Tratamente naturiste cu obligeană

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Tratamente naturiste cu obligeană. Obligeana este o specie de plantă cu miros aromatic plăcut, originară din India, care este utilizată pentru tratarea a numeroase afecţiuni şi boli.

Datorită proprietăţii rădăcinilor şi frunzelor, obligeana (cunoscută şi ca trestia mirositoare) se utilizează în industria farmaceutică şi cosmetică pentru aromatizare. Însă, cel mai frecvent, aceasta este un bun remediu pentru tratarea a numeroase afecţiuni şi boli. 

Tratamente naturiste cu obligeană. Problemele digestive

Obligeana reprezintă un bun remediu natural fiind utilizată în stimularea secreţiilor gastrointestinale şi ca diuretic cu eliminare de acid uric. De la obligeană se folosesc în scopuri terapeutice rădăcinile, care ajută în curăţarea intestinelor, calmează sistemul nervos şi ajută în tratarea balonărilor, tulburărilor digestive, anemiei, ulcerului stomacal, hiperacidităţii gastrice şi stărilor de greaţă şi vomă.

Evitarea bolilor de ficat

Tratamentele naturiste cu obligeană sunt utlizate şi pentru prevenirea şi tratarea unor boli de ficat, pancreas sau cancer pulmonar, precum şi pentru îmbunătăţirea circulaţiei sângelui.

Tratamente naturiste cu obligeană. Tratarea depresiilor 

„Trestia mirositoare” este utilizată şi în tratarea diverselor tulburări psihice, de la insomnii, depresii grave şi chiar psihoze. Totuşi, într-o cantitate mare, obligeana poate provoca halucinaţii.

Scapă de migrene cu tratamente naturiste cu obligeană

În cazul în care aveţi dureri de cap sau migrene care apar pe fond de nervozitate şi stres, pentru a evita anumite medicamente, sunt disponibile şi tratamente naturiste cu obligeană. Unul dintre acestea presupune consumarea unei lingureţe tinctură de obligeană diluată într-un pahar de apă de 2-3 ori pe zi. 

Viață sănătoasă



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite