hrisca - ultimele știri
Caz revoltător în Rusia. Un tată şi-a pus fiul de 8 ani să stea ore întregi în genunchi pe boabe de hrişcă, drept pedeapsă.
Peste 80% din români asociază stilul de viaţă sănătos cu alimentaţia echilibrată, potrivit unui sondaj recent efectuat online....
Destul de rar folosită în bucătăria românească, dar şi în general în cea europeană, hrişca era unul dintre alimentele de bază pe bătrânul continent cu secole în urmă, înainte de a fi adus şi răspândit orezul. Bogată în vitamine, proteine, carbohidraţ...
Hrişca este un aliment extrem de popular în ţări precum Rusia, Ucraina, Republica Moldova. La noi, în zona Bucovinei este ingredientul care stă la baza sarmalelor, înlocuind cu succes orezul. Este o alegere bună pentru reducerea glicemiei, pentru det...
Alimentaţia bogată în dulciuri şi fast-food creşte aciditatea în corp, afectând imunitatea şi crescând riscul de apariţie a obezităţii, bolilor de inimă sau cancer. Pentru a inversa procesul, prin alcalinizare, este nevoie de o dietă potrivită....
Cercetătoarea Virginia Faur, cunoscută în Banat pentru medicametele şi reţele naturale pe care le-a brevetat, spune că există un aliment cu mare aport nutritiv, care poate oricând să înlocuiască carnea cu succes, fiind mult mai sănătos.
Quinoa, amarantul, meiul sau hrişca sunt doar câteva dintre pseudocerealele bogate în proteine, vitamine, minerale, fibre şi antioxidanţi, ce nu ar trebui să lipsească din alimentaţia noastră şi în special din cea a copiilor.
Probabil ştii deja că cel mai important lucru în procesul de slăbit este detoxifierea corpului. Iar dacă vrei să slăbeşti, trebuie să incluzi în dietă, hrişca. Aceasta este foarte sănătoasă şi are beneficii asupra multor probleme de sănătate....
Dieta Oshawa este la modă de mulţi ani ani. Unii specialişti din Statele Unite ale Americii o recomandă nu numai pentru cele cinci kilograme slăbite după 10 zile de dietă, ci şi pentru alte avantaje - limpezirea minţii, o digestie mai bună, vindecare...
Hrişca este nu doar sănătoasă, ci şi aromată şi gustoasă. Specialiştii o folosesc pentru alcătuirea unor meniuri variate, în condiţiile în care valoarea sa alimentară, dar şi terapeutică, este incontestabilă....
Hrişca este un aliment-minune, dar, în acelaşi timp, şi un medicament. Această plantă, cu o vechime de 8.000 de ani, are nenumărate beneficii pentru organism. Conţine, spre exemplu, proteine mai bune decât cele vegetale din cereale. Cum discuţia desp...
Criza de hrişcă pe piaţa de cereale, declanşată de zvonurile unei recolte sărace din acest an, a provocat o creştere bruscă a preţurilor acestui aliment extrem de popular în Rusia.
Mai puţin cunoscută şi consumată în România, hrişca este un aliment cu adevărat extraordinar. Are multiple calităţi nutritive şi virtuţi terapeutice probate ştiinţific.
Hrişcă, mei, secară... Ai auzit de ele, dar le-ai folosit prea puţin în dieta zilnică. Păcat, pentru aduc nenumărate beneficii sănătăţii tale....
Debutul anului încă mai aduce din partea specialiştilor indicii despre ceea ce va fi considerat la modă în lunile care vin. Lunea fără carne, flexitarianismul şi bucătarul de apartament sunt numai câteva dintre direcţiile care vor da tonul în domeniu...
Lintea, mazărea, hrişca, fasolea verde şi cea uscată oferă cele mai importante substanţe nutritive în post, atunci când carnea lipseşte din alimentaţie.