Stiri despre pntcd

  190 rezultate: Sortare: Cronologic ↓ Dupa popularitate
 • Cea mai elegantă definiţie a democraţiei. Ion Raţiu: „Voi
lupta până la ultima mea picătură de sânge ca să ai dreptul să nu fii de acord cu
mine!“
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Cea mai elegantă definiţie a democraţiei. Ion Raţiu: „Voi lupta până la ultima mea picătură de sânge ca să ai dreptul să nu fii de acord cu mine!“

  Paralelă în trecut. În urmă cu 24 de ani, în luna mai şi tot într-o campanie electorală, regretatul om politic Ion Raţiu participa la o emisiune televizată alături de Radu Câmpeanu şi Ion Iliescu, contracandidaţii săi la funcţia de preşedinte al României. În acea confruntare, Raţiu a impresionat atât prin eleganţa discursului, cât şi prin definiţia pe care a dat-o democraţiei. Dacă ar fi trăit, Ion Raţiu ar fi împlinit 97 de ani pe 6 iunie.

 • Doi consilieri locali timişoreni sunt
aproape de a fi daţi afară pentru lipsă de dialog cu şefii
partidului din care fac parte
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Doi consilieri locali timişoreni sunt aproape de a fi daţi afară pentru lipsă de dialog cu şefii partidului din care fac parte

  Doi consilieri locali timişoreni, Flavius Boncea şi Bogdan Herzog, sunt la mică distanţă de a fi daţi afară din partidul sub a cărei culoare politică au fost aleşi, PNŢCD. Ani de zile consilier al fostului primar al Timişoarei, Gheorghe Ciuhandu, cel care a reuşit să ţină în viaţă acest partid, Boncea este acuzat, ca şi colegul său, că nu comunică sub nici o formă cu conducerea partidului din care fac parte.

 • FOTO VIDEO Ţărăniştii
băcăuani au donat sânge. Ei au fost sensibilizaţi de cazul tinerei Monica
Neamţu din Botoşani
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  FOTO VIDEO Ţărăniştii băcăuani au donat sânge. Ei au fost sensibilizaţi de cazul tinerei Monica Neamţu din Botoşani

  Cazul tinerei însărcinate din Botoşani, Monica Neamţu (19 ani), operată de patru ori în ultimile zile, i-a sensibilizat şi pe ţărăniştii băcăuani. Astăzi, 13 membri ai Partidului Naţional Ţărănesc Creştin şi Democrat din Bacău au donat sânge. În ultima perioadă, numărul donatorilor a crescut, urmare a unor campanii de sensibilizare a populaţiei.

 • PNŢCD Maramureş a rămas fără preşedinte
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  PNŢCD Maramureş a rămas fără preşedinte

  Doru Ioan Dăncuş, preşedintele PNŢCD Maramureş şi-a dat demisia din partid, la nici un an după ce a fost ales în funcţia de conducere. Cu o istorie ce se întinde pe parcursul a 19 ani alături de ţărănişti, Dăncuş a ales să părăsească partidul din motive personale.

 • Doliu. Consilierul local Nicolae Sima, răpus de o boală necruţătoare
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Doliu. Consilierul local Nicolae Sima, răpus de o boală necruţătoare

  O mare de regrete a lăsat în urmă Nicolae Sima, consilier în cadrul Consiliului Local Călăraşi. Răpus de o boală necruţătoare pe care a încercat s-o învingă în ultimul an, Nicolae Sima a rămas în amintirea colegilor un adevărat profesionist, un om de valoare.

 • PNŢCD nu va susţine candidatul unui alt partid la alegerile prezidenţiale
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  PNŢCD nu va susţine candidatul unui alt partid la alegerile prezidenţiale

  În condiţiile în care nu s-a realizat coaliţia pentru europarlamentare, PNŢCD, în acest moment, nu sprijină niciunul dintre candidaţii la alegerile prezidenţiale şi ca merge pe liste poprii la alegerile europarlamentare, a anunţat preşedintele PNŢCD, Aurelian Pavelescu

 • Iulian Crăciun s-a înscris în PNŢCD
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Iulian Crăciun s-a înscris în PNŢCD

  Iulian Crăciun, membru fondator al Iniţiativei Liberală şi fost membru al Forţei Civice s-a înscris în PNŢCD. Prim-vicepreşedintele PNŢCD, Vlad Moisescu, a anunţat astăzi că mai multţi liberali şi membri ai Forţei Civice au decis să se alăture principiilor politice ale PNŢCD.

 • PNŢCD merge singur la alegerile europarlamentare. Pavelescu: Avem 3,4% intenţie de vot. Suntem peste Forţa Civică şi Mişcarea Populară
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  PNŢCD merge singur la alegerile europarlamentare. Pavelescu: Avem 3,4% intenţie de vot. Suntem peste Forţa Civică şi Mişcarea Populară

  Conducerea PNŢCD s-a reunit sâmbătă la Poiana Braşov pentru a discuta despre strategia electorală a partidului pentru alegerile europarlamentare din luna mai.Preşedintele partidului, Aurelian Pavelescu a anunţat că PNŢCD va merge singur la alegerile pentru Parlamentul European. Totodată, liderul ţărănist a prezentat datele unui sondaj de opinie în care PNŢCD este mai bine clasat decât Forţa Civică şi Mişcarea Populară.

