Stiri despre fascism

  117 rezultate: Sortare: Cronologic ↓ Dupa popularitate
 • Un bărbat considerat salvator al evreilor italieni este acuzat că a fost colaborator nazist
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Un bărbat considerat salvator al evreilor italieni este acuzat că a fost colaborator nazist

  Un bărbat, despre care se spunea că a salvat mai mult de 5.000 de evrei în timpul celui de-Al Doilea Război Mondial, este în prezent acuzat că, de fapt, era un colaborator nazist frenetic. „The New York Times“ prezintă o cercetare potrivit căreia Giovanni Palatucci, fost ofiţer de poliţie pe timpul războiului, ar fi ajutat la deportarea mai multor femei şi bărbaţi la Auschwitz.

 • Mărturii din Istanbul: „Ne vrem libertatea înapoi. Nu mai există democraţie în Turcia”
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Mărturii din Istanbul: „Ne vrem libertatea înapoi. Nu mai există democraţie în Turcia”

  Cu ajutorul unui român, care face naveta între Constanţa şi Istanbul, şi a unei protestatare turce am reuşit să ne facem o imagine mai clară despre ce se întâmplă cu adevărat în cel mai mare oraş turc. În unele zone domneşte liniştea şi turiştii vizitează nestingheriţi Biserica Sfânta Sofia, însă în alte părţi forţele de ordine aruncă cu gaze lacrimogene, iar oamenii, ca să se apere, smulg pavele şi îşi construiesc baricade.

 • Berlusconi, omagiu liderului fascist al Europei
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Berlusconi, omagiu liderului fascist al Europei

  Ieri, la un miting organizat la Milano pentru celebrarea Zilei Internaţionale a Holocaustului, Silvio Berlusconi, fostul lider al dreptei italiene, personaj dintre cele mai influente în familia Partidului Popular European, a rostit cuvinte pe care nimeni nu le-ar mai fi considerat posibile după ce lumea păruse să înţeleagă şi să asimileze lecţiile cumplite ale celui de-al Doilea Război Mondial.

 • Berlusconi: „Mussolini a făcut multe lucruri bune”, iar alianţa cu Hitler a fost în interesul Italiei
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Berlusconi: „Mussolini a făcut multe lucruri bune”, iar alianţa cu Hitler a fost în interesul Italiei

  Fostul premier italian Silvio Berlusconi a stârnit încă o dată controverse, afirmând într-un discurs că Benito Mussolini a făcut multe lucruri bune, iar sprijinul pe care l-a acordat regimului nazist este de înţeles, având în vedere că a dorit cel mai probabil să se asigure că Italia se va afla în tabăra câştigătorilor după cel de-al Doilea Război Mondial.

 • Lecţii pentru unguri
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Lecţii pentru unguri

  Maghiarii din Transilvania sunt constant aţâţaţi de diverşi politicieni unguri care, în lipsa unor proiecte viabile, propun electoratului lor un viitor construit din obsesia pentru un trecut mort. Politicienii care fac asta trebuie să înţeleagă un lucru foarte important.

 • Partidul Civic Maghiar şi băncile lui Funar
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Partidul Civic Maghiar şi băncile lui Funar

  Decizia de a pedala pe extremismul naţionalist, pentru a aduna voturi la alegerile locale din Odorheiu Secuiesc, plasează Partidul Civic Maghiar (PCM) în categoria partidelor-măscărici.

 • Voinescu: “ Dan Şova este simpatizantul fasciştilor”
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Voinescu: “ Dan Şova este simpatizantul fasciştilor”

  Purtătorul de cuvânt al PDL Sever Voinescu a afirmat, astăzi, că declaraţiile senatorului PSD Dan Şova cu privire la Holocaust sunt inadmisibile, iar Şova ar trebui să părăsească imediat viaţa politică.

 • FOTO Flashmob împotriva intoleranței și violenței
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  FOTO Flashmob împotriva intoleranței și violenței

  Centrul de Incluziune Socială pentru Persoanele de Etnie Romă – CISPER Centru Târgu Mureş a organizat o acțiune cu ocazia ”Zilei Internaţionale Împotriva Fascismului şi Antisemitismului„.

 • Decesul unor democraţii şi naşterea dictaturilor: Italia şi Germania
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Decesul unor democraţii şi naşterea dictaturilor: Italia şi Germania

  La 29 octombrie 1922, Mussolini ajune la putere în Italia. La 30 ianuarie 1933, vine rândul lui Hitler în Germania. Unsprezece ani separă aceste două evenimente care au precedat lichidarea a două regimuri democratice şi transformarea lor în sisteme totalitare.

 • Europa înclină către mişcarea extremistă de dreapta?
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Europa înclină către mişcarea extremistă de dreapta?

  Atentatele din Norvegia, puse la cale de Anders Behring Breivik, au ridicat numeroase motive de îngrijorare, scrie presa internaţională. Deşi mulţi au condamnat acţiunile norvegianului, în urma cărora au murit 76 de oameni, au existat la fel de mulţi care au aderat opiniilor lui de salvare a Europei, aflată în faţa pericolului islamizării şi multiculturalismului. Renasc mişcările de dreapta din Europa?

 • Cum s-a transformat extrema-dreaptă
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Cum s-a transformat extrema-dreaptă

  Experţii se tem ca actele lui Anders Breivik să nu trezească admiraţia altor extremişti care vor dori să-l copieze. Analiştii spun că Anders Breivik este singurul vinovat de atrocităţile din Norvegia, dar el şi-a plăsmuit ideile delirante pe terenul fertil extremist din Europa.

 • Petrache Lupu, vedeniile şi politica
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Petrache Lupu, vedeniile şi politica

  Veridicitatea viziunilor invocate de Petrache Lupu este alterată de jocurile politice făcute în numele Domnului de rege şi de legionari, dar şi de campania de marketing din spatele profetului. Dezbaterile pe tema minunilor de la Maglavit au creat isterie naţională la sfârşitul anilor ’30.

 • Italia: războiul palatelor se încinge
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Italia: războiul palatelor se încinge

  Tensiuni Guvernul italian este în pragul imploziei după ce preşedintele Camerei Deputaţilor l-a somat pe Berlusconi să demisioneze. Gianfranco Fini cere împrospătarea climatului politic prin formarea unui nou pol de dreapta. Premierul se ţine tare şi declară că nu are de gând să renunţe la funcţie.

 • Trei tineri din Garda Secuiască, cercetaţi pentru rasism, fascism şi xenofobie
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Trei tineri din Garda Secuiască, cercetaţi pentru rasism, fascism şi xenofobie

  Parchetul de pe lângă Tribunalul Harghita a început urmărirea penală împotriva a trei tineri, Csibi Barna, Szocs Tibor şi Puskas Andras Miklos, din Miercurea Ciuc, pentru instigare la discriminare şi constituirea unei organizaţii cu caracter fascist, rasist sau xenofob, în dosarul 254/P/2010.

 • Arhitectura comunistă şi fascistă, în fotografii
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Arhitectura comunistă şi fascistă, în fotografii

  La Ivan Gallery din Bucureşti este deschisă, până la 30 iunie, expoziţia de fotografie „Potjomkin Project - A Short Introduction“. „Potjomkin Project - A Short Introduction“ este un studiu documentar elaborat de artistul maghiar Gyula Fodor pe parcursul ultimilor şase ani, în diverse ţări din fostul bloc comunist.

 • Fascistul Trancă, un şomer cu cazier
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Fascistul Trancă, un şomer cu cazier

  Marius Zoltan Trancă (23 de ani), condamnat de două ori la închisoare pentru propagandă fascistă şi xenofobie, nu-şi găseşte loc de muncă. Tânărul este convins că privarea de libertate i-a distrus viitorul şi că în orice altă ţară europeană nu ar fi avut problemele din România.

Modifică Setările