Stiri despre efort fizic

  21 rezultate: Sortare: Cronologic ↓ Dupa popularitate
 • Cum ajută berea organismul să se recupereze după efort fizic
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Cum ajută berea organismul să se recupereze după efort fizic

  Doi cercetători români au stabilit în urma unui studiu derulat pe parcursul unui an că berea, cosumată moderat, ajută organismul să se adapteze mai repede în urma unui efort fizic şi poate conduce la o mai bună oxigenare a sângelui. Pentru asta femeile nu trebuie să bea mai mut de 330 de ml de bere zilnic, iar bărbaţii 660 de mililitrii

 • Cum am ajuns o ţară de obezi diabetici
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Cum am ajuns o ţară de obezi diabetici

  Statul investeşte numai 25 de euro pe an de fiecare locuitor pentru atragerea românilor spre activităţi sportive, iar românii sunt strânşi la buzunar când vine vorba de astfel de cheltuieli. Acesta ar fi unul dintre motivele pentru care ne aflăm pe primul loc în lume în ceea ce priveşte numărul copiilor obezl.

 • 4 activităţi ideale pentru a face mişcare, dacă nu eşti obişnuit cu efortul fizic
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  4 activităţi ideale pentru a face mişcare, dacă nu eşti obişnuit cu efortul fizic

  Mişcarea te ajută să te menţii sănătos, plin de energie şi să îţi păstrezi greutatea sub control. Totuşi, în condiţiile în care majoritatea persoanelor petrec ore în şir la birou şi au un stil de viaţă sedentar, pare cu atât mai greu să te apuci de un sport atunci când nu ai făcut mişcare ani de zile.

 • Oamenii au oasele cu 20% mai fragile de când practică agricultura
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Oamenii au oasele cu 20% mai fragile de când practică agricultura

  Oamenii au pierdut 20% din densitatea osoasă a membrelor inferioare de la debutul practicării agriculturii în urmă cu 12.000 de ani. Anunţul a fost făcut de savanţii americani  care au avansat şi o explicaţie „incomodă“ pentru acest fenomen.

 • Berea fără alcool, pavăză contra răcelilor
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Berea fără alcool, pavăză contra răcelilor

  Consumul regulat de bere fără alcool poate avea efecte antiinflamatorii şi poate reduce infecţiile tractului respirator superior, arată un studiu recent al unui profesor de la Universitatea Tehnică din Munich, Germania.

 • Opt tipuri de alergători dedicaţi exerciţiilor fizice
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Opt tipuri de alergători dedicaţi exerciţiilor fizice

  Numărul persoanelor care aleargă în mod regulat a crescut în ultimii ani, cei care optează pentru aceste exerciţii fizice fiind de mai multe tipuri, de la foşti atleţi până la persoane afectate de alimentele bogate în grăsimi şi zaharuri, potrivit BBC.

 • Cum
stimulăm copiii să facă mişcare?
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Cum stimulăm copiii să facă mişcare?

  Copiii activi fizic au performanţe şcolare mai bune şi dezvoltă un stil de viaţă echilibrat în comparaţie cu cei sedentari. Orice tip de mişcare este benefică, susţine specialistul Ovidiu Gavrilovigi, care le oferă părinţilor câteva modalităţi prin care îşi pot încuraja copiii să facă sport.

 • 5 greşeli frecvent întâlnite în realizarea exerciţiilor
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  5 greşeli frecvent întâlnite în realizarea exerciţiilor

  Entuziasmul de a merge la sală pentru a fi în formă poate fi „răsplătit“ cu accidentări ori cu dureri de spate sau de articulaţii dacă nu facem exerciţiile în poziţiile corecte. Împreună cu antrenorul de fitness Ilinca Tarbujaru, am pus în scenă cele mai întâlnite astfel de scenarii.

 • Ce urmări poate avea deshidratarea
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Ce urmări poate avea deshidratarea

  Mai ales vârstnicii pot să sufere din cauza temperaturilor ridicate, dacă nu beau suficiente lichide. Dar cât înseamnă “suficient” şi ce fel de lichide recomandă medicii?

Modifică Setările