FAUST revine pe scena de la Sibiu

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Teatrul Naţional „Radu Stanca” Sibiu prezintă sâmbătă, 16 martie, ora 19:00, prima reprezentaţie din acest an a spectacolului „Faust” în regia lui Silviu Purcărete.

Mega-producţia Teatrului Naţional din Sibiu revine pe scena de la Hala Balanţa în cea de-a şaptea stagiune de la premiera din 19 septembrie 2007. Cele 8 reprezentaţii programate în prima jumătate a acestui an vor avea loc după următorul calendar: sâmbătă, 15 martie, ora 19:00; duminică, 16 martie, ora 19:00; vineri, 28 martie, ora 19:00; sâmbătă, 29 martie, ora 19:00; vineri, 25 aprilie, ora 19:00; sâmbătă, 26 aprilie, ora 19:00; vineri, 9 mai, ora 20:00; sâmbătă, 10 mai, ora 20:00.

„Faust“ e mai mult decât un spectacol de teatru. Violent, emoţionant şi visceral „Faust“ îşi invită publicul la o experienţă individuală puternică despre cunoaştere, credinţă, durere şi iubire. „Faust-ul“ lui Silviu Purcărete se distinge prin complexitatea viziunii regizorale: este o experienţă extrasenzorială la graniţa dintre Pământ şi Iad, un peisaj amplificat prin proiecţii, focuri de artificii, muzică rock live, zeci de actori şi dansatori şi o coloană sonoră originală semnată de Vasile Şirli. La baza acestui „Faust“ modern stă improvizaţia, textul lui Johann Wolfgang von Goethe constituind punctul de plecare pentru o compoziţie teatrală în care cuvântul nu este primordial. Scenariul spectacolului de la Sibiu surprinde momentele esenţiale din textul lui Goethe: pactul lui Faust cu Diavolul, patima lui Faust pentru Margareta, noaptea Valpurgiei şi ridicarea lui Faust la Cer. Producţia se remarcă prin decor şi light design de o impresionantă forţă evocatoare, costume provocator sugestive, elegante sau burleşti, muzică antrenantă sau copleşitoare, cu efecte sonore adecvate ambianţei funambuleşti, proiecţii video ingenios articulate în arhitectura întregului demers scenic, creat monumental prin jocul a peste 120 de actori şi figuranţi într-o hală industrială dezafectată.

Un reper important al teatrul românesc de după '89, producţia Teatrului Naţional „Radu Stanca“ Sibiu contribuie semnificativ la promovarea valorilor culturale naţionale. Acest lucru a fost confirmat atât prin premiile obţinute, cât şi prin turneele întreprinse: premiul pentru cea mai bună interpretare feminină într-un rol principal (Ofelia Popii) şi premiul pentru cea mai bună scenografie (Helmut Stürmer) la Gala UNITER din 2008, participarea la Festivalul Goethe de la Frankfurt în 2008 şi în selecţia oficială a Festivalului Internaţional de la Edinburgh în 2009, Premiul Herald Angel Award 2009, Premiul de Excelenţă al Galei UNITER din 2010, participarea extraordinară de la Bruxelles din anul 2011, ce l-a avut ca invitat de onoare pe Preşedintele Comisiei Europene José Manuel Barroso, precum şi invitaţia primită în cadrul Programului Maribor Capitală Culturală Europeană 2012.

Spectacolul are o durată aproximativă de două ore, este prezentat cu supratitrare în limba engleză şi nu este recomandat celor sub 16 ani. Preţul unui bilet este de 40 de lei, respectiv 25 de lei, cu reducere pentru elevi, studenţi şi pensionari, în limita locurilor disponibile.

Accesul publicului la acest spectacol se face pe baza biletelor puse în vânzare la Agenţia Teatrală din bvd. Nicolae Bălcescu nr. 17 sau online prin eventim.ro. Pentru biletele achiziţionate online se percepe un comision de 10%.

Vă mai recomandăm: 

Udatul Ionilor de la Tălmăcel, tradiţie unică în România

Ionii şi Ioanele din localitatea sibiană Tălmăcel au fost luaţi pe sus şi udaţi în apa rece ca gheaţa a râului din localitate. Obiceiul are mai bine de 100 de ani şi este unic în ţară.

VIDEO A apărut videoclipul filmat la Sibiu de starul indian Salman Khan. Imagini superbe din centrul vechi al Sibiului si din muzeul Astra

Videoclipul care promovează coloana sonoră a peliculei Jay Ho este filmat aproape în întregime la Sibiu, unde starul indian şi echipa sa au fost timp de câteva zile, în luna noiembrie a acestui an.

FOTO VIDEO Alexandra Stan, revenire spectaculoasă pe scenă după ce a fost bătută de fostul impresar

La primul concert susţinut după ce a fost lovită de fostul ei impresar, artista a făcut un show desăvârşit, acompaniată de zeci de dansatori.
 

SibiuPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite