Stiri despre mru

  169 rezultate: Sortare: Cronologic ↓ Dupa popularitate
 • Misterioasa plecare
a lui MRU şi ficusul de la Cotroceni
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Misterioasa plecare a lui MRU şi ficusul de la Cotroceni

  Mulţi comentatori politici, unii adversari ai preşedintelui, alţii nu, consideră, analizând comportamentul lui Klaus Iohannis, că şeful statului este prea desprins de treburile ţării sau că nu se implică suficient. A devenit destul de răspândită impresia că preşedintele Iohannis ar fi un ficus la Cotroceni. Chiar aşa să stea lucrurile?

 • Legătura dintre Nicuşor Dan
şi MRU
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Legătura dintre Nicuşor Dan şi MRU

  Dacă ai urmărit în ultimii ani încercările sisifice de spargere a monopolului politic deţinut de Sistemul transpartinic, prin venele căruia curge blatul, legătura dintre cei doi îţi sare în ochi. Se poate citi în felul în care Sistemul, când se află în pericol de a fi penetrat, reacţionează pentru că nu tolerează spărgătorii de monopol, ci îi înghite şi anihilează, cu ajutorul victimelor. Cauza: căderea în hybris.

 • Ce jocuri politice se ascund în spatele scandalului MRU
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Ce jocuri politice se ascund în spatele scandalului MRU

  Votul care l-a trimis pe Mihai Răzvan Ungureanu la şefia SIE a generat o serie de atacuri din partea PSD la adresa lui Gabriel Oprea. În hora acuzaţiilor s-a prins şi fostul preşedinte Traian Băsescu. Puse cap la cap, mişcările politice, întărite de alte informaţii de culise, arată că jocurile din Parlament au fost cu bătaie lungă.

 • Cum văd analiştii înfrângerea PSD în Parlament
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Cum văd analiştii înfrângerea PSD în Parlament

  În ciuda majorităţii de conjunctură strânse de liberali la votul pentru numirea lui Mihai-Răzvan Ungureanu la şefia SIE, o ruptură formală între PSD şi UNPR este puţin probabilă, pentru că partidul lui Gabriel Oprea nu are niciun interes să iasă acum de la guvernare, susţin analiştii contactaţi de „Adevărul“.

 • PORTRET Cine este Mihai Răzvan Ungureanu, noul şef al spionilor: de la studentul „cu blugii
plini de sânge“ la premierul cu cel mai scurt mandat
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  PORTRET Cine este Mihai Răzvan Ungureanu, noul şef al spionilor: de la studentul „cu blugii plini de sânge“ la premierul cu cel mai scurt mandat

  Proaspăt numit director al Serviciului de Informaţii Externe, Mihai-Răzvan Ungureanu a fost remarcat de filosoful Andrei Pleşu, care l-a introdus în lumea diplomaţiei, în anii ’90. MRU a devenit apoi ministru de Externe în Guvernul liberal condus de Călin Popescu Tăriceanu, a ajuns şef SIE în mandatul lui Traian Băsescu, după care a fost numit premier. Mandatul său a durat numai 78 de zile.

 • Tăriceanu anunţă că vrea „o discuţie
serioasă“ cu Ponta
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Tăriceanu anunţă că vrea „o discuţie serioasă“ cu Ponta

  Preşedintele Senatului, Călin Popescu Tăriceanu, a anunţat astăzi că votul pentru numirea senatorului Mihai-Răzvan Ungureanu la şefia SIE i-a „ridicat semne de întrebare“, motiv pentru care vrea o discuţie serioasă la nivelul coaliţiei de guvernare, la întoarcerea în ţară a premierului Victor Ponta.

 • Repere pe drumul căderii – PSD. Trei lucruri despre episodul MRU-SIE
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Repere pe drumul căderii – PSD. Trei lucruri despre episodul MRU-SIE

  Validarea lui Mihai Răzvan Ungureanu în funcţia de director al SIE reprezintă transpunerea în realitate a celei mai negre temeri ale lui Victor Ponta şi Liviu Dragnea: o majoritate fără PSD. Este a doua oară când o altă majoritate apare în plenul Parlamentului, în tot atâtea săptămâni.

 • Alina Mungiu Pippidi: O majoritate pentru Securitatea noastră
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Alina Mungiu Pippidi: O majoritate pentru Securitatea noastră

  Preşedintele Klaus Iohannis şi premierul interimar, general Gabriel Oprea, participă săptămâna asta la manifestările dedicate aniversării a 155 de ani de la înfiinţarea primei unităţi de gardă din Armata Română modernă – Ziua Regimentului 30 Gardă “Mihai Viteazul”.

 • MRU sparge PSD
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  MRU sparge PSD

  Votul prin care Mihai Răzvan Ungureanu a ajuns din nou la şefia SIE a devoalat şi luptele subterane din PSD. Deşi, aparent, parlamentarii social-democraţi au arătat că respectă ordinul primit de la partid şi au boicotat şedinţa de plen în care a fost votat MRU, câteva detalii au trădat cele două mari tabere din partid.

