Stiri despre faust

  55 rezultate: Sortare: Cronologic ↓ Dupa popularitate
 • Faust la Opera Naţională – un dinozaur simpatic
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Faust la Opera Naţională – un dinozaur simpatic

  E posibil ca producţia regretatului regizor de teatru Alexandru Tocilescu să fie mai în vârstă decât o parte dintre tinerii prezenţi sâmbătă seara la Operă pentru spectacolul cu Faust. Premiera a avut loc în 1998, iar Doina Dimitriu şi Robert Nagy, soliştii care debutau atunci în rolurile principale, s-au şi retras din activitate, după cariere internaţionale notabile.Summary

 • Debuturi şi invitaţi pe scena Operei. Spicuiri (II)
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Debuturi şi invitaţi pe scena Operei. Spicuiri (II)

  Recenta producţie cu „Norma” de Bellini îşi continuă drumul de succes pe afişele primei scene lirice naţionale. Într-o jumătate de lună s-au programat patru spectacole cu distribuţii atractive, prin care s-au remarcat, am mai notat, debutul sopranei Veronica Anuşca şi prezenţele renumitelor artiste internaţionale Elena Moşuc şi Ruxandra Donose.

 • A murit Ilie Gheorghe. Actorul, faimos pentru rolul lui Faust din spectacolul regizat de Purcărete, s-a stins la 77 de ani
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  A murit Ilie Gheorghe. Actorul, faimos pentru rolul lui Faust din spectacolul regizat de Purcărete, s-a stins la 77 de ani

  Actorul Ilie Gheorghe a murit, sâmbătă noapte, la vârsta de 77 de ani.  Înmormântarea va avea luni loc la Craiova, în oraşul care organizează în aceste zile Festivalul Internaţional Shakespeare. A făcut parte din trupa Teatrului Naţional din Craiova, a fost un actor fetiş al regizorului Silviu Purcărete,  în ultimii ani, interpretând un rol extraordinar  în spectacolul „Faust“ de la Teatrul Naţional „Radu Stanca“ din Sibiu, în regia acestuia.

 • Profesorul şi actorul Miklós Bács: „L-am învăţat pe Faust noaptea“
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Profesorul şi actorul Miklós Bács: „L-am învăţat pe Faust noaptea“

  Considerat a fi cel mai bun profesor de actorie din România şi după ce l-a înlocuit pe Ilie Gheorghe în spectacolul „Faust“, montarea lui Silviu Purcărete de la Sibiu, actorul Miklós Bács a fost ovaţionat timp de zece minute la scenă deschisă, la Festivalul Internaţional de Teatru de la Sibiu (9-18 iunie).

 • De ziua lui Silviu
Purcărete, cu drag
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  De ziua lui Silviu Purcărete, cu drag

  Marele regizor Silviu Purcărete împlineşte astăzi 67 de ani şi am cel puţin atâtea motive pentru care îl iubesc. Sunt sigur că mai sunt destui pasionaţi de teatru în asentiment cu mine şi se vor recunoaşte măcar în câteva dintre motivele pe care le voi înşira, arbitrar, în continuare.

 • „Faust” – impunătoarea operă a lui Ch. Gounod, pe scena Operei Braşov
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  „Faust” – impunătoarea operă a lui Ch. Gounod, pe scena Operei Braşov

  Opera Braşov prezintă sâmbătă, 15 octombrie 2016, de la ora 18.30, în Sala Operei, spectacolul cu opera „Faust” de Ch. Gounod, scrisă pe un libret de Jules Barbier şi Michel Carré, după drama cu acelaşi titlu a lui Johann Wolfgang von Goethe. Premiera operei a avut loc la 19 martie 1859, la „Théâtre Lyrique” din Paris. Acţiunea se petrece în Germania secolului al XVI-lea.

 • DGASPC Sibiu: Nu s-au identificat indici specifici abuzului, neglijării şi exploatării minorelor care joacă în spectacolul „Faust“
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  DGASPC Sibiu: Nu s-au identificat indici specifici abuzului, neglijării şi exploatării minorelor care joacă în spectacolul „Faust“

  Reprezentanţii DGASPC Sibiu au anunţat, marţi, că au finalizat cercetarea în legătură cu suspiciunea de abuz asupra minorelor care joacă în spectacolul ”Faust” de la Teatrul ”Radu Stanca” din Sibiu, nerecomandat tinerilor sub 16 ani, şi ”nu s-au identificat indici specifici abuzului, neglijării şi exploatării”, ba mai mult fetele ”şi-au dezvoltat abilităţile”.

