Stiri despre slaviansk

  70 rezultate: Sortare: Cronologic ↓ Dupa popularitate
 • VIDEO Adevărul Live în direct din Ucraina, despre Paştele însângerat
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  VIDEO Adevărul Live în direct din Ucraina, despre Paştele însângerat

  Jurnalistul freelancer Mircea Barbu a vorbit la Adevărul Live, în direct din Slaviansk, despre cine sunt protestatarii pro-ruşi şi despre Paştele însângerat din estul Ucrainei. Acordul semnat joi între Ucraina şi cele trei mari puteri, Rusia, SUA şi UE, atârnă de un fir de aţă, după ce separatiştii pro-ruşi înarmarţi refuză să elibereze sediile instituţiilor guvernamentale ocupate şi cer organizarea unor referendumuri pentru independenţă.

 • Pravîi Sektor – Sectorul de Dreapta din Ucraina. Între civism şi terorism
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Pravîi Sektor – Sectorul de Dreapta din Ucraina. Între civism şi terorism

  În toamna lui 2013, în acele zile tumultuoase, încărcate de imagini şocante din capitala vecină, un grup de tineri ocupa clădirea unui oficiu poştal. De atunci şi până acum câteva zile, când a fost acuzat de provocarea unui război civil, Sectorul de Dreapta a străbătut un drum sinuos şi, adeseori, violent.

 • Paşte însângerat în Ucraina
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Paşte însângerat în Ucraina

  Acordul semnat joi între Ucraina şi cele trei mari puteri, Rusia, SUA şi UE, atârnă de un fir de aţă, după ce separatiştii pro-ruşi înarmarţi refuză să elibereze sediile instituţiilor guvernamentale ocupate şi cer organizarea unor referendumuri pentru independenţă la 11 mai. În plus, preşedintele ucrainean demis Viktor Ianukovici a cerut evitarea unei „băi de sânge”.

 • Joe Biden soseşte la Kiev, după sângeroasa duminică de Paşte
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Joe Biden soseşte la Kiev, după sângeroasa duminică de Paşte

  Vicepreşedintele american Joe Biden soseşte astăzi la Kiev pentru o întrevedere cu preşedintele interimar, Oleksandr Turcinov, şi premierul Ucrainei, Arseni Iaţeniuk, a anunţat Casa Albă. Oficialul american va rămâne două zile în Ucraina, marcată de mişcări separatiste ample după secesiunea Crimeei, la sfârşitul lunii martie.

 • UPDATE Un atac în Slaviansk ameninţă armistiţiul fragil de Paşte. Separatiştii proruşi ameninţă că îl vor împuşca pe ministrul ucrainean de Interne
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  UPDATE Un atac în Slaviansk ameninţă armistiţiul fragil de Paşte. Separatiştii proruşi ameninţă că îl vor împuşca pe ministrul ucrainean de Interne

  Cinci persoane, dintre care trei militanţi proruşi, au fost ucise duminică dimineaţa într-un atac armat în apropiere de Slaviansk, în estul Ucrainei, a declarat un reprezentant local al separatiştilor pentru jurnalişti, relatează „The Guardian“. Premierul interimar ucrainean Arsenîi Iaţeniuk îl acuză pe preşedintele rus că încearcă să „restabilească Uniunea Sovietică“, în timp ce diplomaţia rusă se arată „indignată“ de atacul comis.

 • FOTO Activiştii proruşi şi dezertorii ucraineni, primiţi cu urale şi trataţi asemenea eroilor
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  FOTO Activiştii proruşi şi dezertorii ucraineni, primiţi cu urale şi trataţi asemenea eroilor

  Slaviansk, ocupat de miliţiile proruse, mai este oraş ucrainean doar cu numele, dacă am judeca după felul în care localnicii tratează forţele loiale Kremlinului. Activiştii cu măşti negre pe feţe şi cu puştile în braţe, veniţi în oraş pentru a susţine rebeliunea prorusă, au parte de o primire entuziastă cu urale şi aplauze, demnă de primirea unor celebrităţi.

Modifică Setările