 • Triplul, tripticul argument
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Triplul, tripticul argument

  Nu mai ştiu dacă Achile „cel iute de picior” avea o zonă sensibilă, vulnerabilă, la călcâiul de la piciorul drept sau de la cel stâng (!?). Este însă cert, dovedit medical, că premierul Victor Ponta are o zonă vulnerabilă asemănătoare, la genunchiul de la piciorul stâng. Dacă am gândi şi am vorbi în limbaj simbolic, am putea trage două concluzii.

 • Primul „lucru bine făcut“ de Iohannis în pofida PSD: numirea lui MRU la SIE
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Primul „lucru bine făcut“ de Iohannis în pofida PSD: numirea lui MRU la SIE

  DUEL Majoritatea strânsă de Klaus Ioahnnis pentru desemnarea lui Mihai Răzvan Ungureanu la şefia SIE reprezintă prima victorie a preşedintelui în faţa premierului Victor Ponta în condiţii de adversitate politică. Până acum, preşedintele şi premierul au luat decizii pe bază de consens

 • Mihai
Răzvan Ungureanu înapoi la SIE? Un pic de scepticism nu ar strica
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Mihai Răzvan Ungureanu înapoi la SIE? Un pic de scepticism nu ar strica

  Nominalizarea lui MRU la SIE de către Klaus Iohannis - nu doar un pas pentru revenirea în poziţii de forţă a echipei lui Traian Băsescu, ci şi desemnarea unui om al cărui trecut ridică mari semne de întrebare drept potenţial şef de servicii secrete (din nou!).

 • Iohannis i-a înfierat cu MRU la SIE pe baronii locali ai PSD: „Dorinţa lui de putere e mai mare şi decât a lui Băsescu”
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Iohannis i-a înfierat cu MRU la SIE pe baronii locali ai PSD: „Dorinţa lui de putere e mai mare şi decât a lui Băsescu”

  După ce Victor Ponta a declarat că preşedintele Iohannis nu l-a consultat şi „ne-a păcălit” în problema numirii lui Mihai Răzvan Ungureanu la şefia SIE, „Adevărul” a luat pulsul teritoriului asupra disputei politice de la centru. Dacă liderii locali ai PNL au aprobat în unanimitate desemnarea, liderii PSD s-au pronunţat majoritar împotrivă, dar au fost şi unii care au manifestat prudenţă sau au avut atitudini nuanţate.

 • Votul pentru MRU îl trimite pe Victor Ponta în Opoziţie
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Votul pentru MRU îl trimite pe Victor Ponta în Opoziţie

  Votul pentru numirea lui Mihai-Răzvan Ungureanu la şefia Serviciului de Informaţii Externe l-ar putea trimite, conjunctural, pe Victor Ponta în Opoziţie, după ce principalul partener al PSD din coaliţia de guvernare, liderul UNPR Gabriel Oprea, a anunţat că parlamentarii săi votează „pentru“.

 • Va înghiţi oare Victor Ponta broasca MRU?
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Va înghiţi oare Victor Ponta broasca MRU?

  Numai înclinaţia spre teatralizarea discursului comentatorilor, ba chiar şi al ştiriştilor şi o contaminare accentuată a acestuia cu „senzaţionalul” artificial şi de proastă calitate servit în supradoză beneficiarilor săi de audiovizualul românesc explică utilizarea substantivului „surpriză” şi a verbului „a surprinde”,

 • EXCLUSIV MRU, despre susţinerea lui Oprea: „Aseară nu ştiam că
voi fi nominalizat. Apreciez poziţia premierului interimar“
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  EXCLUSIV MRU, despre susţinerea lui Oprea: „Aseară nu ştiam că voi fi nominalizat. Apreciez poziţia premierului interimar“

  Mihai Răzvan Ungureanu, propus de preşedintele Klaus Iohannis pentru şefia SIE, a comentat, în exclusivitate pentru „Adevărul“, declaraţiile premierului interimar Gabriel Oprea, care a spus, aseară, că va sprijini orice propunere venită din partea Preşedinţiei pentru funcţia de şef al SIE. MRU se bazează pe votul UNPR şi atrage atenţie că „nu ne permitem dispute interne care să afecteze securitatea ţării“.

 • Adio, PSD! Cinci
motive pentru care partidul e condamnat la prăbuşire
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Adio, PSD! Cinci motive pentru care partidul e condamnat la prăbuşire

  Cel mai mare partid din România se apropie vertiginos de momentul năruirii sale pe scena politică. Plecarea lui Victor Ponta, urmată de desemnarea lui Gabriel Oprea ca premier interimar şi nominalizarea lui Mihai Răzvan Ungureanu la SIE arată clar că PSD a pierdut puterea.

Modifică Setările