Stiri despre summitul nato

  30 rezultate: Sortare: Cronologic ↓ Dupa popularitate
 • Situaţie inedită la Summitul NATO. Preşedintele Comisiei Europene abia s-a ţinut pe picioare. Liderii au intervenit VIDEO
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Situaţie inedită la Summitul NATO. Preşedintele Comisiei Europene abia s-a ţinut pe picioare. Liderii au intervenit VIDEO

  Liderii europeni au fost surprinşi dându-i o mână de ajutor preşedinelui Comisie Europene Jean-Claude Juncker, care nu-şi putea ţine echilibrul în timp ce se îndrepta spre o cină de gală prilejuită de Summitul NATO de la Bruxelles. Recent, şeful executivului comunitar a explicat de ce are astfel de dificultăţi, declarând răspicat că nu e în niciun caz vorba de consumul de alcool, aşa cum s-a speculat.

 • Summitul de la Helsinki, sub zodia lui Merlin!
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Summitul de la Helsinki, sub zodia lui Merlin!

  Finlanda are relaţii bune atât cu Rusia, cât şi cu SUA. Preşedintele Sauli Niintso l-a felicitat pe Putin cu ocazia realegerii ca preşedinte, ceea ce a stârnit un val de nemulţumire în cancelariile occidentale. Preşedinte George H.W. Bush s-a întâlnit tot la Helsinki, în 1990, cu fostul lider al URSS, Mihail Gorbaciov imediat după căderea regimului comunist. Helsinki se constituie într-un loc al negocierilor ruso-americane.

 • Viaţa mi-a dat dreptate: Rusia vrea dialog cu NATO
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Viaţa mi-a dat dreptate: Rusia vrea dialog cu NATO

  La 1 Decembrie 2008, undeva, lângă Arcul de Triumf, un demnitar întreba un tehnic dacă nu era cazul să îl consulte privind funcţionarea unei secţii anti-serviciul răsăritean de informaţii. Întrebarea a surprins pe cei din jur şi probabil asta s-a şi dorit. Ulterior, la scurt timp, au fost rostogolite, din vârfurile piramidelor pe care le conduceau, minţi luminate, care chiar îşi doreau structuri defensive puternice ale statului român.

 • Summit NATO la Varşovia. Polonia restabileşte provizoriu controalele la frontierele sale
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Summit NATO la Varşovia. Polonia restabileşte provizoriu controalele la frontierele sale

  Polonia îşi suspendă micul trafic frontalier cu enclava rusă Kaliningrad şi restabileşte controalele la frontierele sale, în aşteptarea summitului NATO ce se va desfăşura în perioada 8-9 iulie la Varşovia şi a Zilelor Mondiale ale Tineretului (ZMT), care vor avea loc între 27 şi 31 iulie, a anunţat sâmbătă Guvernul polonez, potrivit AFP.

 • Cum se pregătesc aliaţii de
summitul NATO de la Varşovia
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Cum se pregătesc aliaţii de summitul NATO de la Varşovia

  Cel mai important summit NATO din ultimii ani, program pe 8-9 iulie la Varşovia, aprinde spiritele între aliaţi şi Moscova. Serviciile poloneze au intensificat vânătoarea de agenţi ruşi, autorităţile cehe şi-au propus să deconspire propaganda Kremlinului, în timp ce Alianţa Nord-Atlantică a mobilizat nave de război în Marea Mediterană.

 • Summit-ul NATO din Ţara Galilor - Asistăm la nevoia de a spori garanţiile practice privind securitatea României, ca urmare a solicitării părţii române şi analizei partenerilor din NATO
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Summit-ul NATO din Ţara Galilor - Asistăm la nevoia de a spori garanţiile practice privind securitatea României, ca urmare a solicitării părţii române şi analizei partenerilor din NATO

  Federaţia Rusă nu urmăreşte să angajeze o confruntare cu Vestul, dar este interesată să îşi impună voinţa în fostul spaţiu sovietic. În timpul summit-ului NATO, întreaga comunitate internaţională a privit cu mare atenţie, chiar cu îngrijorare, dacă cea mai puternică alianţă politico-militară prin care lumea liberă îşi apără valorile şi legitimitatea democratică este capabilă să răspundă în faţa unei grave ameninţări la adresa securităţii tuturor.

 • Poroşenko: Rusia ar putea cuceri nu doar Kievul, ci orice oraş european. Chiar şi Bucureştiul
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Poroşenko: Rusia ar putea cuceri nu doar Kievul, ci orice oraş european. Chiar şi Bucureştiul

  Într-un interviu exclusiv acordat BBC, preşedintele Ucrainei, Petro Poroşenko, a declarat că ce se întâmplă în Ucraina reprezintă cea mai mare ameninţare la securitatea Europei şi la stabilitatea ei, încă de la căderea zidului Berlinului. Liderul de la Kiev a avertizat că Rusia ar putea ocupa nu numai Kievul, ci şi „Varşovia, Riga, Tallinn, Bucureşti sau alte oraşe”.

