Opera Naţională Bucureşti: stagiune nouă, haine noi

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Opera Naţională Bucureşti FOTO: Oana Radu Turcu
Opera Naţională Bucureşti FOTO: Oana Radu Turcu

Opera Naţională Bucureşti pregăteşte deschiderea stagiunii 2013-2014, ce va avea loc în data de 17 octombrie, de la ora 19.00, cu spectacolul „Otello“ de Giuseppe Verdi, cea mai recentă premieră a instituţiei.

După spectacolele susţinute în cadrul Festivalului „George Enescu“, Opera Naţională Bucureşti anunţă o stagiune extrem de generoasă pentru public. Astfel, pe lângă titlurile deja intrate în repertoriu, iubitorii de operă şi balet vor avea parte de premiere, invitaţi de marcă, evenimente speciale, concerte şi recitaluri, lansări de carte, întâlniri şi dezbateri.

Opera în straie noi

„Deschiderea stagiunii este un nou început, dar, în acelaşi timp, o dovadă a perenităţii teatrului liric. Pregătim noua haină a Operei pe dinăuntru şi pe dinafară. Deşi pentru o  perioadă de timp clădirea teatrului se va afla în reconstrucţie, pe scenă calitatea artistică a multor spectacole va putea fi comparată cu cea din marile teatre din lume. Printre artiştii celebri care vor păşi pe scena noastră în această nouă stagiune se numără regizorul britanic Stephen Barlow, coregraful Johan Kobborg, tenorul Marcello Giordani“, a declarat Directorul General al Operei Naţionale Bucureşti, Răzvan Ioan Dincă

Coregraful Johan Kobborg, prim-solist al Companiei Regale de Balet de la Covent Garden (Londra), partenerul celebrei balerine de origine română Alina Cojocaru, va pune în scenă, în luna decembrie, baletul „La Sylphide“, pe muzica lui Herman Severin Løvenskiold. Tot în luna sărbătorilor, Opera Naţională Bucureşti va marca semicentenarul Paul Constantinescu şi va readuce pe scenă după mai mulţi ani de pauză opera „Faust“ de Charles Gounod, în regia regretatului maestru Alexandru Tocilescu.

Premiera operei „Rigoletto“ şi Balul Operei

Poate una dintre cele mai mari surprize ale noii stagiuni o reprezintă premiera operei „Rigoletto“, în regia lui Stephen Barlow, unul dintre cei mai apreciaţi regizori de operă din lume, şi scenografia lui Yannis Thavoris. Urmează revenirea în repertoriu a baletului „Femei“ în coregrafia lui Gheorghe Iancu, sărbătorirea inaugurării clădirii Operei prin organizarea celei dintâi ediţii a Balului Operei (fragmente din opera „Dama de pică“ de Piotr Ilici Ceaikovski, primul spectacol prezentat în actuala clădire), premiera operei „Tosca“ de Giacomo Puccini, cu participarea tenorului Marcello Giordani (unul dintre soliştii invitaţi frecvent pe scena Metropolitan Opera din New York).

În luna iunie, va avea loc cea de-a doua ediţie a Concursului Internaţional de Canto „Le Grand Prix de l’Opéra“, iar copii vor avea parte de revenirea baletului „Cenuşăreasa“ de Serghei Prokofiev, în coregrafia lui Mihai Babuşka, şi a operei pentru copii „Motanul încălţat“ de Cornel Trăilescu, precum şi de numeroase ateliere tematice, cursuri şi alte activităţi interactive special concepute pentru aceştia.

CulturăPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite