Stiri despre digestie

  199 rezultate: Sortare: Cronologic ↓ Dupa popularitate
 • S-a întors din Franţa ca să-şi facă brutărie la Galaţi. Delicioasele produse sunt realizate doar cu ingrediente franţuzeşti
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  S-a întors din Franţa ca să-şi facă brutărie la Galaţi. Delicioasele produse sunt realizate doar cu ingrediente franţuzeşti

  Inginer ziua, brutar noaptea şi dimineaţa! Este pasiunea unui gălăţean îndrăgostit de Franţa care şi-a deschis o mică afacere în oraşul natal. După trei ani petrecuţi în străinătate şi după lungi căutări pe urmele pâinii de calitate pe care o savurau acolo, soţii Serban şi-au luat fericirea în propriile mâini şi şi-au deschis o brutărie franţuzească în Galaţi. Satisfacţiile au venit rapid.

 • Afecţiuni
digestive care se agravează iarna. Cum le poţi rezolva
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Afecţiuni digestive care se agravează iarna. Cum le poţi rezolva

  Frigul, zilele scurte şi prea puţin însorite predispun la mese copioase chiar şi după Sărbători. În această perioadă, suntem tentaţi să consumăm mai multe grăsimi, mai multe dulciuri şi, în general, alimente cu foarte multe calorii, pentru a compensa lipsa de energie şi de bună dispoziţie. Numai că sistemul digestiv este adesea depăşit de comportamentul nostru riscant.

 • Ajutoare din natură pentru eliminarea
toxinelor
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Ajutoare din natură pentru eliminarea toxinelor

  E timpul să punem punct exceselor alimentare, sedentarismului şi nopţilor pierdute. Asta nu înseamnă să intrăm iarăşi în post sau să ţinem nişte cure drastice. Medicii spun că tot ce trebuie să facem este să revenim încet-încet la obiceiuri sănătoase: renunţarea la grăsimi, eliminarea toxinelor, o bună hidratare, mişcare zilnică, întărirea sistemului imun.

 • Remedii naturale care salvează stomacul şi ficatul după mesele îmbelşugate
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Remedii naturale care salvează stomacul şi ficatul după mesele îmbelşugate

  Cum să nu guşti din sarmale, friptură, cozonac şi alte bunătăţi de pe masa de Crăciun? Zilele acestea simţi însă că sistemul tău digestiv a fost pus la grea încercare: disconfort, greaţă, arsuri la stomac... Iată câteva remedii naturale care te vor ajuta să-ţi regăseşti starea de bine.

 • Sărbători fără probleme digestive? Da,
vă rog!
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Sărbători fără probleme digestive? Da, vă rog!

  Perioada iernii şi a sărbătorilor este de regulă una aglomerată: vacanţe, călătorii, pregătiri, dar mai ales o alimentaţie bogată şi diversificată, care are, de cele mai multe ori, repercusiuni asupra stării de bine a sistemului digestiv.

 • Semne că ai probleme cu digestia
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Semne că ai probleme cu digestia

  Deşi sunt supărătoare, tulburările digestive sunt adesea neglijate. Unii cred că le pot rezolva singuri şi apelează la automedicaţie, alţii le ignoră complet. Aceştia trebuie să ştie că disconfortul digestiv cronic poate semnala boli grave. Iată care sunt semnele că ai probleme cu digestia.

 • Beneficiile şi riscurile smochinelor, fructul regilor, care previne cancerul - recomandările medicilor
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Beneficiile şi riscurile smochinelor, fructul regilor, care previne cancerul - recomandările medicilor

  Preferatele Cleopatrei, fructele mici, delicioase şi foarte dulci au ocupau un loc important în multe culturi din întreaga lume. Romanii, mari consumatori de smochine, considerau că acestea reprezinta un dar de la zeul fertilităţii. Toate smochinele, uscate sau proaspete sunt foarte hrănitoare. Beneficiile pentru sănătate pot fi atribuite conţinutului de minerale şi de vitamine.

 • Tratamente naturiste
cu boabe de muştar
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Tratamente naturiste cu boabe de muştar

  Tratamente naturiste cu boabe de muştar. Boabele de muştar sunt folosite frecvent la prepararea marinatelor şi dau un gust desăvârşit cărnii de vită, însă au în acelaşi timp numeroase beneficii pentru sănătate.

 • De ce e bine să
bem apă caldă dimineaţa, pe stomacul gol
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  De ce e bine să bem apă caldă dimineaţa, pe stomacul gol

  De ce e bine să bem apă caldă. Apa caldă nu este tocmai printre preferinţele noastre, mai ales în sezonul cald, când sucurile sau alte lichide se consumă, de regulă, foarte reci, de la frigider. Însă acest obicei al consumului de apă caldă ar putea avea efecte spectaculoase pentru siluetă şi digestie.

 • Asocierea micilor cu pâine şi bere poate duce la îmbolnăvirea ficatului
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Asocierea micilor cu pâine şi bere poate duce la îmbolnăvirea ficatului

  Tradiţionalii mititei consumaţi la iarbă verde, intraţi în cultura românilor ca adevărate delicatese, trebuie consumaţi cu măsură şi doar dacă sunt făcuţi din ingrediente verificate, iar asocierea lor cu băuturile alcoolice nu este deloc benefică pentru ficat şi digestie, avertizează medicii.

 • Un super produs pentru o super digestie
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Un super produs pentru o super digestie

  Intoleranţă alimentară, disconfort gastric, indigestie, greaţă, balonare... îţi sună cunoscut? Acestea sunt simptomele unei digestii alimentare deficitare, problemă cu care se confuntă jumătate din populaţia globului.

 • 10 beneficii esenţiale ale bananelor: sunt antidepresive, combat anemia, întăresc oasele, până şi coaja ne este de folos - recomandările medicilor
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  10 beneficii esenţiale ale bananelor: sunt antidepresive, combat anemia, întăresc oasele, până şi coaja ne este de folos - recomandările medicilor

  Fructele nu trebuie să lipsească din meniul unei persoane, deoarece ne oferă multă energie, dar şi vitamine de care avem nevoie, spun nutriţioniştii. Printre acestea se numără şi bananele, care oferă beneficii fabuloase pentru sănătate, începând de la îmbunătăţirea stării de spirit şi a nivelului de energie, până la stimularea digestiei.

 • De ce balonează
şi provoacă gaze fasolea
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  De ce balonează şi provoacă gaze fasolea

  Fasolea şi-a dobândit notorietatea de aliment care balonează şi provoacă gaze, însă puţini ştiu care este cauza acestor reacţii ale organismului.

 • Mit şi adevăr despre curele de detoxifiere
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Mit şi adevăr despre curele de detoxifiere

  Curele de detoxifiere, o modă veche în statele vestice, a ajuns de ceva timp şi în România, unde s-a dezvoltat o adevărată industrie care promite să ne cureţe de toxinele periculoase pe care le acumulăm şi corp şi care ne pot grăbi îmbolnăvirea. Am discutat, la Adevărul Live, dacă avem sau nu nevoie de astfel de cure şi ce riscăm dacă aplicăm după ureche „tratamente“ de acest tip.

 • Cum ne reparăm ficatul după Sărbătorile de Paşte
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Cum ne reparăm ficatul după Sărbătorile de Paşte

  Excesele de orice tip din perioada Sărbătorilor nu rămân fără urmări asupra organismului şi în mod special asupra ficatului. Medicul de familie Ruxandra Constantina, cu competenţe în apifitoterapie, ne-a spus care sunt cele mai bune gesturi de urmat pentru regenerarea ficatului.

 • Alertă medicală de Florii: recomandări pentru „dezlegarea“ peştelui
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Alertă medicală de Florii: recomandări pentru „dezlegarea“ peştelui

  Tudor Ciuhodaru, medic primar medicină de urgenţe, atrage atenţia asupra faptului că dezlegarea la peşte din duminica Floriilor este urmată în fiecare an de o întreagă patologie digestivă sau alergică, de aceea consumatorii trebuie să ţină cont de mai multe recomandări atunci când aleg produsele din peşte.

 • Cum reduci efectele cauzate de intoleranţa la lactoză
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Cum reduci efectele cauzate de intoleranţa la lactoză

  Laptele este unul dinte cele mai hrănitoare alimente, cu un conţinut consistent de proteine, calciu şi alţi micronutrienţi. Totuşi, un număr foarte mare de persoane nu pot digera complet lactoza, principalul zahăr din lapte, lucru care determină apariţia disconfortului abdominal.

 • Tratamente naturiste cu hrean
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Tratamente naturiste cu hrean

  Folosit în condimentarea mâncărurilor, industria conservelor şi nelipsit în prepararea murăturilor, hreanul figurează şi în arsenalul „focoaselor“ pe care medicina tradiţională le recomandă în cazul răcelilor şi a altor probleme de sănătate. adevarul.ro vă prezintă câteva tratamente naturiste cu hrean.