Stiri despre expozitii

  346 rezultate: Sortare: Cronologic ↓ Dupa popularitate
 • La despărţirea de
Mark Verlan
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  La despărţirea de Mark Verlan

  Artistul basarabean care ne-a părăsit subit la sfârşitul anului trecut, la vârsta de 57 de ani, a fost un campion al underground-ului şi al subversivităţii, neputând fi încadrat în nici un sistem, artistic sau politic. Soarta unor astfel de nume este însă că nu pot fi niciodată „oficializate“, continuând să rămână, pentru cei care vin după ei, cu statutul de legende sau artişti-cult.

 • Artistul
underground şi nonconformist Mark Verlan, cadou pentru români de Anul Nou
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Artistul underground şi nonconformist Mark Verlan, cadou pentru români de Anul Nou

  Artistul underground şi nonconformist Mark Verlan, locuitor al Chişinăului de etnie rusă, care-a fost expus în 2019 la Bucureşti de către Asociaţia Arbor la Galeria Posibilă (alături de un alt artist neconvenţional, Ghenadie Popescu), se întoarce în atenţia iubitorilor de artă români prin expoziţia sa în „realitate virtuală“ care poate fi văzută începând de astăzi pe platforma TheOpen-Art.com, dedicată acestui tip de expoziţii.

 • Pictorul
Casei Regale, Ruisdael de România, expus la Arbor.art.room, „cucereşte“ şi realitatea
virtuală
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Pictorul Casei Regale, Ruisdael de România, expus la Arbor.art.room, „cucereşte“ şi realitatea virtuală

  28 de lucrări ale peisagistului Vadim Creţu, supranumit „pictorul Casei Regale“, expus până pe 24 ianuarie la Arbor.art.room (str. Transilvaniei, nr. 11), se regăsesc începând de astăzi şi în expoziţia VR (virtual reality) „This present past“, curator Victoria Nagy Vajda, „vernisată“ virtual pe platforma TheOpen-Art.com, fiind a cincea expoziţie găzduită aici, alături şi de reconstrucţia virtuală a atelierului pictoriţei Valentina Rusu Ciobanu.

 • „The Severed Garden“
la Arbor.art.room. Pictorul Casei Regale expune în Transilvaniei 11
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  „The Severed Garden“ la Arbor.art.room. Pictorul Casei Regale expune în Transilvaniei 11

  Sâmbătă, între orele 15.00 şi 21.00, la Arbor.art.room (str. Transilvaniei, nr. 11), va avea loc deschiderea expoziţiei „The Severed Garden“ a peisagistului Vadim Creţu, o inedită propunere expoziţională aparţinând curatorilor Andrei şi Andreea Grosu, binecunoscuţi regizori şi oameni de teatru, care păşesc cu temeritate spre alte zone artistice decât cele cu care sunt obişnuiţi, la propunerea managerului cultural Victoria Nagy Vajda.

 • Macondo-ul
Basarabiei, la centenar. Valentina Rusu Ciobanu şi cei 100 de ani de
singurătate
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Macondo-ul Basarabiei, la centenar. Valentina Rusu Ciobanu şi cei 100 de ani de singurătate

  Mâine, joi 5 noiembrie, la Muzeul Municipiului Bucureşti, între orele 10.00 şi 18.00, se deschide expoziţia „Valentina Rusu Ciobanu – o sută de ani de la naştere“, cuprinzând 60 de lucrări (pictură şi desen) ale marii artiste din Basarabia, care-a devenit de curând centenară. Totodată, la Arbor.art.room (Transilvaniei 11) este în continuare deschisă expoziţia-anexă „Un veac de singurătate“, structurată pe conceptul Macondo-ului márquezian.

