Stiri despre liberalism

  46 rezultate: Sortare: Cronologic ↓ Dupa popularitate
 • Etatism sau liberalism?
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Etatism sau liberalism?

  Auzim din ce în ce mai multe voci în ultima vreme, din zona puterii, care susţin că statul ar trebui să fie mult mai prezent în viaţa economică.

 • Un sfîrşit ruşinos
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Un sfîrşit ruşinos

  E obiceiul bizar al celui ce şi-a pierdut minţile să creadă, în timp ce îşi potriveşte laţul la gît, că va pieri lovit de schimbarea climatică sau de duşmanii progresului. Cum nu mai e mult pînă în clipa în care eroul acestei scenete va da cu piciorul în scaunul de dedesubt, trebuie spus că lumea în care trăim e o ruşine. Pentru?

 • Renaşterea colonialismului şi suferinţa morală a Europei de azi
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Renaşterea colonialismului şi suferinţa morală a Europei de azi

  Într-un articol publicat în The Jerusalem Post, Gol Kalev scrie despre retrezirea spiritului colonialist european ale cărui reminiscenţe se văd în anumite comportamente, critici şi acţiuni ciudate, iraţionale ale Europei în ceea ce priveşte alte state. UE impune standarde ale drepturilor omului şi democraţiei, adoptând  postura unei „dădace moralizatoare,” dar de fapt încă se resimte după şocul decolonizării, aflându-se într-o suferinţă morală.

 • Euroscepticismul şi alte rătăciri mintale la români
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Euroscepticismul şi alte rătăciri mintale la români

  3 ştiri zilele astea, aparent fără prea mare legătură între ele: guvernul italian a aprobat proiectul de buget pe anul viitor, Ungaria a fost condamnată la CEDO pentru instituirea monopolului de stat pe piaţa manualelor şcolare şi cel mai recent barometru dat publicităţii de Parlamentul European arată o scădere îngrijorătoare a încrederii românilor în Uniunea Europeană şi instituţiile sale.

 • Pierdut partid liberal, îl declar nul!
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Pierdut partid liberal, îl declar nul!

  Un nou scrutin, un nou eşec lamentabil pentru Partidul Naţional Liberal. Sigur, nu el e cel mai important perdant al nevalidării referendumului Coaliţiei pentru Familie, dar prin susţinerea şi sprijinul acordat demersului s-a asociat şi el cu penibilul rezultatului.

 • Tăriceanu: „Generaţia lui Mircea Ionescu- Quintus a cunoscut ororile comunismului. Astăzi, România este frământată de aceleaşi lucruri“
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Tăriceanu: „Generaţia lui Mircea Ionescu- Quintus a cunoscut ororile comunismului. Astăzi, România este frământată de aceleaşi lucruri“

  Preşedintele ALDE, Călin Popescu Tăriceanu, a susţinut vineri un discurs în cadrul lansării asociaţiei „Mircea Ionescu- Quintus”, în care a vorbit despre faptul că reunificarea dreptei nu se poate face în jurul unui partid, ci în jurul aceloraşi „valori şi principii”. Tăriceanu a mai spus că generaţia lui Quintus a fost cea care a cunoscut ororile comunismului, însă România pare în prezent frământată de aceleaşi lucruri.

 • Liberalismul românesc – o doamnă pe centură…
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Liberalismul românesc – o doamnă pe centură…

  Imaginea care îmi vine în minte atunci când mă uit şi analizez comportamentul liberalilor din România este cea a unei doamne îmbrăcate decent, dar care stă în parcările de pe centura Capitalei să presteze servicii tiriştilor. Atât mai înseamnă liberalismul în ţara care i-a avut ca premieri pe Ion Brătianu, Ionel Brătianu sau I.G. Duca. Liberalismul a fost golit de conţinut şi transformat în libertinaj…

 • Limitarea puterii este succesul istoric al liberalismului
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Limitarea puterii este succesul istoric al liberalismului

  Limitarea puterii este succesul istoric al liberalismului, de aceea vedem atât de mulţi „wanna-be dictators“ că încearcă să limiteze liberalismul, începând cu Orban, Erdogan şi Putin şi terminând cu Dragnea. Statul nu mai este gardianul de noapte al lui Benjamin Constant, ci este cel care protejează biserica, academia, familia şi piaţa liberă de interferenţa tiranică.

 • Despre liberalism şi populism
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Despre liberalism şi populism

  Am experimentat pe pielea mea acum câteva luni protestele masive din Budapesta legate de închiderea Central European University. Acum este linişte, se ştie că guvernul este de neînduplecat prin proteste şi că legea a trecut. Puţin le-a păsat lui Orban şi mafiei sale că poate vor pierde viitoarele alegeri din primăvară, au stat în picioare pentru un principiu, şi anume „iliberalismul“.