Stiri despre digestie

  199 rezultate: Sortare: Cronologic ↓ Dupa popularitate
 • Cauze care declanşează senzaţia de greaţă
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Cauze care declanşează senzaţia de greaţă

  Greaţa este un simptom comun care însoţeşte de obicei o mare varietate de infecţii, boli şi leziuni, apărând la toate grupele de vârstă. Asta nu înseamnă că trebuie s-o treci cu vederea, pentru că poate fi vorba de ceva mai serios la mijloc!

 • Conf. dr. Ion Daniel: „Riscul sărbătorilor este marea dramă abdominală“
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Conf. dr. Ion Daniel: „Riscul sărbătorilor este marea dramă abdominală“

  Sezonul sărbătorilor de iarnă este, din păcate, şi sezonul tulburărilor digestive, care pot varia de la simple indigestii la afecţiuni severe care pun în pericol viaţa. Conf. dr. Ion Daniel, şeful Clinicii Chirurgie III din cadrul Spitalului Universitar de Urgenţă Bucureşti a fost la Adevărul Live să ne spună care sunt cele mai frecvente probleme cu care se confruntă la spital în această perioadă.

 • Cum alegi cea mai sănătoasă pâine
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Cum alegi cea mai sănătoasă pâine

  Pâine albă sau neagră? Graham sau de secară? Atâtea sortimente, iar tu nu ştii ce să alegi şi în funcţie de ce criterii. Potrivit nutriţioniştilor, trebuie să ţinem cont şi de problemele de sănătate pe care le avem.

 • De ce este important să mâncăm varză murată
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  De ce este important să mâncăm varză murată

  Celebrul căpitan James Cook a introdus varza murată în meniul marinarilor de cursă lungă, salvându-i astfel de avitaminoză. Şi aceasta nu este singura sa virtute.

 • Profită de beneficiile vinetelor
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Profită de beneficiile vinetelor

  Este sezonul vinetelor şi ar fi bine să profităm de ele. Sunt sărace în calorii şi bogate în vitamine şi minerale, ferindu-ne de multe boli.

 • VIDEO Ce se întâmplă cu un cheeseburger când ajunge în stomac
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  VIDEO Ce se întâmplă cu un cheeseburger când ajunge în stomac

  Alimentele de tip fast-food au ajuns, fără îndoială, o sursă de hrană pentru miliarde de oameni, fiind omniprezente peste tot în lume. Dar ce se întâmplă în interiorul nostru cu această mâncare? Experimentul unui grup de profesori de chimie din Marea Birtanie dezvăluie o realitate înfiorătoare

 • Cum să ai o digestie mai bună în mod natural
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Cum să ai o digestie mai bună în mod natural

  Sănătatea  generală a organismului se află în strânsă legătură cu modul în care funcţionează sistemul digestiv. Când un organ nu funcţionează aşa cum trebuie şi restul au de suferit.

 • Visul unei nopţi de vară: 10 trucuri pentru un somn odihnitor
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Visul unei nopţi de vară: 10 trucuri pentru un somn odihnitor

  Nopţile de vară sunt un chin pentru cei mai mulţi dintre noi, în aerul încins şi sufocant fiind aproape imposibil să dormi. Sfaturile experţilor vin să remedieze această situaţie, astfel încât să putem avea un somn liniştit şi odihnitor.

 • Top 10 băuturi răcoritoare şi detoxifiante
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Top 10 băuturi răcoritoare şi detoxifiante

  Pentru a face consumul apei mai atractiv, apelează la un truc simplu şi eficient: adăugă câteva fructe sau legume proaspete pentru a-i da aromă şi a-i îmbunătăţi gustul. Nu doar că te vei hidrata mai bine, ci vei beneficia şi de o optimizare a procesului de detoxifere.

