Stiri despre scurtmetraj

  123 rezultate: Sortare: Cronologic ↓ Dupa popularitate
 • Scurtmetraje de comedie şi producţii debutante, în a doua zi de NexT
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Scurtmetraje de comedie şi producţii debutante, în a doua zi de NexT

  Cea de-a şaptea ediţie a Festivalului de Film NexT, care se desfăşoară în perioada 10-14 aprilie,  reuneşte 23 de producţii din 16 ţări, selecţionate din cele peste 1.200 de înscrieri. Joi-seara, de la 20.30, iubitorii de film pot lua parte la „Comedy Night“, adică la două ore de scurtmetraje în care comicul cinematografic este explorat la maximum. Evenimentul are loc la Cinema Corso.

 • VIDEO Scurtmetrajul românesc „Apele tac“ a fost laureat cu 75 de premii naţionale şi internaţionale
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  VIDEO Scurtmetrajul românesc „Apele tac“ a fost laureat cu 75 de premii naţionale şi internaţionale

  „Apele tac“, regizat de Anca Miruna Lăzărescu, este cel mai premiat scurtmetraj românesc al tuturor timpurilor – laureat al premiului Gopo pentru Cel mai bun scurtmetraj în 2012, a reuşit să adune 75 de premii naţionale şi internaţionale, printre care şi la festivalurile „Santa Fe Independent Film Festival“ (SUA), „Zubroffka“ (Polonia).

 • 48 de producţii româneşti, înscrise pentru Premiile Uniunii Cineaştilor
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  48 de producţii româneşti, înscrise pentru Premiile Uniunii Cineaştilor

  Gala premiilor decernate de Uniunea Cineaştilor din România (UCIN) pe anul 2012 va avea loc pe 15 martie, la Cinema Studio din Bucureşti, informează Mediafax. Cele 48 de pelicule aparţin celor două secţiuni ale concursului – lungmetraj (ficţiune, documentar) şi scurtmetraj.

 • Igor Cobîleanski caută vagabonzi şi alcoolici
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Igor Cobîleanski caută vagabonzi şi alcoolici

  Regizorul Igor Cobîleanski caută talente pentru noul său proiect cinematografic. Castingul pentru scurtmetraj se desfăşoară din iunie, iar filmările vor începe în trei săptămâni.

 • Un alt mod de relaxare după o zi fierbinte: comedie franceză în grădina de vară
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Un alt mod de relaxare după o zi fierbinte: comedie franceză în grădina de vară

  Festivalul filmului de umor, organizat de Institutul francez din Timişoara, programează mâine şi poimâine ediţia a treia, iar bănăţenii sunt invitaţi la grădina de vară „Capitol". Festivalul include patru proiecţii, două de scurtmetraj şi două filme cu Gerard Depardieu în rolul principal.

 • VIDEO Scurtmetrajul clujencei Raluca David, premiat şi în Egipt
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  VIDEO Scurtmetrajul clujencei Raluca David, premiat şi în Egipt

  Filmul „Gobbel", regizat de Raluca David şi produs de Cristian Hordilă, a luat încă un premiu: pentru cel mai bun film de scurtmetraj în cadrulcelei de-a 15-a ediţii a Festivalului Internațional de Film Documentar şi de ScurtMetraj de la Ismailia, Egipt.

 • Melissa Leo, deţinătoarea unui trofeu Oscar: „limba română este foarte grea, nu am reuşit să învăţ să vă salut în româneşte”
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Melissa Leo, deţinătoarea unui trofeu Oscar: „limba română este foarte grea, nu am reuşit să învăţ să vă salut în româneşte”

  Actriţa americană premiată anul trecut cu Oscar şi cu Globul de Aur pentru rolul secundar din "The Fighter", Melissa Leo, a fost prezentă duminică seara la cinematograful Victoria la proiecţia scurtmetrajului în care a jucat, "The Sea Is All I Know". Cu această ocazie, Leo a declarat că limba română i se pare cea mai grea limbă, dovadă fiind că nu a putut să înveţe să salute publicul pe româneşte.