 • Actorul Ilie Gheorghe: „După ce l-am jucat pe Faust, nu mă mai tem de moarte“
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Actorul Ilie Gheorghe: „După ce l-am jucat pe Faust, nu mă mai tem de moarte“

  Două reprezentaţii sunt programate, în weekend, cu spectacolul „Faust“, care încheie, duminică seară, Festivalul de Teatru de la Sibiu. Personajele Margareta vor fi interpretate atât sâmbătă, cât şi duminică, de la ora. 22.00, de garnitura matură din distribuţie, de fete de peste 18 ani, spectacolul jucându-se la Fabrica de Cultură.

 • Regizorul Thomas Ostermeier aduce Căsătoria Mariei Braun, la Sibiu FOTO
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Regizorul Thomas Ostermeier aduce Căsătoria Mariei Braun, la Sibiu FOTO

  Sâmbătă, la Festivalul de Teatru de la Sibiu a fost prezentat „Martiri“, după un text al nonconformistului dramaturg german Marius von Mayenburg, în regia lituanianului Oskaras Koršunovas. Duminică seară, la Sibiu, a fost reprezentat „Faust“ al lui Silviu Purcărete şi un spectacol în regia lui Eimuntas Nekrošius, intitulat „Un artist al foamei“. De asemenea, a fost reprezentat, la Sala Thalia,  şi un spectacol al lui Gigi Căciuleanu.

 • Sibiu, teatrul vieţii mele
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Sibiu, teatrul vieţii mele

  Sunt un consumator de teatru mult peste medie. Piesele care mi-au plăcut le-am revăzut şi de 10-15 ori în ultimii ani. Unele chiar de două ori pe săptămană încat m-am întrebat de ce nu ar exista un card de fidelitate pentru spectatori. La Sibiu, comediile englezeşti, O noapte furtunoasă, Opinia publică, Take, Ianke şi Cadar, Solitaritate, Maestrul şi Margareta, Felii şi mai ales Electra îmi sunt tare dragi.

 • Fetiţele-Margarete răspund acuzaţiilor de abuz. Ce a însemnat „Faust“ pentru ele? O experienţă fabuloasă, şansa întâlnirii  şi formării lângă nişte artişti extraordinari
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Fetiţele-Margarete răspund acuzaţiilor de abuz. Ce a însemnat „Faust“ pentru ele? O experienţă fabuloasă, şansa întâlnirii  şi formării lângă nişte artişti extraordinari

  Fetiţele care o interpretează pe Margareta, în spectacolul „Faust“, au fost de-a lungul anilor protejate sub toate aspectele legale şi juridice. Teatrul Naţional „Radu Stanca“ şi directorul Constantin Chiriac răspund acuzaţiilor aduse de psihologul Mihai Copăceanu. Adevarul.ro publică mărturii emoţionate ale unor fetiţe care au interpretat-o pe Margareta, în spectacolul-brand cultural, jucat şi pe scene importante din lume.

 • Cum poţi privi, reductiv, la „Faust“
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Cum poţi privi, reductiv, la „Faust“

  Am citit, azi-dimineaţă, textul lui Mihai Copăceanu despre spectacolul de la Sibiu, „Faust“. Am rămas surprinsă, ca să nu spun şocată, că totuşi cineva pe lumea asta poate să decodifice atât de schematic şi de reductiv un spectacol de anvergura celui montat de Silviu Purcărete. Nu, „Faust“ nu atinge în niciun fel, nici nu periclitează drepturile vreunui copil. Este un spectacol-metaforă, de o complexitate şi de o emoţie covârşitoare.

 • „Timişoara muzicală“ la ceas aniversar
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  „Timişoara muzicală“ la ceas aniversar

  După o deschidere de stagiune deosebit de apreciată, printr-un excelent spectacol cu Faust de Gounod, urmat de apoi de succesul repurtat la Sibiu, în cadrul „Festivalului de operă”, cu Turandot de Puccini, Opera din Timişoara a invitat melomanii la ediţia XL a Festivalului „Timişoara muzicală”, inaugurată „în forţă”  prin tradiţionala Aida de Verdi, beneficiind de o distribuţie internaţională „de zile mari”.