 • Zece motive pentru care trebuie votată Maia Sandu. Victoria
Nagy Vajda, fost secretar de stat, despre „victoria“ spiritului la est de Prut
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Zece motive pentru care trebuie votată Maia Sandu. Victoria Nagy Vajda, fost secretar de stat, despre „victoria“ spiritului la est de Prut

  Duminică, 1 noiembrie, au loc alegeri prezidenţiale în Republica Moldova, şi de data aceasta ele sunt chiar decisive, consfinţind ori reapropierea de România şi Europa, ori înfeudarea definitivă faţă de Rusia pentru o lungă perioadă de vreme. Victoria Nagy Vajda, fost secretar de stat al Republicii Moldova în guvernul Maia Sandu, explică pentru „Adevărul“ de ce o votează duminică din toată inima pe Maia Sandu.

 • Valentina Rusu Ciobanu împlineşte 100 de
ani şi „merge“ în realitatea virtuală
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Valentina Rusu Ciobanu împlineşte 100 de ani şi „merge“ în realitatea virtuală

  Miercuri, 28 octombrie, de ziua de naştere a pictoriţei basarabene Valentina Rusu Ciobanu, care împlineşte 100 de ani, Asociaţia pentru cultură şi arte ARBOR lansează în premieră producţiile multimedia „#100VRC Valentina Rusu Ciobanu: viaţa şi opera“ şi „VRC Atelier ’85“, atelierul artistei din anul 1985 reconstituit în realitate virtuală.

 • „Un veac de singurătate“ se deschide, de ziua Valentinei Rusu Ciobanu, la
Arbor.art.room
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  „Un veac de singurătate“ se deschide, de ziua Valentinei Rusu Ciobanu, la Arbor.art.room

  Miercuri, 28 octombrie, între orele 12.00 şi 21.00, chiar în ziua în care împlineşte 100 de ani, pictoriţa centenară Valentina Rusu Ciobanu va fi sărbătorită la Bucureşti, prin deschiderea expoziţiei „Valentina Rusu Ciobanu – Un veac de singurătate“, care se va desfăşura în spaţiul expoziţional Arbor.art.room (str. Transilvaniei, nr. 11), aparţinând Asociaţiei pentru cultură şi arte ARBOR, conduse de managerul cultural Victoria Nagy Vajda.

 • VRC 100. „Geniul necunoscut“ al României
împlineşte 100 de ani
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  VRC 100. „Geniul necunoscut“ al României împlineşte 100 de ani

  Valentina Rusu Ciobanu este un geniu al picturii din Basarabia, o pictoriţă care se bucură de un profund respect şi o mare iubire în Republica Moldova. Cu toate acestea, Valentina Rusu Ciobanu este un nume cvasi-necunoscut în România. Aceasta s-ar putea schimba în luna octombrie a anului 2020, când, în ziua de 28, artista, care trăieşte la Chişinău, va împlini vârsta de 100 de ani.

 • „O sută de
ani de singurătate“, cu Valentina Rusu Ciobanu. „Geniul Basarabiei“, la centenar
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  „O sută de ani de singurătate“, cu Valentina Rusu Ciobanu. „Geniul Basarabiei“, la centenar

  Se pregătesc, în aceste zile, două manifestări care cred că vor schimba perspectiva asupra picturii româneşti postbelice, constituind o revelaţie pentru iubitorii de artă. Cea mai importantă reprezentantă a Şcolii de la Chişinău, pictoriţa Valentina Rusu Ciobanu, născută pe 28 octombrie 1920, împlineşte 100 de ani, ocazie cu care vor fi organizate două expoziţii la Bucureşti, sub genericul „Valentina Rusu Ciobanu – o sută de ani de la naştere“.

 • „Cina
cea de taină“ cu femei a Irinei
Greciuhina se „mută“ în virtual, în prima galerie VR din România şi
Republica Moldova
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  „Cina cea de taină“ cu femei a Irinei Greciuhina se „mută“ în virtual, în prima galerie VR din România şi Republica Moldova

  Expoziţia-fenomen „Woman Unchained“ by Irina Greciuhina, care-a fost deschisă timp de o lună în spaţiul expoziţional Arbor.art.room (str. Transilvaniei, nr. 11), perioadă în care s-a bucurat de un imens succes, s-a închis în „real“, dar iubitorii de frumos mai au o şansă să contemple „Cina cea de taină“ cu femei şi alte lucrări care i-au încântat pe bucureşteni în această perioadă.

 • Iisus
va fi femeie, odată cu „Woman
Unchained“ la Bucureşti
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Iisus va fi femeie, odată cu „Woman Unchained“ la Bucureşti

  Irina Greciuhina este o artistă basarabeană, născută în 1982 şi stabilită în Chişinău. A expus, printre altele, la Veneţia, unde a făcut furori, dar primul ei solo show în România are loc în lunile septembrie şi octombrie, în spaţiul expoziţional Arbor.art.room (str. Transilvaniei, nr. 11). Printre lucrările ei, se află o „Cina cea de taină“ cu personaje exclusiv feminine, lucrare masivă şi scandaloasă, care va face senzaţie la Bucureşti.

 • „Femeile
se află la conducerea lumii mele“. „Woman Unchained“, cu Irina Greciuhina la Bucureşti
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  „Femeile se află la conducerea lumii mele“. „Woman Unchained“, cu Irina Greciuhina la Bucureşti

  Irina Greciuhina este o artistă basarabeană, născută în 1982 şi stabilită în Chişinău. Este preocupată de „studiul arhetipurilor feminine“, de femeie ca „fenomen unic, divin şi natural în egală măsură“. A expus, printre altele, la Veneţia, unde a făcut furori, dar primul ei solo show în România are loc în lunile septembrie şi octombrie, în spaţiul expoziţional Arbor.art.room (str. Transilvaniei, nr. 11, sector 1, Bucureşti).

 • Două expoziţii internaţionale, la Muzeul Judeţean Buzău
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Două expoziţii internaţionale, la Muzeul Judeţean Buzău

  Muzeul Judeţean Buzău îi invită pe iubitorii de artă la două expoziţii internationale. Una va fi amenajată la sediul său, iar cealaltă, online. Prima expoziţie, „Cum am ajuns aici?”, conţine lucrări de grafică şi pictură, semnate de artistul şi arhitectul Vladimir Păun-Vrapciu.

 • Galerii au fost, galerii vor
fi încă. Cele 20 de galerii de artă pe care le-am pierdut şi sperăm că le vom
recâştiga
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Galerii au fost, galerii vor fi încă. Cele 20 de galerii de artă pe care le-am pierdut şi sperăm că le vom recâştiga

  A sosit momentul să ne-amintim, „sine ira et studio“, de „vremurile bune“ de dinainte de pandemie, şi să sperăm că se vor întoarce cât mai curând. Urmează un top 20 al galeriilor de artă bucureştene, aşa cum le-am văzut şi „simţit“ eu în cei trei ani (2017-2019) de studiu intensiv al acestui mediu, de trăit în interiorul lui. 418, AnnArt, Mobius sau Sector 1 au făcut „epocă“ în ultimii ani. E de dorit ca activitatea lor să se reia cât mai repede.

 • INTERVIU Călin Dan, directorul Muzeului Naţional de Artă Contemporană: „În noaptea cutremurului din ’77 am ajutat la degajare“
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  INTERVIU Călin Dan, directorul Muzeului Naţional de Artă Contemporană: „În noaptea cutremurului din ’77 am ajutat la degajare“

  Călin Dan, managerul Muzeului Naţional de Artă Contemporană (MNAC), povesteşte de ce a întins o mână de ajutor pentru salvarea victimelor cutremurului din martie 1977. Una dintre expoziţiile vernisate recent în instituţia pe care o conduce cuprinde şi imagini de la seismul de-acum 43 de ani, cu magnitudinea 7,2 pe scara Richter.

 • Start la FNT. Primele spectacole şi expoziţii din prima zi de festival VIDEO
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Start la FNT. Primele spectacole şi expoziţii din prima zi de festival VIDEO

  Deschiderea oficială a FNT 2019 va avea loc vineri, de la ora 21.30, în foaierul central al Teatrului Naţional „I.L.Caragiale” din Bucureşti. Cu această ocazie va fi vernisată şi expoziţia „Doina Levintza – experiment teatral”, care va însoţi Festivalul – fiind deschisă publicului pe întreagă sa durată – în foaierele „Marmur㔺i „Tapiserii” ale TNB.