 • VIDEO Exerciţii fizice pentru o digestie uşoară
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  VIDEO Exerciţii fizice pentru o digestie uşoară

  În zilele libere pe care le-am avut de Paşte am petrecut, cu siguranţă, mai mult timp în casă, am mâncat mai mult şi am „uitat“ să facem mişcare. Instructoarea de fitness Iulia Popa exemplifică într-un nou filmuleţ realizat pentru adevarul.ro un program de exerciţii care ne va ajuta să înlăturăm rapid efectele meselor copioase.

 • Cum să ai o digestie bună
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Cum să ai o digestie bună

  Mesele copioase te-au tentat şi la aceste sărbători? Ţine cont de următoarele sfaturi şi digestia ta se va îmbunătăţi.

 • Soluţii naturale împotriva constipaţiei
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Soluţii naturale împotriva constipaţiei

  O digestie îngreunată duce de multe ori la instalarea constipaţiei, ceea ce provoacă un disconfort fizic. Însă natura îţi pune la dispoziţie nenumărate remedii pentru această afecţiune.

 • Ajutoare din natură pentru o digestie uşoară
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Ajutoare din natură pentru o digestie uşoară

  Mesele de sărbători sunt o adevărată bucurie pentru întreaga familie. Dar ce te faci cu simptomele neplăcute care pot apărea după: dureri de stomac, senzaţie de greaţă, arsuri gastrice? Iată câteva leacuri care te vor pune rapid pe picioare!

 • Topul trucurilor care previn balonările la masa de Crăciun
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Topul trucurilor care previn balonările la masa de Crăciun

  Chiar dacă nu obişnuieşti să mănânci mult, la mesele festive există riscul de tulburări digestive care strică buna dispoziţie, mai ales de balonări. Există, însă, câteva trucuri care le pot ţine la distanţă.

 • 5 remedii naturale pentru durerile digestive
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  5 remedii naturale pentru durerile digestive

  Stresul, alimentaţia dezechilibrată, cafeaua, alcoolul şi tutunul cresc frecvenţa bolilor de stomac. Cu ajutorul plantelor, însă, acestea pot fi combătute rapid şi uşor.

 • La ce ajută enzimele din varză, sfeclă roşie şi din citrice
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  La ce ajută enzimele din varză, sfeclă roşie şi din citrice

  Organismul digeră o friptură în aproape o săptămână, pe când legumele şi fructele proaspete se digeră în cel mult două ore. Reziduurile şi substanţele care ne-ar putea face rău din aceasta rămân mult timp în corp. De aceea, din când în când, este nevoie, de o dietă bogată în enzime.

 • De ce e bine să consumi câte un măr pe zi
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  De ce e bine să consumi câte un măr pe zi

  Parfumate şi aromate, merele nu sunt doar bune la gust, ci şi benefice organismului. Cu un conţinut de aproximativ 80% apă, merele aduc un aport mare de vitamine şi minerale întregului corp.

 • Plantele amare au grijă de digestie
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Plantele amare au grijă de digestie

  Au ele gustul respingător, însă plantele amare aduc numeroase beneficii sănătăţii. Prin stimularea multora dintre funcţiile organismului, remediile pe bază de plante amare sunt ideale în detoxifiere şi pentru buna funcţionare a digestiei. Însă asta nu e tot! Află mai multe în articolul nostru!

 • Cerealele, izvor nesecat de energie
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Cerealele, izvor nesecat de energie

  Datorită conţinutului bogat de fibre, cerealele sunt aliaţi de nădejde pentru o digestie bună şi, în combinaţie cu diverse lichide, ajută în curele de detoxificare. În plus, ele pot fi folosite în preparate medicinale făcute în casă, foarte eficiente împotriva multor afecţiuni.

 • Boli frecvente ale omului modern
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Boli frecvente ale omului modern

  Te împarţi între responsabilităţile profesionale şi îndatoririle casnice. Când stresul face parte din cotidian, apar problemele de sănătate. Specialistul nostru îţi spune care sunt afecţiunile cauzate de modul de viaţă în societatea modernă şi ce remedii există pentru ele.