Stiri despre liberalism

  67 rezultate: Sortare: Cronologic ↓ Dupa popularitate
 • La Mulţi Ani, PNL!
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  La Mulţi Ani, PNL!

  Liberalismul nu este conservatorism. Liberalismul nu este socialism. Liberalismul este doctrina democratică a prudenţei, a creşterii sociale organice, bazate pe liberă iniţiativă, cu respectarea riguroasă a libertăţii cetăţeanului.

 • Reportaj. Ce
nu s-a văzut la TV de ziua PNL: de la apelul la calm intern şi săgeţile către PSD
până la duşul rece primit, prin criticile intelectualilor
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Reportaj. Ce nu s-a văzut la TV de ziua PNL: de la apelul la calm intern şi săgeţile către PSD până la duşul rece primit, prin criticile intelectualilor

  Liberalii au sărbătorit ieri 147 de ani de la înfiinţarea PNL, prin mai multe evenimente, fie doar între membrii de partid, fie cu intelectualii. Dacă la prima întâlnire accentul a fost pus pe laude şi moştenirea istorică, la al doilea partidul a fost avertizat de pericolele pe termen lung ale colaborării cu PSD şi de necesitatea regândirii strategiei pentru 2024, dacă nu vor să piardă alegerile.

 • Rusia reinterpretează romanul „1984” al lui George Orwell: „El nu scria despre noi, ci despre occidentali. Nu descria totalitarismul, ci sfârşitul liberalismului”
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Rusia reinterpretează romanul „1984” al lui George Orwell: „El nu scria despre noi, ci despre occidentali. Nu descria totalitarismul, ci sfârşitul liberalismului”

  Romanul „1984” al lui George Orwell descrie pericolele liberalismului occidental, nu ale totalitarismului, susţine purtătoarea de cuvânt a Ministerului rus de Externe, Maria Zaharova. Într-o dezbatere care a avut loc la sfârşitul săptămânii trecute, ea le-a spus ruşilor care au rude în străinătate să le transmită că occidentalii trăiesc „într-o ficţiune în care o persoană poate fi anulată”,  relatează The Guardian.

 • Iohannis, la 147 de ani de la înfiinţarea PNL: „Timpul luptelor interne a trecut. PNL a făcut toate schimbările necesare pentru a asigura o conducere capabilă” | VIDEO
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Iohannis, la 147 de ani de la înfiinţarea PNL: „Timpul luptelor interne a trecut. PNL a făcut toate schimbările necesare pentru a asigura o conducere capabilă” | VIDEO

  Preşedintele Klaus Iohannis a participat, marţi, la aniversarea a 147 de ani de la înfiinţarea PNL, un eveniment organizat la Muzeul Naţional Brătianu, în Argeş. Şeful statului a transmis că PNL a făcut, în ultima vreme, toate schimbările necesare pentru a asigura o conducere capabilă să garanteze o guvernare competentă şi care să aducă un succes electoral în 2024, precizând că „timpul luptelor interne a trecut”.

 • Congresul PNL, o ultimă şansă ca liberalii să mai existe
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Congresul PNL, o ultimă şansă ca liberalii să mai existe

  Am fost întrebat, foarte des în ultimul timp, cu cine votez la Congresul PNL de mâine. Nu a mai fost niciodată un congres atât de urmărit din afara partidului. Şi care să producă o mai mare îngrijorare.

 • Europa, de la COVID la gravid. Urmaşii lui Cain şi Abel
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Europa, de la COVID la gravid. Urmaşii lui Cain şi Abel

  Parlamentul European a adoptat joi raportul Matic, în care este consemnat şi dreptul bărbaţilor transsexuali, cât şi dreptul altor persoane non-binare, să rămână însărcinate şi să nască. Deşi raportul nu are caracter obligatoriu, spaţiul public a fost invadat de mesaje panicarde din partea conservatorilor speriaţi că vor trebui să nască.

