Stiri despre don giovanni

  29 rezultate: Sortare: Cronologic ↓ Dupa popularitate
 • Opera „Don Giovanni“ de Mozart
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Opera „Don Giovanni“ de Mozart

  Adevărul.ro transmite de la ora 16.30, opera „Don Giovanni”, de W.A. Mozart, în interpretarea Orchestrei de Cameră din Basel, sub conducerea dirijorului Giovanni Antonini. Concertul se va desfăşura la Ateneu.

 • Un Evgheni Oneghin pentru două capitale
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Un Evgheni Oneghin pentru două capitale

  Principiul schimbului de producţii de operă este unul care nu s-a dezvoltat prea mult în România, iar gestul reciproc al primelor scene lirice din Iaşi şi respectiv Cluj-Napoca, de a duce Don Giovanni în regia semnată de Beatrice Rancea de la Iaşi la Cluj, respectiv Evgheni Oneghin în regia Mihaelei Bogdan de la Cluj-Napoca la Iaşi, poate fi de bun augur.

 • De la Iaşi la
Cluj-Napoca, „Don Giovanni“ de Mozart
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  De la Iaşi la Cluj-Napoca, „Don Giovanni“ de Mozart

  Scriam nu demult în aceste pagini despre o iniţiativă a conducerilor Operelor Naţionale Române din municipiile de pe malurile Bahluiului şi Someşului de a interschimba producţii proprii, care nu există pe afişele celeilalte instituţii.

 • Doar Donna Anna... (Don Giovanni la Opera Braşov)
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Doar Donna Anna... (Don Giovanni la Opera Braşov)

  Dacă privim din perspectivă economică, Opera Braşov face parte din a treia divizie românească, alături de Constanţa, Craiova şi Galaţi, cu un buget anual de 3 milioane €, după ONB (aproape 14 milioane €) şi Operele Naţionale din Cluj, Timişoara şi Iaşi (cca 5,4 milioane €).

 • Singurătatea
lui Don Giovanni
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Singurătatea lui Don Giovanni

  Am văzut spectacolul de operă „Don Giovanni“, montat de Andrei Şerban la Opera Naţională Bucureşti*. Un spectacol brici, care taie în carne de vie. Carnea societăţii în care trăim.

 • Umbra
Comandorului. La ONB
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Umbra Comandorului. La ONB

  În noua sa producţie, „Don Giovanni“ de la Opera Naţională Bucureşti, regizorul Andrei Şerban realizează un studiu al dorinţei sexuale, ca motor care-mpinge lumea-n hău, opus iubirii definite de Dante. Andrei Şerban identifică corect machismul ca forţă destructivă a lumii.

 • Erotism şi tragic în noua producţie
bucureşteană cu „Don Giovanni” de Mozart, semnată Andrei Şerban
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Erotism şi tragic în noua producţie bucureşteană cu „Don Giovanni” de Mozart, semnată Andrei Şerban

  Opera Naţională Bucureşti i-a oferit din nou lui Andrei Şerban scena sa. Şi de data aceasta, pentru o premieră menită să înlocuiască o veche producţie a afişului dar, cel mai important lucru, dăruindu-i reputatului regizor posibilitatea să-şi demonstreze, la 74 de ani, creativitatea - şi aşa foarte bogată în teritoriul liric - printr-un titlu nou, după o lungă perioadă de aşteptare.

 • Regizorul Andrei Şerban: „Giovanni e liber să păcătuiască, dar şi să aducă forţă vitală celorlalţi” VIDEO
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Regizorul Andrei Şerban: „Giovanni e liber să păcătuiască, dar şi să aducă forţă vitală celorlalţi” VIDEO

  Miercuri, în foaierul Operei Naţionale Bucureşti, regizorul Andrei Şerban a vorbit despre cel mai recent spectacol al său, „Don Giovanni”, de Mozart, despre  dubla distribuţie a acestuia, dar şi despre semnificaţiile acestui personaj. La eveniment au fost prezenţi actorii din distribuţie, primarul sectorului 5, Daniel Florea, şi directorul ONB, Beatrice Rancea. Premiera spectacolului a fost programată pe 31 august şi 1 septembrie.

 • Spectacolul „Don Giovanni”, regizat de Andrei Şerban, va avea şase reprezentaţii în săptămâna 25 august- 1 septembrie
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Spectacolul „Don Giovanni”, regizat de Andrei Şerban, va avea şase reprezentaţii în săptămâna 25 august- 1 septembrie

  Între 25 august şi 1 septembrie, în cadrul Operei Naţionale Bucureşti, vor avea loc şase reprezentaţii ale spectacolului Don Giovanni de Wolfgang Amadeus Mozart, în regia lui Andrei Şerban. Pe lângă reprezentaţii, vor avea loc şi o conferinţă de presă, deschisă şi publicului larg, precum şi o expoziţie de artă dedicată regizorului.

 • Înainte de premiera operei „Don Giovanni” de pe 1 septembrie, regizorul Andrei Şerban se întâlneşte cu publicul
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Înainte de premiera operei „Don Giovanni” de pe 1 septembrie, regizorul Andrei Şerban se întâlneşte cu publicul

  Duminică, 27 august, de la ora 18.00, la librăria Humanitas Cişmigiu are loc o întâlnire deschisă cu regizorul Andrei Şerban cu titlul „Don Giovanni, cea mai periculoasă operă compusă vreodată”. La evenimentul dinaintea premierei „Don Giovanni” de la Opera Naţională din Bucureşti, Andrei Şerban va vorbi despre forţa muzicii în viaţă, operă şi teatru, şi despre celebra compoziţie a lui Mozart, „cea mai periculoasă operă compusă vreodată”.

