Ce mănânci dacă nu tolerezi lactoza. Alimentele care te ţin sănătos
0
Intoleranţa la lactoză înseamnă incapacitatea organismului de a digera cantităţi semnificative de lactoză - zahărul natural din lapte -, care se găseşte în anumite produse lactate.
Dacă după consumul de lactate apar simptome precum balonare, gaze, crampe, diaree sau vărsături, înseamnă că nu poţi consuma lapte şi multe produse din lapte. Există, însă, anumite alimente care înlocuiesc lactatele şi pot fi consumate când suferi de această afecţiune.
Lactate fără lactoză
Produsele lactate sunt importante pentru organismul uman, datorită aportului de calciu şi vitamine. Acestea pot fi consumate în varianta fără lactoză. Astfel, te poţi delecta cu lapte de vacă fără lactoză sau cu lapte de migdale, din ovăz, din cânepă, din soia sau din cocos. De aemenea, produsele lactate fermentate sunt tolerate de cei ce suferă de intoleranţă la lactoză, deoarece fermentaţia elimină zahărul din lapte. Kefirul şi brânza se numără printre lactatele fermentate.
Anumite sortimente de iaurt
Poţi consuma iaurt, însă trebuie să ai grijă să îl alegi pe cel potrivit. Sunt indicate doar iaurturile ce conţin bacterii active, care se hrănesc cu lactoză şi, astfel, o împiedică să ajungă în organismul tău. Ai nevoie de iaurt pentru a regenera flora intestinală şi pentru un aport benefic de vitaminele B2, B12, de calciu şi de potasiu.
Leuşteanul, contraindicat spre consum dacă suferi de această afecţiune