 • Totul despre DEX. Riscurile introducerii educaţiei sexuale în şcoli
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Totul despre DEX. Riscurile introducerii educaţiei sexuale în şcoli

  Florin Cîţu spune că educaţia sexuală va fi introdusă într-un curs de educaţie pentru viaţă, începând de anul viitor, iar părinţii care nu sunt de acord îşi vor putea retrage copiii. Dezbaterea a încins spiritele în societatea românească.

 • Nu pleacă Trump. Iese pe uşă liberalismul
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Nu pleacă Trump. Iese pe uşă liberalismul

  Azi pleacă Trump. Dar chiar pleacă? Nu-l vor lăsa. Căci e politic şi mediatic prea preţios. Iar conspiraţionita prea mare. Ce pare să-şi adio e liberalismul, fără de care lumea liberă e pierdută, iar tiraniile triumfă.

 • Eugenia: o pseudo-ştiinţă foarte „cutting edge”
(II)
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Eugenia: o pseudo-ştiinţă foarte „cutting edge” (II)

  În al doilea deceniu al secolului XX, o idee a devenit foarte la modă printre cei care simţeau că au dreptul sau chiar obligaţia să pună în aplicare noile inginerii sociale; şi în special printre elitele liberale ale lumii occidentale.

 • Eugenia: o pseudo-ştiinţă foarte „cutting edge” (I)
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Eugenia: o pseudo-ştiinţă foarte „cutting edge” (I)

  “Eugenia” este un cuvânt care sună frumos – o combinaţie a cuvintelor greceşti „bun” şi „naştere”. Francis Galton, cer care a inventat ideea, a propus eugenia ca soluţie „pentru îmbunătăţirea omenrii”. Dar cam aici se termină partea frumoasă a poveştii.

 • Bătaia peştelui pe taraba mioritică
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Bătaia peştelui pe taraba mioritică

  Anul acesta avem bătaia peştelui electoral. Producţia de partide politice noi, pe ţară, pe capitală, pe regiuni este mai mare decât producţia agricolă la hectar din vremea cincinalelor. Ies la iveală cu candidaţi pe liste, pe lângă mai vechile şi cunoscutele formaţiuni politice, unele înfiinţate anul trecut, în 2019, dar şi altele noi nouţe, scoase din pălărie în 2020. Ofertă bogată cu toate culorile, ideologiile posibile şi imposibile!

 • China, Rusia, SUA şi bătălia pentru ordinea internaţională liberală
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  China, Rusia, SUA şi bătălia pentru ordinea internaţională liberală

  Am asistat în weekend la o excelentă demonstraţie de erudiţie, înfruntare a minţilor şi a argumentelor, dar şi bătălie pentru manipulare şi dezinformare, ştiinţa discursului şi a politicii şi război informaţional, de-a dreptul, cu minţile celor prezenţi – circa 2.000 de participanţi în sală.

 • Ambasada Rusiei în Regatul Unit „trollează” Uniunea Europeană. „Care e cea mai bună metodă de a dovedi că liberalismul e în viaţă?”
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Ambasada Rusiei în Regatul Unit „trollează” Uniunea Europeană. „Care e cea mai bună metodă de a dovedi că liberalismul e în viaţă?”

  După ce Vladimir Putin a declarat în urmă cu câteva zile că „liberalismul e învechit şi a intrat în conflict cu ce vor oamenii din întreaga lume”, stârnind replici din partea mai multor lideri europeni, Ambasada Rusiei în Regatul Unit contribuie la mânia europenilor printr-un sondaj postat pe Twitter, relatează Politico.

 • La mulţi ani, PNL, la mulţi ani liberalismului pur în România!
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  La mulţi ani, PNL, la mulţi ani liberalismului pur în România!

  Astăzi se împlinesc 144 de ani de fondarea oficială a Partidului Naţional Liberal şi mi se pare de bun augur să amintim românilor şi României, că bazele României moderne au fost aşezate de către personalităţile marcante ale liberalismului românesc. Ion C. Brătianu, , Mihail Kogălniceanu , A.G. Golescu, Prim Miniştrii ai României şi oameni de vaza ai societăţii româneşti de la acea vreme.

 • Liberalism cu pamperşi
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Liberalism cu pamperşi

  Singurul lucru pe care Partidul Naţional Liberal îl are în comun cu doctrina clasic liberală e „L”-ul din nume şi un om, doi, care rătăcesc orbeşte prin partid, ca Moise în pustiu.

 • Etatism sau liberalism?
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Etatism sau liberalism?

  Auzim din ce în ce mai multe voci în ultima vreme, din zona puterii, care susţin că statul ar trebui să fie mult mai prezent în viaţa economică.

 • Un sfîrşit ruşinos
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Un sfîrşit ruşinos

  E obiceiul bizar al celui ce şi-a pierdut minţile să creadă, în timp ce îşi potriveşte laţul la gît, că va pieri lovit de schimbarea climatică sau de duşmanii progresului. Cum nu mai e mult pînă în clipa în care eroul acestei scenete va da cu piciorul în scaunul de dedesubt, trebuie spus că lumea în care trăim e o ruşine. Pentru?

 • Renaşterea colonialismului şi suferinţa morală a Europei de azi
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Renaşterea colonialismului şi suferinţa morală a Europei de azi

  Într-un articol publicat în The Jerusalem Post, Gol Kalev scrie despre retrezirea spiritului colonialist european ale cărui reminiscenţe se văd în anumite comportamente, critici şi acţiuni ciudate, iraţionale ale Europei în ceea ce priveşte alte state. UE impune standarde ale drepturilor omului şi democraţiei, adoptând  postura unei „dădace moralizatoare,” dar de fapt încă se resimte după şocul decolonizării, aflându-se într-o suferinţă morală.

 • Euroscepticismul şi alte rătăciri mintale la români
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Euroscepticismul şi alte rătăciri mintale la români

  3 ştiri zilele astea, aparent fără prea mare legătură între ele: guvernul italian a aprobat proiectul de buget pe anul viitor, Ungaria a fost condamnată la CEDO pentru instituirea monopolului de stat pe piaţa manualelor şcolare şi cel mai recent barometru dat publicităţii de Parlamentul European arată o scădere îngrijorătoare a încrederii românilor în Uniunea Europeană şi instituţiile sale.

 • Pierdut partid liberal, îl declar nul!
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Pierdut partid liberal, îl declar nul!

  Un nou scrutin, un nou eşec lamentabil pentru Partidul Naţional Liberal. Sigur, nu el e cel mai important perdant al nevalidării referendumului Coaliţiei pentru Familie, dar prin susţinerea şi sprijinul acordat demersului s-a asociat şi el cu penibilul rezultatului.

 • Tăriceanu: „Generaţia lui Mircea Ionescu- Quintus a cunoscut ororile comunismului. Astăzi, România este frământată de aceleaşi lucruri“
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Tăriceanu: „Generaţia lui Mircea Ionescu- Quintus a cunoscut ororile comunismului. Astăzi, România este frământată de aceleaşi lucruri“

  Preşedintele ALDE, Călin Popescu Tăriceanu, a susţinut vineri un discurs în cadrul lansării asociaţiei „Mircea Ionescu- Quintus”, în care a vorbit despre faptul că reunificarea dreptei nu se poate face în jurul unui partid, ci în jurul aceloraşi „valori şi principii”. Tăriceanu a mai spus că generaţia lui Quintus a fost cea care a cunoscut ororile comunismului, însă România pare în prezent frământată de aceleaşi lucruri.

 • Liberalismul românesc – o doamnă pe centură…
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Liberalismul românesc – o doamnă pe centură…

  Imaginea care îmi vine în minte atunci când mă uit şi analizez comportamentul liberalilor din România este cea a unei doamne îmbrăcate decent, dar care stă în parcările de pe centura Capitalei să presteze servicii tiriştilor. Atât mai înseamnă liberalismul în ţara care i-a avut ca premieri pe Ion Brătianu, Ionel Brătianu sau I.G. Duca. Liberalismul a fost golit de conţinut şi transformat în libertinaj…

Modifică Setările