 • PNŢCD: „CCR demontează tentativa USL de a transforma România într-un stat mafiot“
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  PNŢCD: „CCR demontează tentativa USL de a transforma România într-un stat mafiot“

  PNŢCD consideră că modificările aduse Codului penal reprezintă o grea lovitură adusă de USL statului de drept şi democraţiei, afectând iremediabil credibilitatea României ca stat membru al Uniunii Europene şi NATO, cu riscul de a compromite definitiv intrarea în Schengen şi de a avea un raport negativ în cadrul MCV.

 • Despre PNŢCD: Banii nu pot resuscita un partid
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Despre PNŢCD: Banii nu pot resuscita un partid

  Unde este flacăra militantă care anima partidul în primii 10 ani după 1989? PNŢCD nu avea nevoie să declare că este de dreapta (şi nici nu o făcea), dar avea o vocaţie clară şi inconfundabilă.

 • PNŢCD vrea să renască din propria cenuşă
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  PNŢCD vrea să renască din propria cenuşă

  PNŢCD lansează o campanie naţională intitulată „Renaştem pentru România ta“, acţiune destinată atât românilor care, de obicei, absentează de la vot, cât şi foştilor ţărănişti care s-au retras din viaţa politică. De asemenea, PNŢCD face un apel public către forţele de dreapta care formează, în acest moment, Opoziţia, să colaboreze pentru elaborarea unei strategii comune pe temele de interes pentru societatea românească.

 • Mi-e dor de Seniorul Coposu!
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Mi-e dor de Seniorul Coposu!

  Luna asta se împlinesc 18 ani de la moartea lui Corneliu Coposu. Ce repede au zburat anii şi cât de mult i-am simţit lipsa în toată această perioadă! Din păcate pentru România, nu cred că vom mai vedea curând un om politic de anvergura lui Corneliu Coposu.

 • 18
ani fără Corneliu Coposu
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  18 ani fără Corneliu Coposu

  Moartea lui Corneliu Coposu a generat un val imens de simpatie pentru Convenţia Democrată Română şi a contribuit decisiv la câştigarea alegerilor în faţa neocomuniştilor care stăpâneau cu mână de fier România. Acesta este un fapt.

 • PNŢCD
s-a relansat cu un scop înalt: referendum pentru monarhie
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  PNŢCD s-a relansat cu un scop înalt: referendum pentru monarhie

  Congresul PNŢCD desfăşurat sâmbătă la Opera Naţională l-a reconfirmat pe Aurelian Pavelescu în fruntea partidului. Unul dintre obiectivele sensibile anunţate de Pavelescu este reinstaurarea monarhiei constituţionale în România.

 • Opoziţia stă într-un singur om: Traian Băsescu
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Opoziţia stă într-un singur om: Traian Băsescu

  Niciodată, din 1989 încoace, opoziţia din România nu a fost atât de slabă ca acum. În anii `90, când Iliescu lua 80 % în alegeri, PNŢCD şi PNL erau, totuşi, nişte partide de luat în seamă.  Organizau mitinguri cu zeci de mii de oameni, iar presa scria despre acţiunile lor.

 • Ţărăniştii din Vrancea colaborează cu Iniţiativa România Liberală
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Ţărăniştii din Vrancea colaborează cu Iniţiativa România Liberală

  Liderul PNŢCD Vrancea, Lilian Ilie, a participat vineri şi sâmbătă, la Bucureşti, la Comitetul Naţional de Conducere al PNŢCD şi momentul festiv al semnării protocolului de colaborare dintre Alianţa PNŢCD – FC,   pentru dreptate şi adevăr, Alianţa DA şi Iniţiativa România liberală.

 • Fosta ARD, bună de plată cu 15.000 de euro
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Fosta ARD, bună de plată cu 15.000 de euro

  Alianţa România Dreaptă (ARD), formată din PDL, PNŢCD şi Partidul Forţa Civică, trebuie să-i plătească lui Dan Helciug 15.000 de euro drepturi de autor, pentru că fosta alianţă electorală i-a folosit piesa „Câştigăm cu inima" în campania electorală din 2012.

 • PNŢCD: „Crin Antonescu primeşte în PNL oportunişti şi puşcăriabili“
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  PNŢCD: „Crin Antonescu primeşte în PNL oportunişti şi puşcăriabili“

  Partidul Naţional Ţărănesc Creştin Democrat (PNŢCD) va promova o iniţiativă legislativă de instituire a incompatibilităţii între funcţia de ministru şi calitatea de „puşcăriabil“. Între timp, PNŢCD îi solicită preşedintelui PNL, Crin Antonescu, să-şi ceară scuze în faţa românilor pentru că l-a numit pe Relu Fenechiu în funcţia de ministru.

 • Alianţa Forţa Civică-PNŢCD, respinsă de
tribunal
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Alianţa Forţa Civică-PNŢCD, respinsă de tribunal

  Tribunalul Bucureşti a respins înscrierea Alianţei pentru Dreptate şi Adevăr FC-PNŢCD în Registrul Partidelor Politice. Preşedintele Forţei Civice, Mihai Răzvan Ungureanu a motivat că este vorba despre unele formalităţi care au fost omise, eroarea tehnică urmând a fi depăşită în cel mai scurt timp.

 • Scrisoare deschisă d-lui Victor Ciorbea
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Scrisoare deschisă d-lui Victor Ciorbea

  Stimate d-le ex. prim-ministru, mă adresez Dv. în calitate de fost colaborator politic şi guvernamental în perioada guvernării CDR.

 • Nu ne mai trageţi
pe dreapta!
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Nu ne mai trageţi pe dreapta!

  Propaganda e mai tare decât realitatea. Dacă ne luăm după statistici, vedem aievea cum înaintăm spre capitalism, în zbor.

Modifică Setările