 • De ce îi este frică Rusiei de NATO. Bazele la graniţa Rusiei înseamnă înfrângerea lui Vladimir Putin
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  De ce îi este frică Rusiei de NATO. Bazele la graniţa Rusiei înseamnă înfrângerea lui Vladimir Putin

  „America strânge Rusia ca un şarpe Anaconda”, titra zilele trecute Komsomolskaya Pravda, unul dintre cele mai apreciate ziare din Rusia. În articol, un analist militar rus spune că SUA au început atacul asupra Rusiei odată cu prăbuşirea Pactului de la Varşovia şi destrămarea URSS. Liderul de la Kremlin, Vladimir Putin, caută deja soluţii contra bazelor NATO din ţările baltice şi Europa de Est.

 • INFOGRAFIE Ce aşteaptă lumea de la summitul NATO
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  INFOGRAFIE Ce aşteaptă lumea de la summitul NATO

  Crearea unei noi infrastructuri de-a lungul graniţei estice a Alianţei, situaţia din Ucraina şi retragerea trupelor din Afganistan, principalele teme de discuţie la reuniunea la nivel înalt  de la la Newport, Ţara Galilor.

 • NATO is back!
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  NATO is back!

  Îndrăznesc să spun că summitul care începe astăzi la Newport, în Ţara Galilor, nu va fi unul obişnuit. Summitul NATO nu va fi un alt summit de discuţii goale de conţinut, şi nici unul de curtoazie. Va avea cel puţin importanţa celui de la Bucureşti, dacă nu mai mult.

 • Barack Obama, în Estonia
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Barack Obama, în Estonia

  Preşedintele american Barack Obama a ajuns miercuri la Tallinn pentru a marca angajamentul Statelor Unite alături de ţările baltice, într-un moment în care NATO denunţă acţiuni militare ilegale ale Rusiei în estul Ucrainei, relatează AFP.

 • Summitul NATO şi „Războiul hibrid” al lui Vladimir Putin
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Summitul NATO şi „Războiul hibrid” al lui Vladimir Putin

  Senatorul John McCain, care şi-a manifestat întotdeauna suspiciunea faţă de preşedintele rus Vladimir Putin, a cărui impredictibilitate caracterizează relaţiile internaţionale pe care Federaţia Rusă le are cu UE şi SUA, avertiza că acesta are de mult timp ochii aţintiţi spre Ucraina, pe care o consideră „perla coroanei ruse”: „Ştiu că Putin crede că Ucraina este parte a Rusiei. El este hotărât să o menţină în propria ogradă”.

 • Mesajul lui Putin pentru aliaţii occidentali: „Este mai bine să nu vă puneţi cu noi“
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Mesajul lui Putin pentru aliaţii occidentali: „Este mai bine să nu vă puneţi cu noi“

  Harta care însoţeşte aceste rânduri-gânduri indică locul unde se află lacul Seliger, din Rusia. Acolo, vineri, 29 august, preşedintele Federaţiei Ruse, Vladimir Putin, a adresat cel mai dur avertisment, de la venirea sa la putere, tuturor statelor membre ale Alianţei Nord-Atlantice, ai căror reprezentanţi urmează a se reuni în Ţara Galilor. Locul ales confirmă, indirect, intenţia liderului rus, de „a recupera“ statele baltice.

 • Baza NATO în România - necesitate strategică şi responsabilitate naţională
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Baza NATO în România - necesitate strategică şi responsabilitate naţională

  Intervenţia Rusiei în Ucraina obligă NATO la o reacţie fermă. Summit-ul din Ţara Galilor va fi un moment decisiv în repoziţionarea faţă de o Rusie devenită adversar cu nedisimulate pretenţii revizionist-imperialiste. Pentru prima dată după Al Doilea Război Mondial, pacea în Europa e ameninţată brutal, fapt ce obligă la o reacţie pe măsură – inclusiv crearea de noi baze NATO în Est. Dar e statul român capabil să găzduiască o asemenea bază?

 • România a cumpărat cinci drone fără muniție
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  România a cumpărat cinci drone fără muniție

  România face parte din grupul de 14 țări din cadrul NATO care a decis să achizitioneze cinci vehicule aeriene fara pilot (drone) împreuna cu centrul de comandă și control, a anunțat, duminică, Casa Alba, în prima zi a summit-ul NATO de la Chicago.

Modifică Setările