabla pentru electrocasnice”, sesiunea 2021, a debutat pe data de 14 mai, iar modalitatea de accesare a fost revizuită, astfel încât persoanele fizice să poată obţine unul sau mai multe vouchere.

Potrivit Ministerului Mediului, ediţia din acest an se desfăşoară etapizat. Astfel, etapa a treia care presupune selecţia voucherelor aferente categoriei din care fac parte aparatele de aer condiţionat, uscătoarele de rufe şi aspiratoarele, urmează să aibă loc între 18 iunie şi 1 iulie.

Economie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite