Hrişca îţi uşurează digestia

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Persoanele care au diabet şi consumă hrişcă previn în felul acesta neuropatiile specifice acestei boli.
Persoanele care au diabet şi consumă hrişcă previn în felul acesta neuropatiile specifice acestei boli.

Hrişca este un aliment extrem de popular în ţări precum Rusia, Ucraina, Republica Moldova. La noi, în zona Bucovinei este ingredientul care stă la baza sarmalelor, înlocuind cu succes orezul. Este o alegere bună pentru reducerea glicemiei, pentru detoxifiere şi în regimul de slăbit.

Combate depresia

Influenţează secreţia unui neurotransmiţător numit dopamină, iar consumul de hrişcă pe termen lung  previne apariţia depresiei.

Reglează glicemia

Deoarece este bogată în carbohidraţi cu absorbţie lentă, ajută la menţinerea glicemiei  în parametri normali mai multe ore, protejând astfel şi pancreasul.

Este săracă în calorii, bogată în minerale şi vitamine

Persoanele care au diabet şi consumă hrişcă previn în felul acesta neuropatiile specifice acestei boli.

Este ideală în curele de slăbire

Dieta cu hrişcă susţine metabolismul, ajută în procesul de ardere a grăsimilor.

În momentul în care consumi hrişcă este indicat să bei 2 litri de apă.

Susţine detoxificarea colonului

Pentru că este bogată în fibre, antioxidanţi puternici, hrişca contribuie la detoxificarea colonului şi combate constipaţia.

Află pe clicksanatate.ro ce alte efecte benefice are hrişca!

Ţine glicemia sub control cu ceapă verde!

3 reţete de deodorante naturale

Viață sănătoasă

Top articole

Partenerii noștri


Ultimele știri
Cele mai citite