Stiri despre extrema stanga

  30 rezultate: Sortare: Cronologic ↓ Dupa popularitate
 • EUROPOL / Centrul european de antiterorism: „Ameninţarea extremismului violent de extremă stângă & a anarhismului în UE“
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  EUROPOL / Centrul european de antiterorism: „Ameninţarea extremismului violent de extremă stângă & a anarhismului în UE“

  Centrul European antiterorism din cadrul Europol, în cadrul unei reuniuni din 7 iulie a Terrorism Working Party, a solicitat autorităţilor din ţările UE să strângă mai multe informaţii asupra extremismului violent de extremă stângă şi anarhismului în UE în urma constatării existenţei unei ameninţări "crescute şi în evoluţie", dar specificând în acelaşi timp că, în acest moment, "nici o organizaţie sau grupare nu reprezintă o ameninţare iminentă.“

 • Noua cenzură a extremei stângi
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Noua cenzură a extremei stângi

  Îngenuncherea unor instituţii de presă cândva prestigioase în faţa noii cenzuri a extremei stângi pune în dificultate nu doar mass-media. Ci şi imperativul marginalizării rasismului şi antisemitismului - şi democraţia.

 • Tensiuni în creştere în Germania după manifestaţiile violente convocate în ultimele zile de extrema-dreaptă VIDEO
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Tensiuni în creştere în Germania după manifestaţiile violente convocate în ultimele zile de extrema-dreaptă VIDEO

  Oraşul Chemnitz din landul Saxonia situat în estul Germaniei a fost luni seară scena unor noi violenţe produse în timpul unor demonstraţii declanşate de o crimă în care au fost implicaţi migranţi. Extremişti de dreapta şi extremişti de stânga au ieşit pe străzile din Chemnitz, al treilea oraş ca mărime din Saxonia, izbucnind confruntări între părţi soldate cu cel puţin 20 de răniţi.

 • Europa sedusă de Vladimir Putin INFOGRAFIE
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Europa sedusă de Vladimir Putin INFOGRAFIE

  Din ce în ce mai multe formaţiuni politice din Europa privesc cu bunăvoinţă spre Kremlin. Unele îşi doresc o cooperare economică mai strânsă cu Rusia, iar altele pur şi simplu îl admiră pe Putin.

 • Columbia: Executivul a semnat un armistiţiu istoric cu rebelii de extremă-stânga FARC, după 52 de ani de conflict armat
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Columbia: Executivul a semnat un armistiţiu istoric cu rebelii de extremă-stânga FARC, după 52 de ani de conflict armat

  Guvernul de la Bogota şi rebelii stângişti din Forţele Armate Revoluţionare Columbiene (FARC) au semnat joi un armistiţiu istoric, ce pune capăt celui mai lung conflict armat din emisfera nordică, care s-a desfăşurat continuu din 1964 şi până în prezent. Acordul semnat la Havana reprezintă penultimul pas în finalizarea unui război prelungit, în care au pierit peste 220.000 de persoane, scrie Reuters.

 • Europa? Ducă-se pe pustii...
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Europa? Ducă-se pe pustii...

  Neplăcut la auz, dar acesta este mesajul extremelor (dreapta şi stânga) care se pregătesc pentru marile bătălii electorale din perioada imediat următoare. Reînvie toţi demonii, mizeriile, urile şi intoleranţele trecutului, ambalate într-o ofertă de tip populist, xenofob, adesea antisemit, bizuindu-se pe memoria scurtă a votanţilor şi, mai ales, pe eterna „nevoie de schimbare“,

 • Schimbare radicală în Grecia, provocare pentru Europa
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Schimbare radicală în Grecia, provocare pentru Europa

  Încă din 1974, în Grecia au dominat două partide politice, Noua Democraţie şi Mişcarea socialistă panelenă (PASOK). Ieri, în Grecia, naţionalismul şi frustrările născute dintr-o guvernare defectuoasă au învins raţiunea.

 • Poate Syriza să schimbe Europa?
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Poate Syriza să schimbe Europa?

  Înainte de a intra în panică după rezultatul alegerilor din Grecia ar trebui să ştim că Syriza nu este nici UKIP, nici Frontul Naţional. Formaţiunea de stânga din Grecia, care pare să se fi desprins în câştigător absolut al alegerilor de duminică, nu-şi propune să scoată ţara nici din zona euro şi cu atât mai puţin din Uniunea Europeană.

 • Alegeri Grecia 2015. Ce alianţe ar putea încheia Syriza
pentru a-şi asigura majoritatea absolută
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Alegeri Grecia 2015. Ce alianţe ar putea încheia Syriza pentru a-şi asigura majoritatea absolută

  După ce au cules laurii victoriei, liderii partidul grec antiausteritate Syriza se vor aşeza la masa negocierilor pentru a forma o coaliţie de guvernământ. Rezultatele parţiele ale alegerilor anticipate arată că Syriza este la limita majorităţii absolute, o situaţie care ar trebui să-l oblige pe Alexis Tsipras, liderul formaţiunii, să găsească susţinere pe viitor, relatează AFP.

 • Alegeri legislative în Grecia: care sunt mizele scrutinului pentru Uniunea Europeană
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Alegeri legislative în Grecia: care sunt mizele scrutinului pentru Uniunea Europeană

  Întreaga Europă urmăreşte, duminică, alegerile legislative din Grecia, un moment deosebit de important atât pentru eleni, cât mai ales pentru viitorul Uniunii Europene, în condiţiile în care partidul de extremă-stânga Syriza, cu mari şanse de a câştiga scrutinul, se pregăteşte să renunţe la măsurile de austeritate impuse guvernului de la Atena.

 • Din nou în pragul crizei: Grecia se confruntă cu alegeri anticipate, punând în pericol zona euro
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Din nou în pragul crizei: Grecia se confruntă cu alegeri anticipate, punând în pericol zona euro

  Viitorul zonei euro este ameninţat deoarece Grecia se confruntă cu alegeri anticipate şi cu victoria partidului de extremă stângă ce se opune măsurilor de austeritate impuse de zona euro. Nici luni dimineaţa, parlamentarii nu au reuşit să aleagă un preşedinte, în ultima rundă de vot. Singurul candidat al cursei prezidenţiale, Stavros Dimas, nu a însumat numărul de voturi necesar.

 • Despre
ultimele ameninţări la adresa securităţii Republicii Moldova
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Despre ultimele ameninţări la adresa securităţii Republicii Moldova

  Unele mesaje publice diseminate în ultimele câteva luni la Chişinău par să indice o creştere a nivelului ameninţării la adresa siguranţei Republicii Moldova. De la zvonuri publicate pe platforme de comentarii până la interviuri cu responsabili din structuri, tot ce s-a spus ilustrează un anumit scenariu potenţial: cel al destabilizării Republicii Moldova printr-o serie de manifestări violente cu scopul de a prelua puterea.

 • Renaşterea extremei stângi. Cum luptă astăzi foştii comunişti?
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Renaşterea extremei stângi. Cum luptă astăzi foştii comunişti?

  „Orice criză de sistem are nevoie de răspunsuri sistemice” spunea Yves Dimicoli. E adevărat, iar acum fiecare formaţiune politică încearcă să-şi reactualizeze imaginea de reprezentare publică, asta într-un moment în care criza economică şi socială mondială a dus şi la o erodare puternică a credibilităţii tuturor partidelor din întregul spectru politic.

 • Atac cu bombă în casa unui procuror grec
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Atac cu bombă în casa unui procuror grec

  O explozie puternică, cauzată potrivit primelor elemente furnizate de poliţie de un atac cu bombă, a provocat sâmbătă dimineaţa pagube materiale importante, fără să producă victime, într-un imobil, din centrul oraşului Larissa, în care locuieşte un magistrat, relatează AFP.

 • Franţa: Un militant de extremă stângă, agresat de mai mulţi skinhead, a murit
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Franţa: Un militant de extremă stângă, agresat de mai mulţi skinhead, a murit

  Violenţa extremistă s-a întors pe străzile din Paris. După câţiva ani în care pacea a domnit peste oraş, grupurile de extremă dreapta, aflate în strânsă legătură cu Frontul Naţional, au început din nou agresiunile. Miercuri seară, un tânăr de 19 ani, prezentat ca militant de extremă stângă, a ajuns la spital, după ce a fost bătut de mai mulţi skinhead.

Modifică Setările