Franţa: Un militant de extremă stângă, agresat de mai mulţi skinhead, a murit

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Agresorii sunt membri ai unei mişcări radicale de extremă dreapta FOTO Reuters
Agresorii sunt membri ai unei mişcări radicale de extremă dreapta FOTO Reuters

Violenţa extremistă s-a întors pe străzile din Paris. După câţiva ani în care pacea a domnit peste oraş, grupurile de extremă dreapta, aflate în strânsă legătură cu Frontul Naţional, au început din nou agresiunile. Miercuri seară, un tânăr de 19 ani, prezentat ca militant de extremă stângă, a ajuns la spital, după ce a fost bătut de mai mulţi skinhead.

UPDATE 19.20 Adolescentul prezentat drept un militant de extremă-stânga rănit grav de patru skinhead care au reuşit să fugă, în Franţa, a decedat, anunţă surse din cadrul poliţiei, citate de AFP.

Patru suspecţi, trei bărbaţi şi o femeie, au fost reţinuţi joi. Printre aceştia se numără şi presupusul autor al agresiunii, el afirmând că nu intenţiona să omoare pe nimeni.

Liderul JNR Serge Ayoub a respins orice implicare a grupului său în acest caz. "Este absolut fals", a declarat el pentru AFP, afirmând că cearta a fost iniţiată de militanţii de extremă-stânga.


Tânărul sindicalist, numit de presa franceză Clément M., student la Institutul de Ştiinţe Politice din Paris, „este în moarte cerebrală” din cauza loviturilor primite.

Potrivit primelor informaţii, Clement a fost acostat de mai mulţi skinhead la ieşirea dintr-un centru comercial, situat foarte aproape de gara Saint Lazare, aflată în centrul capitalei franceze. Tânărul, simpazitant al Partidului de Stânga din Franţa, a fost bătut atât de crunt, încât nu s-a mai putut ridica de la pământ, scrie „La Vanguardia”. Agresorii, care au fost de la faţa locului, sunt membri ai mişcării radicale JNR (Tinerii Naţionalişti Revoluţionari).

Într-un comunicat emis joi, ministrul francez de Interne Manuel Valls a afirmat că incidentul s-a produs „ cel mai probabil din motive de ordin politic” şi că „un militant de extremă stânga a fost lovit într-un mod foarte violent de mai mulţi skinhead”.

Ministrul şi-a exprimat dorinţa ca autorii „acestor fapte intolerabile” să fie arestaţi cât mai curând şi a reiterat „totala determinare de a eradica această violenţă care poartă amprenta extremei drepte şi pune grav în pericol pactul republican”.

Marine Le Pen, preşedinta Frontului Naţional (FN), de extremă dreaptă, a declarat joi că partidul său nu are „nicio legătură cu îngrozitoarea” agresiune de miercuri, în timpul unui interviu pentru radioul RTL.

Europa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite