Cum îţi dai seama că suferi de intoleranţă la lactoză

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Simptomele intoleranţei la lactoză apar în următoarele 30 de minute după ce bei sau mănânci alimente care conţin lactoză
Simptomele intoleranţei la lactoză apar în următoarele 30 de minute după ce bei sau mănânci alimente care conţin lactoză

Ştiai că s-ar putea să suferi de intoleranţă la lactoză şi să nu-ţi dai seama? Intoleranţa la lactoză nu este o afecţiune gravă, dar poate afecta viaţa.

Deşi unii oameni spun că alergiile alimentare sunt o invenţie a secolului XXI, de fapt, ele au existat încă de când au început să fie mâncate ceareale şi leguminoase şi să se bea lapte. De aceea, trebuie să ştii cum să depistezi dacă suferi sau nu de intoleranţă la lactoză.

Ce este intoleranţa la lactoză

Intoleranţa la lactoză este o tulburare care provine dintr-o deficienţă de enzimă responsabilă cu digestia lactozei. În cazul în care nu este absorbit de organism, zahărul din lapte ajunge în colon, unde fermentează şi provoacă gaze.

Consumul de lapte, iaurt sau îngheţată de către o persoană cu intoleranţă la lactoză nu provoacă daune grave sau ireversibile la nivelul tractului intestinal, iar simptomele sunt temporare. Mulţi oameni cred că suferă de această problemă când de fapt, ei se confruntă cu o creştere excesivă a bacteriilor, boala celiacă, sau inflamaţie intestinală.

Află pe clickpentrufemei.ro mai multe despre intoleranţa la lactoză

Ce să mănânci dacă ai intoleranţă la lactoză

7 remedii naturale eficiente pentru intoleranţa la lactoză

Sănătate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite