Stiri despre lactoza

  16 rezultate: Sortare: Cronologic ↓ Dupa popularitate
 • Zahărul şi cancerul. Există vreo legătură?
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Zahărul şi cancerul. Există vreo legătură?

  Zahărul creşte sau nu riscul de cancer? Am dori un răspuns clar, dar oamenii de ştiinţă nu par să se pună de acord. Până când aceştia se vor hotărî, cel mai bine este să reducem pe cât posibil cantitatea de zahăr din dietă.

 • Studentele care au câştigat medalia de aur la prestigiosul concurs de inovaţie alimentară Ecotrophelia  2018. Au impresionat juriul cu o îngheţată bio
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Studentele care au câştigat medalia de aur la prestigiosul concurs de inovaţie alimentară Ecotrophelia  2018. Au impresionat juriul cu o îngheţată bio

  Ana-Georgiana Popa, Alina-Marina Chirilă şi Adelina Pricope, coordonate de profesorul Daniela Borda, şeful de lucrări Iulia Bleoancă şi doctorandul Florentina Bucur, au câştigat concursul cu Whoopie Ice, o îngheţată delicioasă pe bază de zer concentrat şi delactozat cu prune şi gutui. Whoopie Ice este o îngheţată cu conţinut bogat de fibre, pe de o parte, dar cu un conţinut redus de zahăr.

 • Importanţa iaurtului grecesc în dieta ta
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Importanţa iaurtului grecesc în dieta ta

  Sursă de probiotice, iaurtul nu ar trebui să lipsească din alimentaţia ta, însă tu ştii să alegi iaurtul bun pentru sănătatea ta?

 • Cu ce înlocuieşti laptele de vacă?
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Cu ce înlocuieşti laptele de vacă?

  Dacă ţii cură de slăbit sau în cazul în care ai intoleranţă la lactoză, eşti diabetic sau cardiac, este indicat să renunţi la alimentele bogate în grăsimi, precum laptele de vacă, şi să optezi pentru un lapte vegetal.

 • Laptele, sursa noastră de sănătate
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Laptele, sursa noastră de sănătate

  Laptele este produsul lactat care nu trebuie să-ţi lipsească din alimentaţia zilnică. Oamenii sunt în cea mai mare parte conştienţi de beneficiile consumului de lapte zilnic, dar ei nu cunosc adevăratele motive pentru care laptele este atât de sănătos.

 • De ce se îngraşă copiii şi ce vină
poartă părinţii
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  De ce se îngraşă copiii şi ce vină poartă părinţii

  Obezitatea şi bolile metabolice asociate acesteia (diabet de tip 2, hipercolesterolemie, hipertensiune), rahitismul, malnutriţia, problemele de tranzit intestinal, pubertatea precoce, cariile dentare şi retardul de creştere,  alături de probleme psihologice derivate din acestea precum sunt anxietatea, izolarea sau frustrarea, se regăsesc în topul afecţiunilor determinate de o alimentaţie necorespunzătoare la copii.

 • Ce să mănânci dacă ai intoleranţă la lactoză
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Ce să mănânci dacă ai intoleranţă la lactoză

  Persoanele care suferă de intoleranţă la lactoză au dificultăţi în a-şi gestiona boala, pentru că lactatele sunt o parte importantă din dieta zilnică a omului modern. Iată câteva sfaturi pentru ca organismul să nu fie privat de principiile nutritive de care are nevoie!

 • Cum recunoşti intoleranţele alimentare
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Cum recunoşti intoleranţele alimentare

  Când mănâncă anumite alimente, persoanele cu o astfel de sensibilitate se confruntă cu tulburări digestive, migrene şi chiar cu şoc anafilactic. Frecvent, asemănarea simptomelor face ca intoleranţele alimentare să fie confundate cu alergiile. De aceea, stabilirea unui diagnostic poate fi un proces îndelungat.

 • Laptele degresat, un aliment complet
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Laptele degresat, un aliment complet

  Laptele degresat este un produs natural bogat în aminoacizi, în lactoză, în vitaminele A, B2 şi D şi în minerale (calciu şi potasiu, în special). Datorită acestor elemente, laptele reglează tensiunea arterială, sporeşte rezistenţa la efort, combate stresul şi protejează organismul de infecţii.

Modifică Setările