 • ANIVERSARE De ziua sa, regizorul Andrei Şerban se află în repetiţii cu „Don Giovanni“: „Când eram tânăr, credeam în iluzia că teatrul poate salva lumea“
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  ANIVERSARE De ziua sa, regizorul Andrei Şerban se află în repetiţii cu „Don Giovanni“: „Când eram tânăr, credeam în iluzia că teatrul poate salva lumea“

  Regizorul Andrei Şerban, care împlineşte astăzi 74 de ani, montează, la Opera Naţională Bucureşti, opera "Don Giovanni" de Mozart. Premiera va avea loc pe 1 septembrie. Astăzi, de ziua lui, regizorul, care trăieşte în Statele Unite, şi-a luat liber de la repetiţii. Se va plimba, se va bucura de  oamenii şi locurile dragi din Bucureşti, oraşul pe care l-a purtat în suflet oriunde a fost plecat.

 • La Opera de Stat din Viena, sclipiri şi estompări
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  La Opera de Stat din Viena, sclipiri şi estompări

  Pe prima scenă lirică din capitala Austriei, stagiunea continuă în ultima ei parte, antrenând vedete celebre, alături de alţi artişti importanţi ai teatrelor lumii, ai ansamblului vienez, de debutanţi atent selecţionaţi, mulţi tineri.

 • Debuturi şi confirmări la Opera din Iaşi
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Debuturi şi confirmări la Opera din Iaşi

  După doar o lună de la revederea producţiei cu Don Giovanni , m-am aflat din nou în sala Operei din Iaşi pentru a urmări o reprezentaţie cu Boema, atractivă, şi de această dată, în special prin seria debuturilor care, în ultima vreme, abundă, semn că managerul Beatrice Rancea este mereu în căutarea unor tineri de reală valoare pe care să-i aducă în faţa publicului, dându-le astfel o şansă la început de carieră.

 • „Don Giovanni” s-a reluat la Opera din Iaşi
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  „Don Giovanni” s-a reluat la Opera din Iaşi

  Se cunosc problemele globale cu care se confruntă teatrele lirice din România, fie ele supuse autorităţii naţionale, fie subordonate primăriilor. Printre multe altele, fondurile restrânse, numărul redus de spectacole, încadrările insuficiente cu personal pentru acoperirea repertoriului..., toate legate între ele.

 • „Don Giovanni“ şi avalanşa tinereţii la Iaşi
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  „Don Giovanni“ şi avalanşa tinereţii la Iaşi

  În urmă cu mai bine de 5 ani, regizorul Beatrice Rancea... debuta la Opera din Iaşi montând Don Giovanni de Mozart, întâlninduse astfel cu ansamblul şi cu specificul unui teatru liric pe care, atunci, nu bănuia că avea să-l conducă, în urma câştigării concursului de manager, susţinut în 2011.

 • Surpize şi dezamăgiri la Opera Naţională
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Surpize şi dezamăgiri la Opera Naţională

  Întâmplător sau nu, luna martie a adus, pe afişul Operei Naţionale, pe de o parte lucrări parcă demult uitate (sau abandonate) de către cei care concep structura stagiunii curente, iar pe de altă parte oaspeţi români sosiţi din ţară sau de peste hotare, marea lor majoritate revenind pe scena bucureşteană după (prea) multă vreme, deşi, cu mici excepţii, ar merita să fie invitaţi constant în spectacole de anvergură.

 • Oaspeţi şi debuturi la Opera din Bucureşti
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Oaspeţi şi debuturi la Opera din Bucureşti

  Ionuţ Pascu ESTE Don Giovanni! Acum aproape doi ani, baritonul Ionuţ Pascu a debutat în rolul titular din „Don Giovanni” de Mozart în spectacolul Operei Naţionale Bucureşti. De curând, l-am revăzut în aceeaşi producţie.

 • Don Giovanni revival la ONB
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Don Giovanni revival la ONB

  O seară care ar fi meritat să fie mai reuşită. Sâmbătă seara s-a reluat la ONB Don Giovanni de Mozart, un eveniment aşteptat în special pentru revenirea baritonului Levente Molnár pe scena din Piaţa Eroilor, o revenire amânată din nou, astfel încât în rolul eternului seducător a cântat Ionuţ Pascu.

 • Tenorul Ştefan Pop debutează în
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Tenorul Ştefan Pop debutează în "Don Giovanni" la Opera Naţională din Paris

  Tenorul Ştefan Pop va debuta în rolul lui Don Ottavio din opera "Don Giovanni", de Wolfgang Amadeus Mozart, joi, la Opera Naţională din Paris, când va cânta în compania altor doi români - soprana Tatiana Lisnic, în rolul Donna Anna, şi baritonul Adrian Sâmpetrean, care îl va interpreta pe Leporello.

 • „Don Giovanni” a ajuns la Craiova
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  „Don Giovanni” a ajuns la Craiova

  Deschiderea stagiunii la Opera din Craiova a stat sub semnul unui eveniment aparte, marcând prezentarea unei creaţii mozartiene - Don Giovanni - pe scena unde un asemenea demers constituie o noutate (se pare) absolută şi deci o „provocare” pentru toţi cei implicaţi în concretizarea producţiei.

 • Goethe, fascinat de „Don Giovanni“
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Goethe, fascinat de „Don Giovanni“

  VINERI, 29 OCTOMBRIE Opera lui Mozart se distribuie împreună cu ziarul „Adevărul“, la preţul de 19,99 lei. Pachetul conţine două înregistrări audio şi video, pe CD şi pe DVD, şi o carte de 64 de pagini, cu informaţii despre opera „Don Giovanni“.

Modifică Setările