Stiri despre hrisca

  18 rezultate: Sortare: Cronologic ↓ Dupa popularitate
 • Trei reţete savuroase pe bază de hrişcă. Cum ne putem răsfăţa papilele gustative
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Trei reţete savuroase pe bază de hrişcă. Cum ne putem răsfăţa papilele gustative

  Destul de rar folosită în bucătăria românească, dar şi în general în cea europeană, hrişca era unul dintre alimentele de bază pe bătrânul continent cu secole în urmă, înainte de a fi adus şi răspândit orezul. Bogată în vitamine, proteine, carbohidraţi, minerale şi fibre, hrişca poate fi gătită în nenumărate feluri şi asociată cu aproape orice fel de ingrediente.

 • Hrişca îţi uşurează digestia
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Hrişca îţi uşurează digestia

  Hrişca este un aliment extrem de popular în ţări precum Rusia, Ucraina, Republica Moldova. La noi, în zona Bucovinei este ingredientul care stă la baza sarmalelor, înlocuind cu succes orezul. Este o alegere bună pentru reducerea glicemiei, pentru detoxifiere şi în regimul de slăbit.

 • Alimente alcaline care te protejează de cancer
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Alimente alcaline care te protejează de cancer

  Alimentaţia bogată în dulciuri şi fast-food creşte aciditatea în corp, afectând imunitatea şi crescând riscul de apariţie a obezităţii, bolilor de inimă sau cancer. Pentru a inversa procesul, prin alcalinizare, este nevoie de o dietă potrivită.

 • Dieta cu hrişcă: slăbeşti 6 kg în doar 14 zile
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Dieta cu hrişcă: slăbeşti 6 kg în doar 14 zile

  Probabil ştii deja că cel mai important lucru în procesul de slăbit este detoxifierea corpului. Iar dacă vrei să slăbeşti, trebuie să incluzi în dietă, hrişca. Aceasta este foarte sănătoasă şi are beneficii asupra multor probleme de sănătate.

 • Dieta Oshawa, o cură sănătoasă sau o alimentaţie care îţi poate îmbolnăvi organismul - explicaţia specialiştilor
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Dieta Oshawa, o cură sănătoasă sau o alimentaţie care îţi poate îmbolnăvi organismul - explicaţia specialiştilor

  Dieta Oshawa este la modă de mulţi ani ani. Unii specialişti din Statele Unite ale Americii o recomandă nu numai pentru cele cinci kilograme slăbite după 10 zile de dietă, ci şi pentru alte avantaje - limpezirea minţii, o digestie mai bună, vindecarea cancerului şi a altor afecţiuni. Dar cât de reale sunt aceste beneficii ne spun specialiştii.

 • Hrişca, sora necunoscută a grâului, alimentul-minune vechi de peste 8.000 de ani care ne hrăneşte în perioada postului
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Hrişca, sora necunoscută a grâului, alimentul-minune vechi de peste 8.000 de ani care ne hrăneşte în perioada postului

  Hrişca este un aliment-minune, dar, în acelaşi timp, şi un medicament. Această plantă, cu o vechime de 8.000 de ani, are nenumărate beneficii pentru organism. Conţine, spre exemplu, proteine mai bune decât cele vegetale din cereale. Cum discuţia despre alimente fără gluten este la modă, hrişca este o alternativă alimentară şi pentru cei cu intoleranţă la gluten.

 • Cereale-medicament mai puţin cunoscute
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Cereale-medicament mai puţin cunoscute

  Hrişcă, mei, secară... Ai auzit de ele, dar le-ai folosit prea puţin în dieta zilnică. Păcat, pentru aduc nenumărate beneficii sănătăţii tale.

 • Cu ce preparate culinare ne delectăm în 2014?
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Cu ce preparate culinare ne delectăm în 2014?

  Debutul anului încă mai aduce din partea specialiştilor indicii despre ceea ce va fi considerat la modă în lunile care vin. Lunea fără carne, flexitarianismul şi bucătarul de apartament sunt numai câteva dintre direcţiile care vor da tonul în domeniul culinar, la nivel internaţional, în următoarea perioadă

 • Cele mai bune înlocuitoare ale cărnii în post
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Cele mai bune înlocuitoare ale cărnii în post

  Lintea, mazărea, hrişca, fasolea verde şi cea uscată oferă cele mai importante substanţe nutritive în post, atunci când carnea lipseşte din alimentaţie.

 • Hrişca, eficientă în caz de degerături
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Hrişca, eficientă în caz de degerături

  Hrişca are în compoziţie numeroase substanţe nutritive, printre care proteine, zaharoză şi dextroză, vitamina P, săruri minerale (calciu, magneziu, potasiu), aminoacizi şi rutină, o substanţă foarte valoroasă pentru sănătatea vaselor capilare.

Modifică Setările