 • Patru zile dedicate scurtmetrajelor
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Patru zile dedicate scurtmetrajelor

  Ediţia a treia a festivalului „Filmul de Piatra“ deschide astăzi seria evenimentelor cinematografice autohtone ale anului 2012

 • Robert Turcescu, un „taxi driver“ de România
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Robert Turcescu, un „taxi driver“ de România

  După ce şi-a pus în practică pasiunea pentru muzică, Robert Turcescu face o altă încercare în domeniul artelor şi debutează în film cu un rol de şofer de taxi într-un scurtmetraj regizat de Bobby Păunescu.

 • Cecilia, vaca finlandeză, într-un experiment vizual
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Cecilia, vaca finlandeză, într-un experiment vizual

  Regizorul Gheorghe Preda a început filmările pentru scurtmetrajul „Vaca finlandeză“, parte dintr-o tetralogie care explorează limitele relaţiei dintre artist şi artă. „Vaca finlandeză“ este inspirat de un caz real: în 2007, un artist a expus un câine într-o galerie de artă din Madrid, lăsându-l să moară. În filmul lui Preda, rolul „sacrificatei“ îi revine unei vaci pe nume Cecilia.

 • VIDEO Amsterdamul vine la Bucureşti cu scurtmetraje
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  VIDEO Amsterdamul vine la Bucureşti cu scurtmetraje

  O sesiune de filme olandeze, premiate la marile festivaluri internaţionale şi o petrecere cu DJ-ul Paul du Lac au loc mâine-seară, de la ora 20.00, la Sala Dalles din Capitală. Organizat în cadrul Festivalului ShortsUP, evenimentul include proiecţii ale unor producţii distinse cu Ursul de Aur, Oscar şi BAFTA.

 • Scufiţa Roşie înfruntă criza adolescenţei
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Scufiţa Roşie înfruntă criza adolescenţei

  Scurtmetrajul „Little Red“, în care o fetiţă din România, interpretată de Ruhna Mocanu (12 ani), îşi descoperă propria sexualitate, va fi proiectat sâmbătă-seară la Berlinală. În filmul-poveste pe jumătate realist, pe jumătate oniric al trecerii fetiţei Ica de la copilărie la adolescenţă mai joacă Vlad Ivanov, Marius Manole şi Adriana Butoi.

 • PORTRET Pasionat de artă, Szabo Karoly aduce filme documentare la Oradea
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  PORTRET Pasionat de artă, Szabo Karoly aduce filme documentare la Oradea

  Tânărul lucrează ca voluntar la unul dintre cele mai vechi cinematografe din oraş. Pasionat de scurtmetraje, el visează la o carieră în domeniu. Orădeanul în vârstă de 23 de ani a lucrat la o firmă de telefonie mobilă, dar şi-a găsit înclinaţia în domeniul cinematografic.

 • VIDEO „Aurora“ pleacă să cucerească Cehia
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  VIDEO „Aurora“ pleacă să cucerească Cehia

  Lungmetrajul lui Cristi Puiu va intra în competiţie la secţiunea „East of the West“ a Festivalului de Film de la Karlovy Vary. Trei filme româneşti participă, în secţiuni diferite, la festivalul care se va desfăşura între 2 şi 10 iulie în celebra staţiune balneară din Cehia.

 • VIDEO Patru pentru Cannes
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  VIDEO Patru pentru Cannes

  Câteva scurtmetraje româneşti participă la secţiunea Short Film Corner a Festivalului de Film de la Cannes, care se va desfăşura în perioada 12 - 22 mai. Filme de Dorian Boguţă, Sabin Dorohoi, Dinu Mărgărint şi de Ilinca Neagu vor putea fi urmărite pe Croazetă.

Modifică Setările