 • Ediţie aniversară a Zilelor Culturale Maghiare din Cluj cu buget de 500.000 euro. Programul evenimentelor
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Ediţie aniversară a Zilelor Culturale Maghiare din Cluj cu buget de 500.000 euro. Programul evenimentelor

  Ediţia aniversară a Zilelor Culturale Maghiare din Cluj (ZCMC) a început sâmbătă şi va ţine până duminica viitoare. În acest week-end, sunt programate vernisajele mai multor expoziţii, un festival internaţional de folclor şi Gala de deschidere în cadrul căreia va urca pe scenă Ansamblul Popular de Stat din Ungaria. Nu vor lipsi târgul de vinuri şi cel meşteşugăresc.  Află programul şi evenimentele ce nu trebuie ratate.

 • Trei expoziţii vor fi deschise în acelaşi timp, la Casa Vergu Mănăilă din Buzău
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Trei expoziţii vor fi deschise în acelaşi timp, la Casa Vergu Mănăilă din Buzău

  O expoziţie multiplă este pregătită zilele acestea, de angajaţii Muzeului Judeţean, la sediul Colecţiei de Etnografie şi Artă Populară ”Vergu Mănăilă”. Publicul va avea posibilitatea să cunoască, prin imagini, viaţa de pe şantierele arheologice, o expoziţie omagială, dedicată unei mari personalităţi a culturii româneşti contemporane, precum şi o expoziţie inedită de fotografie veche.

 • Cum a reuşit cel mai mare colecţionar din România să adune peste 20.000 de obiecte. „În copilărie, strângeam bănuţ cu bănuţ ca să-mi cumpăr un trenuleţ“
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Cum a reuşit cel mai mare colecţionar din România să adune peste 20.000 de obiecte. „În copilărie, strângeam bănuţ cu bănuţ ca să-mi cumpăr un trenuleţ“

  Atât de dragă i-a fost şcoala încât a ajuns să aibă o colecţie de peste o mie de obiecte: manuale, uniforme, rechizite şi accesorii, dar şi oracole şi jurnale, toate din perioada 1880 - 1980, precum şi globuri pământeşti de la 1900. Un inginer din Bucureşti, în vârstă de 55 de ani, colecţionar înrăit, spune că nu şi-ar imagina viaţa fără aceste mici bucurii pe care le strânge de 5 decenii.

 • Noaptea Muzeelor 2019. Ce surprize îi aşteaptă pe vizitatorii de pe malul Borcei
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Noaptea Muzeelor 2019. Ce surprize îi aşteaptă pe vizitatorii de pe malul Borcei

  Noaptea Muzeelor reprezintă un eveniment cultural prin care numeroase muzee, în parteneriat cu diverse alte instituţii de cultură, îşi deschid în mod concomitent anual liber porţile, până târziu în noapte.Debutul acestui gen de eveniment s-a petrecut în 1997 la Berlin, iar conceptul de acces gratuit a avut o mare trecere la public.

 • FOTO Paula Seling şi alţi artişti cunoscuţi, în concert de „Zilele Râmnicului”. Vor fi inaugurate şi unicele picturi stradale pe plexiglas din lume
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  FOTO Paula Seling şi alţi artişti cunoscuţi, în concert de „Zilele Râmnicului”. Vor fi inaugurate şi unicele picturi stradale pe plexiglas din lume

  În perioada 18 - 20 mai, municipiul Râmnicu Vâlcea va sărbători 631 de ani de la prima sa atestare documentară. Administraţia locală a pregătit o serie de activităţi care se vor derula pe parcursul celor trei zile: concerte, expoziţii de artă plastică, simpozioane, spectacole muzicale şi focuri de artificii.

Modifică Setările