 • „Opera Nights“, de la Castel la Palat (II)
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  „Opera Nights“, de la Castel la Palat (II)

  Din nou la Deva, rămânând în lumea creaţiei verdiene, ansamblul a propus o altă partitură monumentală – Aida –, în care am regăsit parte dintre soliştii din Nabucco, precum şi alţi invitaţi de interes, sub bagheta lui Gheorghe Stanciu, care s-a confruntat, în acea formulă adaptată în aer liber, cu necesitatea de a corela, în Tabloul Triumfal, orchestra, corul şi soliştii de pe scenă cu cei amplasaţi…

 • „Faust” abstract la Teatrul Regio din Torino
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  „Faust” abstract la Teatrul Regio din Torino

  Un inel masiv, un inel imens domină scena, prin mişcări lente ia varii poziţii în diverse planuri. Un semn sub care, în moderna sală din capitala regiunii Piemont, se desfăşoară întregul spectacol „Faust” de Gounod, coproducţie cu Israeli Opera (Tel Aviv) şi Opera din Lausanne.

 • Faust-prototip al omului. Faust-om european
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Faust-prototip al omului. Faust-om european

  1.Magnificul Faust, copleşitorul, inegalabilul spectacol al Teatrului Naţional “Radu Stanca” din Sibiu a avut premiera la data de 20 septembrie 2007.

 • Am văzut şi eu FAUST-ul lui Purcărete
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Am văzut şi eu FAUST-ul lui Purcărete

  Fără îndoială, Faust-ul în viziunea lui Silviu Purcărete este cea mai spectaculoasă punere în scenă a unei piese de teatru în România. Piesa lui Goethe – partea întâi – i-a oferit regizorului român cel mai bun instrument să farmece, să amuze şi, de ce nu? să îngrozească.

 • Noutăţi în producţia „Faust” 2014, la Opera Naţională Bucureşti
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Noutăţi în producţia „Faust” 2014, la Opera Naţională Bucureşti

  După o nemotivată absenţă din repertoriul curent al Operei Naţionale Bucureşti (oricum incredibil de restrâns de o vreme), producţia cu Faust de Gounod, în regia lui Alexandru Tocilescu, deosebit de apreciată încă de la prima reprezentaţie, a fost reluată în toamna trecută, apoi din nou… uitată, pentru ca după multe luni să fie readusă pe scenă, în două spectacole (să spunem) succesive, dar cu distribuţii în mare parte identice.

 • Oaspeţii lor au fost şi ai noştri
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Oaspeţii lor au fost şi ai noştri

  Azi a primit un Urs de auronorific Ken Loach, cel care a fost invitatul de onoare al „Anonimului“ acum câţiva ani buni. Iar i-am luat-o înainte Berlinului, (ca de altfel şi celor de la Bafta, care-l omagiază pe Greenaway, în weekend).

 • FAUST revine pe scena de la Sibiu
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  FAUST revine pe scena de la Sibiu

  Teatrul Naţional „Radu Stanca” Sibiu prezintă sâmbătă, 16 martie, ora 19:00, prima reprezentaţie din acest an a spectacolului „Faust” în regia lui Silviu Purcărete.

 • „Faust”, în reluare la Opera bucureşteană
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  „Faust”, în reluare la Opera bucureşteană

  Prima scenă lirică a ţării a preferat să se întoarcă recent la producţia mai veche a lui Alexandru Tocilescu pentru „Faust” (scenografia şi lighting design Cătălin Ionescu Arbore, coregrafia Alexa Mezincescu), decât să propună o montare nouă a operei lui Gounod sau un alt titlu.

 • Opera Naţională Bucureşti: stagiune nouă, haine noi
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Opera Naţională Bucureşti: stagiune nouă, haine noi

  Opera Naţională Bucureşti pregăteşte deschiderea stagiunii 2013-2014, ce va avea loc în data de 17 octombrie, de la ora 19.00, cu spectacolul „Otello“ de Giuseppe Verdi, cea mai recentă premieră a instituţiei.

 • FOTO Muzica clasică a scos peste şapte mii de bucureşteni la Promenada Operei
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  FOTO Muzica clasică a scos peste şapte mii de bucureşteni la Promenada Operei

  Întreaga esplanadă din faţa Operei Naţionale s-a umplut de melomani, sâmbătă-seara, încă de la ora 20.00. Mii de bucureşteni de toate vârstele s-au strâns să asculte fragmente din opere celebre precum „Faust“, „Otello“ sau „Rigoletto“, într-o atmosferă de epocă: interpreţii au urcat pe scenă după ce au coborât din maşini de colecţie ale secolului trecut sau din trăsuri vechi, trase de cai albi.

 • Festivalul de Teatru de la Avignon, sub semnul extremelor
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Festivalul de Teatru de la Avignon, sub semnul extremelor

  Festivalul de Teatru de la Avignon, desfăşurat în perioada 5-26 iulie, este considerat festivalul „extremelor“ de publicaţia franceză „Le Figaro“, care a realizat o listă a spectacolelor memorabile care ar putea fi definite drept „cele mai“ din cadrul programului.

Modifică Setările