Autorul atentatului sinucigaş de la Ambasada SUA la Ankara a locuit în Grmania

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Ambasada SUA la Ankara , dup[ atacul sinucigaş
Ambasada SUA la Ankara , dup[ atacul sinucigaş

Autorul atentatului sinucigaş comis vineri la Ambasada Statelor Unite de la Ankara a fost rezident în Germania, unde era identificat de către serviciile germane de securitate ca "extremist", scrie cotidianul Süddeutsche Zeitung în ediţia de luni, relatează AFP.

Citând "experţi în domeniul securităţii", ziarul afirmă că bărbatul a venit în Germania după ce a fost eliberat din închisoare, în Turcia, în 2001, şi după ce a depus o cerere de azil politic pe lângă autorităţile germane.

Solicitarea sa a fost respinsă pe motiv că nu era victima unor persecutări cu caracter politic.

În plus, el era cunoscut şi pentru angajamentul său în cadrul Partidului/Frontului Revoluţionar de Eliberarea Poporului (DHKP-C), o mişcare aflată la originea a numeroase acţiuni violente comise pe teritoriul Turciei la sfârşitul anilor '70. Astfel, autorităţile i-au cerut să părăsească teritoriul german, continuă ziarul.

Cu toate acestea, bărbatul a dispărut şi nu a făcut obiectul unei supravegheri din partea serviciilor de securitate germane, care apreciau că acesta nu reprezenta o ameninţare, porivit aceleiaşi surse.

"Sunt consideraţi o ameninţare, (pe teritoriul) Germaniei, teroriştii despre care se apreciază că sunt capabili să comită sau să organizeze atentate", precizează cotidianul.

Acest kamikaze a detonat o bombă în faţa Ambasadei Statelor Unite la Ankara, provocând moartea sa şi pe a unui agent turc de securitate şi rănind grav o femeie.

Potrivit presei turce, poliţia l-a identificat pe autorul acestui atac ca fiind Ecevit Sanli, un membru al mişcării ilegale DHKP-C, care a revendicat atentatul sâmbătă.
 

Europa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite