Marți, 8 Iulie 2025
Home
Știri interne
Știri locale
Știri externe
Politică
Economie
Sport
Stil de viață
Showbiz
Opinii
Video
Adevărul de weekend
Anunțuri în ziar
Ultimele știri ⏱️
Război în Ucraina
Război în Israel
Istoria zilei
salate - ultimele știri
Idei pentru realizarea unor reţete de salate simple şi delicioase
Specialiştii sunt de părere că unul din cele mai sănătoase şi mai simple obiceiuri alimentare pe care le putem adopta în această perioadă a anului este consumul zilnic al salatei. Primăvara poate fi considerată, din acest punct de vedere, sezonul car...
Iaşi
09 apr. 2020
Câte gălbenuşuri a găsit o gospodină într-un ou în timp ce prepara salata de boeuf
Familia respectivă spune că a găsit frecvent ouă cu două gălbenuşuri, dar niciodată nu s-a întâmplat ca acum, şi pentru specialişti cazurle fiind rare.
Focşani
07 oct. 2019
7 ingrediente pe care nu ar trebui să le pui într-o salată dacă vrei să slăbeşti
Salatele reprezintă pentru mulţi un prânz proaspăt şi săţios. Mai ales dacă suntem la dietă. Specialiştii ne atrag atenţia să folosim ingrediente care ne fac bine. Altfel, salata se poate dovedi un duşman al dietei noastre.
Târgovişte
24 apr. 2018
Pericolele de la masa de Paşte. Câte ouă putem mânca şi cum combinăm bunătăţile festive? Aflaţi la Adevărul Live
Putem să ne bucurăm de masa festivă de Paşte fără probleme digestive şi, mai ales, fără să acumulăm kilograme. Aflăm cum de la medicul nutriţionist Mihaela Posea, la Adevărul Live.
Viață sănătoasă
03 apr. 2018
A început cu o cultură de rozmarin, iar acum face 5 milioane de euro pe an din 150 de tipuri de salate şi plante aromate
Chives? Rozmarin? Coriandru? Baby spanac? Radicchio? Salată? Lista poate continua, însă în acest text nu veţi citi reţeta unui preparat mediteraneean, ci povestea unei afaceri născute la o discuţie la cafea. Iar Agriro Fresh conţine toate aceste in...
Economie
04 oct. 2017
Cinci idei pentru o salată sănătoasă şi gustoasă de primăvară. Reţete dezvăluite de chef Mihai Cristian
Specialiştii sunt de părere că unul din cele mai sănătoase şi mai simple obiceiuri alimentare pe care le putem adopta în această perioadă a anului este consumul zilnic al salatei. Primăvara poate fi considerată, din acest punct de vedere, sezonul car...
Oradea
10 mart. 2017
Benzinăriile Rompetrol îşi aşteaptă clienţii cu o nouă oferă de gustări la preţuri speciale de sărbători
Atmosfera confortabilă şi primitoare a benzinăriilor Rompetrol oferă o experienţă multisenzorială care contribuie la atingerea unui înalt nivel al calităţii timpului. Clienţii pot găsi o gamă variată de produse, de la sandwichuri, dulciuri de Crăciun...
Stil de viață
22 nov. 2016
Reţete vegetariene: ce alimente mănâncă cei care s-au săturat de carne
„Veganismul“ a devenit un curent care atrage tot mai mulţi oameni. Reţetele fără carne sunt delicioase şi foarte uşor de preparat.
Baia Mare
29 aug. 2016
Cum să pregăteşti roşiile pentru trei gustări de vară. Combinaţii răcoroase de legume pentru anotimpul cald
Vă propunem trei gustări răcoroase de roşii, în combinaţii delicioase care asigură organismului aportul necesar de vitamine şi minerale. Gustările se pot pregăti în mai puţin de 20 de minute şi cantităţile indicate asigură realizarea a câte patru por...
Iaşi
15 aug. 2016
Dieta cu salate de vară - cea mai simplă cale de a slăbi
Încerci să mai dai din kilogramele în exces? Slăbeşte sănătos cu o dietă pe bază de salate. Adaugă după gust, dar cu moderaţie, fructe, carne de pui, brânză, peşte, pentru a le da savoare şi consistenţă....
Viață sănătoasă
12 aug. 2016
Topul fructelor ideale care ar trebui consumate în timpul verii
În timpul verii avem ocazia ideală să ne refacem rezervele de vitamine şi minerale atât de necesare sănătăţii, prin consumarea unor fructe de sezon. De asemenea, acestea au un rol important în rehidratarea organismului, necesară pe timp de vară.
Arad
22 iul. 2016
Care este mâncarea preferată a corporatiştilor şi ce ar trebui să consume de fapt: „Au nevoie de mâncare sănătoasă, care să le dea energie“
Cantinele şi restaurantele din imediata apropiere a clădirilor de birouri au devenit o afacere de succes. Cu venituri peste medie, IT-iştii sunt dispuşi să plătească pentru mâncare sănătoasă, iar în topul preferinţelor se plasează salatele.
Timişoara
21 iun. 2016
Efectul unui pahar cu apă caldă băut când te trezeşti. Ce rişti dacă bei apă după fructe sau salate
Deşi nu este un aliment, apa este complementară acestuia. Băută în cantitate de doi litri pe zi asigură o bună funcţionare a organelor, fiind benefică pentru organism....
Viață sănătoasă
08 mai 2016
Cum combinăm legumele de primăvară ca să le păstrăm toate vitaminele - sfaturile nutriţioniştilor
Odată cu sosirea primăverii, ne bucurăm de culoarea şi savoarea pe care legumele din acest sezon o aduc în farfuria noastră. Însă, spun nutriţioniştii, pentru a ne bucura pe deplin de beneficiile lor, trebuie să ştim şi cum să le consumam.
Arad
25 mart. 2016
Urzica şi leurda, miracolele primăverii. Reîncarcă bateriile organismului după o perioadă de hibernare
Detoxificarea de primăvară începe, de obicei, în paralel cu postul Paştelui. Aceasta presupune adoptarea unui regim alimentar strict, bogat în crudităţi, dintre care nu trebuie să lipsească urzica şi leurda.
Iaşi
20 mart. 2016
Alimente la care trebuie să renunţăm dacă ne dorim o siluetă de invidiat. Care sosuri ne îngraşă şi ce brânzeturi să evităm ca să arătăm bine
E vară, e cald şi toţi vrem ca trupurile noastre să arate impecabil. Pentru asta este nevoie de o dietă echilibrată care să ne ajute să ne menţinem grrutatea ideală. „Adevărul“ vă prezintă cele cinci alimente pe care trebuie să le eliminaţi din meniu...
București
09 iul. 2015
Nutriţionistul Corina Zugravu dezvăluie care sunt cele mai mari greşeli pe care le facem în dieta de vară
E bine sau nu să bem bere pe durata verii? Ne îngraşă, ne deshidratează? Care sunt cele mai recomandate diete ca să arătăm bine la plajă? Am discutat la Adevărul Live cu medicul nutriţionist Corina Zugravu.
Viață sănătoasă
22 iun. 2015
10 motive să mâncăm zilnic morcovi. Leguma-farmacie este duşmanul cel mai de temut al cancerului
Morcovul, a doua legumă din lume după cartof într-un clasament al consumului, este asociată din cele mai vechi timpuri cu puteri magice. Multă vreme s-a crezut că femeile care nu puteau să aibă copii se puteau vindeca prin consumul seminţelor de morc...
Călăraşi
10 iun. 2015
Cu ce înlocuim cafeaua dacă vrem să evităm cafeina: energizantul natural ideal recomandat de nutriţionişti
Cafeaua consumată cu moderaţie poate fi benefică, însă atunci când se fac excese ea poate să ducă la anumite afecţiuni. Există băuturi mai sănătoase care pot conferi energie pe parcursul zilei şi sunt benefice pentru organism.
Arad
27 apr. 2015
Lintea, alimentul-minune din meniul faraonilor egipteni, combate anemia, stresul şi este cel mai bun doctor de inimă
Lintea este o legumă cu multiple beneficii pentru sănătate, care asigură organismului uman nutrienţii necesari pentru a funcţiona corespunzător. Totodată, lintea este una dintre cele mai sănătoase surse de proteine....
Călăraşi
21 apr. 2015
De ce are ştevia reputaţia de vindecător al celor mai grave boli - tratează anemia, obezitatea, rănile gingivale, scade glicemia, creşte imunitatea
Întâlnită foarte des în majoritatea gospodăriilor în perioada de primăvară, ştevia este o plantă miraculoasă, însă puţini cunosc beneficiile acesteia. Conţine vitamine, minerale, proteine, fibre şi antioxidanti, este săraca în calorii, combate pofta ...
Călăraşi
20 apr. 2015
Cum ne poate afecta Postul Mare sănătatea – sfaturile medicilor pentru o dietă corectă în timpul postului
Mai este doar o singură săptămână până la Paşte, însă medicii continuă să tragă un semnal de alarmă cu privire la maniera în care credincioşii trebuie să postească. Cele câteva zile rămase din Postul Mare le-ar putea pune în pericol sănătatea. Cele m...
Slobozia
03 apr. 2015
De ce planta preferată a lui Popeye-Marinarul este numită „mătura intestinului“. Spanacul, iarbă de leac pentru zeci de afecţiuni
Calităţile curative ale spanacului sunt cunoscute şi apreciate din cele mai vechi timpuri. Strămoşii noştri îl foloseau pentru a se trata de anumite afecţiuni, ca şi iarbă de leac, dar de asemenea ca şi hrană. Spanacul a mai fost numit şi „mătura int...
Călăraşi
30 mart. 2015
Alimentele care te ajută să te bronzezi fără să stai prea mult la soare
Bronzul perfect nu este tocmai uşor de obţinut, dar consumarea anumitor alimente înainte a de ne expune razelor soarelui poate ajuta la obţinerea râvnitei nuanţe arămii.
Bucătărie
13 iul. 2014
Grepfrutul, un aliment care poate fi folosit în realizarea a numeroase reţete culinare
Fructele de grepfrut nu reprezintă doar o alternativă de gustare potrivită pentru micul-dejun al „campionilor”, numeroşi bucătari fiind de părere că acest produs poate fi întrebuinţat în realizarea salatelor de fructe a sosurilor sau ca aliment de ba...
Bucătărie
08 mart. 2014
5 moduri în care salatele te îngraşă
Dacă mănânci numai salate nu înseamnă nici că ai o dietă echilibrată, nici că vei slăbi, mai ales dacă le îneci în sosuri sau le adaugi cartofi prăjiţi....
Viață sănătoasă
26 feb. 2014
Grăsimile bune pentru organism
O dietă care are în vedere consumul de grăsimi nesaturate te poate ajuta în încercarea de a diminua nivelul „colesterolului rău” din sânge şi creşterea lipoproteinelor cu densitate mare, cunoscute şi sub numele de „colesterol bun”....
Viață sănătoasă
06 nov. 2013
Alimente care par sănătoase, dar nu sunt
Nu întotdeauna salata, pâinea integrală sau alimentele care nu conţin grăsimi sunt sănătoase. Expertul în nutriţie Katherine Brooking a dezvăluit, pentru „Fox News“, care sunt acele alimente pe care le considerăm sănătoase, deşi nu sunt, şi a oferit ...
Viață sănătoasă
07 mart. 2013
CAMPANIE „Tu ştii ce mănânci?” Află care sunt cele mai sănătoase uleiuri şi cum se folosesc la gătit!
Deoarece uleiul este indispensabil la prepararea celor mai multe mâncăruri, este important să ştim ce sortiment să alegem şi mai ales cum să-l utilizăm corect pentru a nu ne pune sănătatea în pericol.
Viață sănătoasă
25 apr. 2012
Ce este bine să mănânce un bolnav de cancer
Proteinele şi grăsimile „bune“, dar şi o hidratare optimă sunt esenţiale în lupta cu boala....
Sănătate
24 oct. 2011
Salate și supe de legume înlocuiesc mâncarea tradițională în casa Oliviei Steer
Vedeta orădeancă, prezentatoare la Acasă Tv, are un meniu special de la care nu se abate și cu care și-a obișnuit întreaga familie. Ea a îmbrățișat stilul „raw" și și-a învățat inclusiv copii cu dulciuri sănătoase, fără zaharuri, coloranți și emulga...
Oradea
14 mart. 2011
Mâncare în stare cât mai naturală
Dieta cu alimente crude nu este nouă, dar de-abia acum a prins avânt şi în România. Promotorii alimentaţiei raw food au devenit mai vizibili, la fel şi evenimentele dedicate acesteia. Ideea din spatele alimentaţiei raw este ca oamenii să adauge în di...
Stil de viață
09 mart. 2011
Ghid de nutriţie:Cu ce acrim salatele
Pentru că am intrat în sezonul salatelor, l-am întrebat pe specialistul nostru care este cel mai sănătos mod de a le acri. Pe primul loc în topul pe care l-a alcătuit se află zeama de lămâie....
Viață sănătoasă
14 mai 2010
Revigorează-te cu trufandale de primăvară!
Adăugate în dieta zilnică, verdeţurile de primăvară stimulează apetitul şi detoxifierea organismului. În plus, nutrienţii conţinuţi au efecte terapeutice pentru o serie de boli cronice.
Viață sănătoasă
02 apr. 2010
Legumicultorii s-au luat la trântă cu hypermarketurile
Legumicultorii din jurul municipiului aduc la piaţă numai produse naturale, la preţuri mai mici decât în magazineGrădinarii s-au adaptat cererii şi oferă doar saltă, roşii, ceapă şi usturoi verde 100% naturale. Singurul îngrăşământ folosit de ei este...
Brăila
06 mart. 2010