Stiri despre digestie

  199 rezultate: Sortare: Cronologic ↓ Dupa popularitate
 • Factori care ne fac vulnerabili la boli digestive
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Factori care ne fac vulnerabili la boli digestive

  Consumul de alcool este mai răspândit în rândul persoanelor de sex masculin şi, de aceea, riscul de cancer hepatic este mai mare în cazul lor. Sindromul de colon iritabil şi calculii biliari apar mai des la femei, în timp ce bărbaţii sunt mai predispuşi la afecţiuni severe.

 • Paştele şi pericolele din farfurie: Mielul care “cade ca bolovanul” pentru organism
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Paştele şi pericolele din farfurie: Mielul care “cade ca bolovanul” pentru organism

  Poate iubirea nu trece întotdeauna prin stomac, dar sărbătorile - cu siguranţă - trec. Preparatele tradiţionale atrag toată familia, indiferent de vârstă, în jurul mesei, atât de Crăciun, cât şi de Paşte. Delicatesele la care poftim supun, însă, organismul la încercări care se manifestă, adesea, prin complicaţii gastro-intestinale şi hepato-renale.

 • Site pentru cei cu boli inflamatorii intestinale
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Site pentru cei cu boli inflamatorii intestinale

  Asociaţia Persoanelor cu Boli Inflamatorii Intestinale din România (ASPIIR) a lansat website-ul www.aspiir.ro, o platformă de comunicare interactivă prin intermediul căreia vor fi oferite informaţii necesare în egală măsură persoanelor cu astfel de boli, cât şi medicilor specialişti.

 • Când se recomandă enzimoterapia
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Când se recomandă enzimoterapia

  Numite şi catalizatori ai metabolismului, enzimele descompun alimentele, scad nivelul colesterolului şi reduc inflamaţiile. Consumul de alimente procesate, înaintarea în vârstă şi fumatul cresc nevoia organismului de suplimente enzimatice.

 • Mirosul ne îmbogăţeşte viaţa
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Mirosul ne îmbogăţeşte viaţa

  Dacă nu am avea miros, nu ne-am mai putea bucura la fel de mult de gustul plăcut al alimentelor. Acest simţ ne influenţează trăirile şi emoţiile, iar uneori ne protejează chiar viaţa. Din păcate, doar atunci când ne pierdem mirosul începem să conştientizăm importanţa lui.

 • Neamţ: Salvamontiştii, solicitaţi în probleme digestive
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Neamţ: Salvamontiştii, solicitaţi în probleme digestive

  Şase turişti au cerut ajutor weekendul trecut după ce au consumat alimente alterate şi s-au stricat la burtă. Turiştii de sfârşit de săptămână au luat cu asalt muntele Ceahlău pentru a se bucura de finalul de sezon estival, dar au înroşit şi numărul de urgenţă al celor de la Salvamont.

 • Cerenţelul, dezinfectant şi calmant digestiv
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Cerenţelul, dezinfectant şi calmant digestiv

  Rădăcina, principala parte a cerenţelului folosită în fitoterapie, este bogată în substanţe amare, tanin, ulei volatil şi în eugenol, un compus specific acestei plante. „Cerenţelul este o plantă cu o impresionantă valoare terapeutică: este dezinfectant, antiseptic şi calmant intestinal, analgezic şi hemostatic.

 • Mărarul, terapeutul aromat din grădină
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Mărarul, terapeutul aromat din grădină

  Dă o savoare inconfundabilă mâncărurilor şi probabil că nu-ţi poţi imagina gustul anumitor preparate fără mărar. Însă beneficiile acestuia nu sunt doar culinare: mărarul stimulează digestia, combate insomnia şi înlătură tulburările menstruale.

 • Trataţi corect toxiinfecţiile alimentare!
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Trataţi corect toxiinfecţiile alimentare!

  Chiar dacă problemele digestive cauzate de această afecţiune nu sunt severe, trebuie să mergeţi la camera de gardă pentru boli infecţioase. Pentru a putea prescrie antibiotice şi pentru a trata corect toxiinfecţia, este foarte important să se depisteze agentul patogen care a produs-o.

 • Ghid de nutriţie:Borşul de putină, bun pentru digestie
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Ghid de nutriţie:Borşul de putină, bun pentru digestie

  Indiferent că îl adăugăm în ciorbe sau îl bem ca atare, borşul de putină este bun pentru sistemul digestiv, pentru că reglează microflora intestinală. Este un aliment probiotic sănătos, ne asigură specialistul nostru.

 • Aliaţi de nădejde ai digestiei tale
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Aliaţi de nădejde ai digestiei tale

  Ţi se întâmplă frecvent ca, la puţin timp după ce te ridici de la masă, să ai o senzaţie de disconfort la nivelul stomacului? Înseamnă că ai o digestie deficitară. Iată pe ce alimente ar trebui să mizezi în dieta ta.

 • 5 motive pentru a mânca pe îndelete
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  5 motive pentru a mânca pe îndelete

  Ai probleme cu digestia, iar imediat după ce te ridici de la masă te simţi obosit şi lipsit de energie? De vină poate fi mâncatul pe fugă.

 • De ce este importantă fiecare masă a zilei
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  De ce este importantă fiecare masă a zilei

  Micul dejun trebuie să conţină circa o treime din aportul nutriţional şi caloric zilnic. Dieta fiecărei persoane ar trebui alcătuită în funcţie de vârstă, sex, activitatea fizică depusă, greutate şi de afecţiunile existente. În caz contrar, apare riscul îmbolnăvirii.

 • Remedii care ameliorează digestia
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Remedii care ameliorează digestia

  Mesele îmbelşugate de Sărbători favorizează apariţia indigestiei şi a toxiinfecţiilor alimentare. Infuziile din cicoare, mentă, păpădie şi din ghimbir previn şi combat problemele digestive. Aceste plante stimulează secreţiile biliare, pancreatice şi intestinale.

 • Reguli de aur ca să-ţi meargă ceas digestia
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Reguli de aur ca să-ţi meargă ceas digestia

  Studiile arată că orice persoană s-a confruntat, la un moment dat în viaţă, cu o problemă digestivă. Potrivit specialiştilor, în 90 la sută din cazuri, alimentaţia a fost singura responsabilă de apariţia acesteia. Iată ce trebuie să ştii despre procesul de digestie şi despre problemele care pot apărea.