Stiri despre prietenie

  142 rezultate: Sortare: Cronologic ↓ Dupa popularitate
 • De ziua lui Adrian Păunescu, despre Prietenie*
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  De ziua lui Adrian Păunescu, despre Prietenie*

  Vartan Arachelian: „Cineva care, poate, aşa cum cândva Tudor Vianu avea să observe într-o carte memorabilă, Arta prozatorilor români, va scrie una despre portretistică la scriitorii autohtoni, ar trebui să vă situeze la loc de frunte; numai că portretistica a fost pierdută pe drumul urmat de istoria noastră literară.

 • Caut
prieten, rog seriozitate!
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Caut prieten, rog seriozitate!

  De la o vreme, ai observat că pierzi prieteni. De ce oare? Prima grijă este să dai vina pe ei: au devenit încuiaţi, înţepeniţi, plictisitori, antipatici, aroganţi, pe scurt, greu de suportat.

 • Trucurile psihologice care te ajută să câştigi simpatia celor din jur
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Trucurile psihologice care te ajută să câştigi simpatia celor din jur

  Bucuria emanată, limbajul trupului şi atingerile întâmplătoare sunt doar câteva din modurile în care putem să atragem simpatia celor din jur. Psihologii spun că ne înconjurăm în mod inconştient de oameni fericiţi, fiind puternic influenţaţi de starea de spirit a persoanelor din jurul nostru.

 • Omul fără de care aş fi fost un nimeni
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Omul fără de care aş fi fost un nimeni

  Chiar dacă nu în fiecare an am reuşit să ajung acasă de Crăciun, întotdeauna am fost la Galaţi pe 27 decembrie. Mica noastră căsuţă ne adună pe toţi într-însa pentru a ne bucura cu cea fără de care „familia Duminică“ nu ar fi existat vreodată. Mica poveste de mai jos, este despre ea...

 • Shaorma greu de mâncat
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Shaorma greu de mâncat

  E trecut de zece noaptea. Sorin înfulecă. Tu mai tragi un gât de Pepsi, poate îţi trece greaţa de la shaorma asta greţoasă. Cine a fost cu ideea să vă opriţi la shaormerie?

 • Despre prietenie
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Despre prietenie

  Spaţiul relaţiilor interumane din lumea scriitorilor şi artiştilor a fost întotdeauna şi rămâne dominat de amiciţie, care este ca zăpada mieilor primăvara, se topeşte cât ai clipi din ochi.

 • România indecentă
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  România indecentă

  A fost odată ca niciodată, că dacă nu ar fi fost, nu s-ar fi povestit. Am auzit prima dată asta la Budrea. Familia mamei se aduna pentru vreo şapte zile, la sfârşit de august, la casa bunicilor. Veneau vreo 60 de oameni de prin toate colţurile ţării.

 • Cum s-a destrămat prietenia dintre Nietzsche şi Wagner. „M-a insultat mortal”
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Cum s-a destrămat prietenia dintre Nietzsche şi Wagner. „M-a insultat mortal”

  Pe compozitorul Richard Wagner şi pe filosoful Friedrich Nietzsche i-a legat, la un moment dat, o strânsă şi sinceră prietenie. Totuşi, aceasta avea să se termine odată cu schimbarea viziunii lui Nietzsche, când Wagner devenea din speranţa salvării culturii germane, un individ care corupea „muzica viitorului”.

 • Psihoterapeut: „Iubirea adevărată este pasiune cu rădăcini în prietenie“. Ce arată rezultatele studiilor
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Psihoterapeut: „Iubirea adevărată este pasiune cu rădăcini în prietenie“. Ce arată rezultatele studiilor

  Prietenia este un factor important în menţinerea unei relaţii, atât timp cât se iau în considerare principiile care stau la baza formării unui cuplu, principii care, potrivit psihoterapeutului Erna Constantin, nu trebuie să ignore particularităţile partenerilor, modelul de cuplu pe care l-au interiorizat. Studiile arată că partenerii care au dezvoltat prietenia fac eforturi mai mari pentru a repara relaţia atunci când ea scârţâie.

 • FOTO Care este primul oraş din România care a intrat în reţeaua europeană a oraşelor prietene cu albinele: grădiniţe apicole în parcuri, ca în Paris şi Bruxelles
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  FOTO Care este primul oraş din România care a intrat în reţeaua europeană a oraşelor prietene cu albinele: grădiniţe apicole în parcuri, ca în Paris şi Bruxelles

  În urma unui protocol de colaborare, semnat vineri, 31 august, între primarul Mircia Gutău şi preşedintele Federaţiei Asociaţiilor Apicole din România - ROMAPIS, Mircea Ciocan, municipiul Râmnicu Vâlcea a devenit primul oraş din ţara noastră parte a reţelei oraşelor europene prietene ale albinelor.

 • Prietenia dintre scriitorii Ernest Hemingway şi James Joyce, dincolo de anecdota scandalurilor din baruri
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Prietenia dintre scriitorii Ernest Hemingway şi James Joyce, dincolo de anecdota scandalurilor din baruri

  Începând cu boom-ul economic din 1920, Parisul redevenea capitala culturală a Europei, reunind artişti din întreaga lume, precum Pablo Picasso, Salvador Dali, Ernest Hemingway, James Joyce, sau Ezra Pound. În Parisul interbelic s-au legat multe prietenii între artişti, una dintre acestea fiind cea dintre americanul Hemingway şi irlandezul Joyce, camarazi de băutură care, deşi nu făceau exces de complimente, s-au respectat mai mult decât se crede.

 • Be Pride!
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Be Pride!

  Eram în facultate când am cunoscut pentru prima dată o persoană gay. Era o fată tare frumoasă care lucra în fundaţia unde eu îmi făceam practica şi absolut nimic din ceea ce era ca om nu mă făcea să o văd ca fiind altfel decât mine. Singura diferenţă era că, în gaşca pe care o formam la birou, ei i se spunea „M, fratele nostru!“

 • Topul zodiilor care au puterea să-i facă fericiţi pe
cei din jur
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Topul zodiilor care au puterea să-i facă fericiţi pe cei din jur

  Astrologii au identificat trei zodii care contribuie semnificativ la fericirea celor din jur, energia lor reuşind să devină contagioasă. Indiferent cât de rea îţi poate fi ziua, aceştia vor reuşi să readucă armonia în viaţa ta.