Stiri despre festivalul enescu 2015

  57 rezultate: Sortare: Cronologic ↓ Dupa popularitate
 • Rahmaninov şi Enescu, la Sala Palatului.INTERVIU cu pianistul Simon Trpčeski
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Rahmaninov şi Enescu, la Sala Palatului.INTERVIU cu pianistul Simon Trpčeski

  Pentru a doua oară, Orchestra Simfonică Regală din Liverpool, dirijată de Vasily Petrenko, ne dă întâlnire în cadrul Festivalului „George Enescu“. Celebra orchestră va interpreta astă-seară lucrări de Serghei Rahmaninov şi George Enescu, alături de Corul Filarmonicii „George Enescu“, dirijat de Iosif Ion Prunner. Solist va fi pianistul Simon Trpčeski

 • „Unu
plus minus unu“
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  „Unu plus minus unu“

  Muzicienii din Ansamblul Archaeus au interpretat sâmbătă, la Universitatea de Muzică, o operă de cameră în şapte tablouri scrisă de compozitorul Liviu Dănceanu.

 • Artistocraţii de la Sankt Petersburg
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Artistocraţii de la Sankt Petersburg

  Vineri seară, la Sala Palatului, Filarmonica din Sankt Petersburg, dirijată de Yuri Temirkanov, alături de violonistul Valery Sokolov, au cântat Concertul lui Ceaikovski (celebru din filmul lui Radu Mihăileanu) şi Simfonia a X-a de Şostakovici.

 • Enescu şi contemporanii săi
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Enescu şi contemporanii săi

  Orchestra Naţională de cameră a Republicii Moldova, dirijată de Cristian Florea, va interpreta lucrări de Worlok, Bartok şi Enescu.

 • Maria Joao Pires şi muzicienii din Bremen
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Maria Joao Pires şi muzicienii din Bremen

  Concertul Filarmonicii germane de cameră din Bremen s-a deschis cu Uvertura în Re major D 590  de Franz Schubert. Compusă în anul 1817, prima dintre cele două uverturi „în stil italian” exprimă năzuinţa muzicianului de douăzeci de ani de a se face remarcat în cercurile înalte ale Vienei.

 • Zoe Dumitrescu
Buşulenga: „Enescu era foarte timid”
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Zoe Dumitrescu Buşulenga: „Enescu era foarte timid”

  Într-un interviu eveniment, criticul şi istoricul literar Zoe Dumitrescu-Buşulenga (1920-2006) îşi aminteşte cum l-a întâlnit pe George Enescu şi ce fel de om era compozitorul român. Interviul a fost publicat iniţial în volumul “Dialoguri Magice” (Editura ICR 2007), fiind preluat şi de site-ul Festivalului „George Enescu“

 • Aşteptări,
îndoieli, confirmări
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Aşteptări, îndoieli, confirmări

  Ateneu, 4 septembrie, ora 22.30: primul concert al formaţiei „The King’s Consort“ la Bucureşti, cuprinzând oratoriul „Paulus” de Felix Mendelssohn-Bartholdy.

 • O Colecţie cu
Dichis, CD-uri cu „Dilema veche“
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  O Colecţie cu Dichis, CD-uri cu „Dilema veche“

  În perioada Festivalului, o nouă "Colecţie cu Dichis" va fi distribuită împreună cu revista „Dilema veche“, intitulată „Tineri celebri in Festivalul George Enescu“. Cele patru CD-uri vor cuprinde melodiile artiştilor Yuja Wang, Janine Jansen, Andris Nelsons şi Hilary Hahn.  În această săptămână va fi distribuit CD-ul cu Andris Nelsons.

 • Între clasic şi modern: Capela de Stat din Dresda
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Între clasic şi modern: Capela de Stat din Dresda

  Dialogul epocilor, dar şi al contrastelor sonore – de la cele 12 instrumente soliste ale Simfoniei de cameră de George Enescu la masele orchestrale ale lui Bruckner – aşa a fost programul de vineri seară a Capelei de stat din Dresda, unul dintre cele mai vechi ansambluri din lume, încă un model de unitate şi disciplină muzicală.

 • „Vocile naturii“ se aud la Sala Palatului
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  „Vocile naturii“ se aud la Sala Palatului

  Orchestra Simfonică din San Francisco, dirijată de Michael Tilson Thomas, va susţine, de la ora 19.00. al doilea concert la Sala Palatului, având în program lucrări de Enescu, Adams şi Beethoven.

 • Filarmonica din Bremen şi Maria Joao Pires, la Ateneu
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Filarmonica din Bremen şi Maria Joao Pires, la Ateneu

  Dirijată de Trevor Pinnock, Filarmonica Germană de Cameră din Bremen, susţine, de la ora 17.00, un recital cu lucrări de Schubert, Chopin şi Haydn. La pian, solista Maria Joao Pires.

 • Capela de Stat din Dresda, la Sala Palatului
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Capela de Stat din Dresda, la Sala Palatului

  Vineri şi sâmbătă, de la 19.30, la Sala Mare a Palatului, Capela de Stat din Dresda, dirijată de Christian Thielemann, va susţine două concerte la Sala Palatului. Vineri în program vor fi lucrări de Enescu, Beethoven şi Bruckner, iar sâmbătă va fi un repertoriu  de Richard Strauss.

 • Regal cu Orchestra Simfonică din San Francisco
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Regal cu Orchestra Simfonică din San Francisco

  Duminică, de la ora 19.30, la  Sala Mare a Palatului, Orchestra Simfonică din San Francisco, dirijată de Michael Tilson Thomas, va avea în program lucrări de Ives, de Bartók şi de Mahler

 • Sonate capodopere, la Ateneu
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Sonate capodopere, la Ateneu

  Marea pianistă Elisabeth Leonskaja va susţine un recital, duminică, 6 septembrie, de la 16.30, la Ateneul Român, cu sonate de Schubert şi Brahms, „in memoriam Sviatoslav Richter“.

 • Prietenie… şi dragoste pentru
muzică
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Prietenie… şi dragoste pentru muzică

  „Tharice Virtuosi“  a susţinut luni seară, la Ateneu, un program aparent eterogen, dominat de o notă de lirism, de cantabilitate şi chiar de romantism, deşi compoziţiile acopereau trei secole de muzică.

 • Grandoare
mahleriană
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Grandoare mahleriană

  Orchestra Naţională Radio, dirijată de germanul Cornelius Meister, având alături nu mai puţin de trei coruri reunite, printre care unul de copii, a impresionat miercuri seară publicul Sălii Palatului prin versiunea pe care au dat-o dificilei Simfonii a VIII-a a geniului austriac Gustav Mahler.

 • Bis dedicat Mihaelei
Ursuleasa
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Bis dedicat Mihaelei Ursuleasa

  Membrii Ansamblului Scoţian au excelat miercuri seară, pe scena Ateneului Român, în interpretarea unor partituri semnate de, printre alţii, Brahms, Enescu şi Ravel.

 • EXCLUSIV Ioan Holender: „Cea mai mare
greşeală ar fi ca directorul cel nou să fie un dirijor“
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  EXCLUSIV Ioan Holender: „Cea mai mare greşeală ar fi ca directorul cel nou să fie un dirijor“

  După şapte ediţii, Ioan Holender, directorul artistic al Festivalului Internaţional George Enescu, se retrage. Holender spune că este foarte îngrijorat în privinţa viitorului festivalului, iar numele încă neconfirmat la nivel oficial al dirijorului rus Vladimir Jurowski, care ar trebui să-i fie succesor i se pare o alegere neinspirată, pentru că-şi va urmări doar interesele propriei cariere.

Modifică Setările