Stiri despre insomnii

  59 rezultate: Sortare: Cronologic ↓ Dupa popularitate
 • Poziţii de dormit care ameliorează diverse dureri de spate
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Poziţii de dormit care ameliorează diverse dureri de spate

  Durerile de spate reprezintă unul dintre factorii care ne împiedică să avem un somn odihnitor. Deşi specialiştii spun că rezolvarea acestora implică şedinţe de terapie, aceştia recomandă câteva poziţii de dormit care ameliorează starea de disconfort.

 • Topul plantelor care ne ajută să dormim mai bine
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Topul plantelor care ne ajută să dormim mai bine

  Fie din cauza stresului, fie din motive medicale, din ce în ce mai mulţi oameni au probleme cu somnul, insomniile ajungând adesea să le afecteze activitatea profesională. Există mai multe plante ce înlocuiesc cu succes somniferele şi ne ajută să avem un somn mai bun.

 • Trucuri să adormi rapid
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Trucuri să adormi rapid

  Nu poţi să dormi indiferent de ce faci? Chiar dacă toate ştim că o baie fierbinte şi evitarea cafelei înainte de ora de somn sunt esenţiale şi chiar dacă respectăm cu stricteţe asta, Moş Ene tot nu vine pe la gene. Avem câteva trucuri pentru inducerea rapidă a somnului.

 • Efectele insomniei asupra sănătăţii
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Efectele insomniei asupra sănătăţii

  Somnul este necesar pentru odihna corpului şi minţii, dar el te ajută sistemele organismului să funcţioneze corect şi să te menţii sănătoasă, plus că metabolismul depinde de somn. Acesta este motivul pentru care există o legătură între greutate şi odihnă.

 • Riscuri la care te supui când dormi cu telefonul lângă tine
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Riscuri la care te supui când dormi cu telefonul lângă tine

  Telefonul! Cine nu stă cu telefonul în mână înainte de culcare?! Toţi o facem, chiar dacă uneori nu recunoaştem. Ştim că acest obicei este nesănătos, dar nu ne putem abţine pentru că am ajuns să fim dependenţi de el fără să ne dăm seama. Însă, iată care sunt riscurile la care ne supunem când dormim cu telefonul lângă noi.

 • Cel mai bun remediu natural pentru sforăit
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Cel mai bun remediu natural pentru sforăit

  Sforăitul poate fi cauzat de o obstrucţie sau de alte dificultăţi respiratorii, care poate fi sporadic sau permanent. Însă, pentru unii oameni este o problemă cronică şi un simptom al apneei de somn. În plus, sforăitul este astăzi una dintre cele mai comune tulburări ale somnului în întreaga lume.

 • Cum reglezi melatonina şi îmbunătăţeşti somnul
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Cum reglezi melatonina şi îmbunătăţeşti somnul

  Melatonina este hormonul responsabil de reglarea mai multor funcţii biologice din organism, inclusiv a somnului. Şi, pentru că melatonina este hormonul somnului, este foarte important ca nivelul lui să fie echilibrat. Astfel este prevenită insomnia şi alte tulburări ale somnului.

 • Plante contra somnului agitat
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Plante contra somnului agitat

  Dacă ai un somn agitat şi vrei să îţi recapeţi odihna pe timp de noapte, ai la dispoziţie soluţii relaxante pe bază de plante. Apelează cu încredere la farmacia verde!

 • Posibilele cauze ale candidozei vaginale
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Posibilele cauze ale candidozei vaginale

  Multe microorganisme ajung în corp, se multiplică şi provoacă infecţii sau afecţiuni mai grave. Candidoza vaginală este una dintre ele, iar ea apare în urma modificării florei vaginale. Aceasta este o problemă comună în rândul femeilor adulte, care se confruntă cu ea măcar o dată.

 • De ce ar trebui să dormi numai pe partea stângă
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  De ce ar trebui să dormi numai pe partea stângă

  Ai o poziţie preferată de somn şi te-ai obişnuit să dormi într-un anumit fel? Ei bine, chiar dacă ai impresia că ai parte de un somn de calitate, poziţia ta poate spune multe despre odihnă. Spre exemplu, ar trebui să dormi câteva nopţi la rând numai pe partea stângă, pentru a-i descoperi beneficiile!

 • Schimbările surprinzătoare care se produc în corp după
naştere
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Schimbările surprinzătoare care se produc în corp după naştere

  Dincolo de greţuri, pofte sau schimbări frecvente ale dispoziţiei, sarcina şi naşterea implică şi modificări surprinzătoare ale corpului. Printre acestea se numără fizionomia feţei, schimbarea dioptriilor şi îmbunătăţirea vieţii sexuale.

 • Plantele care te ajută să dormi mai bine
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Plantele care te ajută să dormi mai bine

  Poate că nu ştiai, dar modul în care îţi decorezi dormitorul poate avea influenţă asupra calităţii somnului tău. Aşadar, cele care nu trebuie să lipsească din încăpere sunt plantele. Care flori crezi că te ajută să dormi mai bine?

 • 7 ritualuri de dinainte de culcare ca să te trezeşti mai fericită
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  7 ritualuri de dinainte de culcare ca să te trezeşti mai fericită

  Pentru unele persoane, dimineţile reprezintă cea mai proastă parte a zilei deoarece obişnuiesc să se trezească obosite şi morocănoase. Dacă te numeri printre acei oameni care detestă dimineaţa, iată câteva sfaturi care te vor ajuta să te odihneşti mai bine.

 • Lămâia, remediul natural pentru insomnii
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Lămâia, remediul natural pentru insomnii

  Dacă suferi de tulburări de somn, ar trebui să bei în fiecare seară înainte de culcare un pahar de apă cu lămâie. Astfel, previi insomnia asociată cu stresul, alimentaţia nesănătoasă şi problemele de zi cu zi, iar calitatea somnului va fi îmbunătăţită.

 • Lecţii de somn pentru începători
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Lecţii de somn pentru începători

  Înot într-un bazin. Îmi iau avânt, mă împing cu picioarele în perete, întind braţele ca să-mi fac loc şi înaintez aşa, neoprită, kilometri întregi. Nu e nevoie să-mi mişc mâinile sau picioarele, poate doar foarte, foarte uşor, aproape imperceptibil. Sunt regina scufundărilor, înot într-un râu, într-o mare.

 • Stilul de viaţă modern şi ritmul alert ne transformă în insomniaci. Medicii atrag atenţia: această tulburare scurtează viaţa
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Stilul de viaţă modern şi ritmul alert ne transformă în insomniaci. Medicii atrag atenţia: această tulburare scurtează viaţa

  Nu există adult care să nu fi avut cel puţin o dată în viaţă probleme cu somnul, să se aşeze în pat şi să nu reuşească să adoarmă. Potrivit statisticilor, o persoană din trei se luptă cu oboseala. Pentru ca nopţile albe să nu devină o rutină, un expert în probleme de somn a explicat pentru „Adevărul“ la ce trucuri putem recurge ca somnul să fie unul odihnitor şi sănătos.

 • Cum scăpăm de insomnii. 30% din oameni se confruntă cu aceste probleme
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Cum scăpăm de insomnii. 30% din oameni se confruntă cu aceste probleme

  Odihna puţină, somnul agitat şi apoi oboseala apăsătoare alătuiesc un scenariu cu care multe persoane se confruntă zi de zi. Dacă anxietatea şi depresia, urmate de probleme de viaţă, se numără printre cele mai comune cauze ale insomniilor, stresul cotidian accelerează tot. Psihoterapeuţii de la Cluj atrag atenţia asupra importanţei respectării câtorva sfaturi.

 • Smiley are „Insomnii“ în cel mai nou videoclip
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Smiley are „Insomnii“ în cel mai nou videoclip

  Smiley a lansat un nou single, „Insomnii“, o piesă de dragoste compusă de el al cărei videoclip a fost publicat pe pagina de Facebook a artistului joi, după miezul nopţii.

 • Peste nouă ore de somn, bombă cu ceas pentru
organism
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Peste nouă ore de somn, bombă cu ceas pentru organism

  Pentru un somn sănătos este foarte importantă durata somnului. Prea puţine ore de somn sunt nefaste pentru starea de sănătate, însă nici prea mult nu este bine să dormim. Cercetătorii au ajuns la concluzia că persoanele care dorm peste 9 ore pe noapte fac abuz de somn, ceea ce poate fi la fel de nociv ca alcoolul şi fumatul.

Modifică Setările