Stiri despre comportament

  259 rezultate: Sortare: Cronologic ↓ Dupa popularitate
 • Cum ne spălăm
bârfele în public
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Cum ne spălăm bârfele în public

  Bârfa aduce mai multe satisfacţii decât sexul, îngheţata sau banii. N-am crezut în aceste bizare statistici până n-am asistat la nişte cazuri memorabile. Sau măcar ridicole.

 • Fericirea se obţine mai simplu decât ne imaginăm
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Fericirea se obţine mai simplu decât ne imaginăm

  În zilele noastre, fericirea pare un miraj din ce în ce mai îndepărtat. Viteza cu care se derulează viaţa modernă ne robotizează comportamentul cotidian şi, astfel, ajungem să credem că nu vom găsi niciodată răspunsurile care ne vor face cu adevărat fericiţi. Specialiştii consideră însă că ne complicăm viaţa singuri şi că starea de bine la care râvnim  se poate atinge mult mai uşor.

 • Chinezii, printre cei mai necivilizaţi turişti
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Chinezii, printre cei mai necivilizaţi turişti

  Turiştii chinezi sunt recent ţinta multor controverse atunci când călătoresc în ţări străine. Printre obiceiurile lor deranjante se numără falsificarea de certificate de căsătorie pentru a obţine reduceri pentru „luna de miere“ şi permiterea copiilor să se defecheze pe podeaua unui aeroport din Taiwan.

 • Semnele autismului: copilul meu le are?
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Semnele autismului: copilul meu le are?

  Cu toate că despre autism se scrie şi vorbeşte tot mai mult, tulburarea rămâne un mister pentru majoritatea părinţilor. Cel puţin, simptomele care anunţă afecţiunea copiilor la vârste fragede. Cum îţi dai seama dacă bebeluşul tău, aparent normal, se dezvoltă aşa cum ar trebui?

 • Gafele fatale. Când
creierul sforăie, gura trăncăneşte
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Gafele fatale. Când creierul sforăie, gura trăncăneşte

  Numai oamenii muţi din naştere nu fac gafe. Nu poţi să traversezi o viaţă fără să vorbeşti în plus. De multe ori, scoatem din gură porumbei pe care, oricât ne-am strădui, nu-i mai putem înghiţi la loc.

 • Jose Mourinho şi Cristiano Ronaldo şi-au bătut joc de regulile de bun simţ ale fotbalului. Comportament lipsit de fair-play al celor doi
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Jose Mourinho şi Cristiano Ronaldo şi-au bătut joc de regulile de bun simţ ale fotbalului. Comportament lipsit de fair-play al celor doi

  Tehnicianul lui Real Madrid, Jose Mourinho şi elevul său, portughezul Cristiano Ronaldo, care au părăsit învinşi terenul de joc în finala Cupei Spaniei jucată contra lui Atletico Madrid, au sfidat festivitatea de premiere a învingătorilor, demonstrând că nu au nicio urmă de respect pentru cele mai elementare reguli ale „sportului rege”.

 • Infidelitatea din vis afectează cuplul
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Infidelitatea din vis afectează cuplul

  Te-ai trezit vreodată iritat(ă) pe partenerul/partenera ta din cauza unor greşeli comise de el/ea în visul tău? Poate că reacţiile tale par iraţionale şi nejustificate partenerului tău, dar un studiu confirmă că emoţiile şi comportamentul tău este normal.

 • Bebeluşii, mai coştienţi decât credem
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Bebeluşii, mai coştienţi decât credem

  Rezultatele unui studiu parizian dezvoltă o nouă terorie referitoare la activitatea cerebrală a bebeluşilor. Experţii au demonstrat că sugarii au capacitatea de a înţelege şi de a descifra semnele venite din exterior încă de la vârsta de cinci luni.

 • Teroristul cu un comportament social exemplar
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Teroristul cu un comportament social exemplar

  Nu e nici pe departe o contradicţie în termeni. Este vorba despre portretul-robot al ţintei pe care încearcă acum, cu o disperare din ce în ce mai mare, s-o identifice grupele de analişti specializaţi în elaborarea de profile psihologice din celulele anti-terorism din cadrul serviciilor de informaţii.

 • Răcniţi, suntem o ţară de surzi
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Răcniţi, suntem o ţară de surzi

  Dacă mi-aş băga în fiecare ureche câte-un arpagic, lumea ar zice că sunt o nebună obsedată de bulbii mici. Dar eu ce să cred, când văd zilnic atâţia oameni cu urechile umplute? Merg cu transportul în comun, că nu prea mi-a plăcut cartea.

 • Când şi cei civilizaţi cedează
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Când şi cei civilizaţi cedează

  Am înţeles că dacă proporţia oamenilor necivilizaţi şi mitocani dintr-o societate nu depăşeste 25-30%, atunci lucrurile pot merge bine şi evoluează previzibil în condiţii normale, cu o administraţie (guvern şi legislativ) rezonabile, care să nu depăpşească limitele obişnuite pentru societatea respectivă.

 • Cum să spunem NU
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Cum să spunem NU

  Lecţia în care trebuia  să învăţăm cum să spunem NU, pare să fi fost trecută la rubrica lecturi suplimentare pentru o mare parte dintre noi. Din tot alfabetul, nicio altă alăturare a două litere nu provoacă atâtea bătăi de cap. De ce? Simplu, aduceţi-vă aminte de câte ori îndrăzneam să spunem „Nu” părinţilor, de câte ori spuneam „Nu” fraţilor, surorilor mai mari, sau bunicului atunci când trebuia să-i cumpărăm ţigări şi sifon?

 • De ce este bună plictiseala
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  De ce este bună plictiseala

  Când viaţa noastră urmează un program monoton, putem cădea uşor pradă plictiselii, deşi asta nu este neapărat un lucru negativ, scrie „Daily Mail“. Psihologii cred că privitul în gol la locul de muncă poate contribui la creativitatea unei persoane, pentru că mintea are timp să hoinărească.

 • 7 mituri despre sexualitatea masculină
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  7 mituri despre sexualitatea masculină

  „Bărbaţii vor doar sex şi nu sunt interesaţi de o relaţie” sau „bărbaţii sunt doar nişte Casanova, jucători sau «armăsari»”. Este povestea tipică pe care o auzim despre sexualitatea masculină, fie că vorbim de bărbaţi precum Barney din „Cum ţi-am cunoscut mama”, de Charlie din „Doi bărbaţi şi jumătate” sau chiar de generalul David Petraeus. Este genul de experienţă despre care vorbesc majoritatea femeilor.

 • Soluţie promiţătoare pentru tratarea autismului
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Soluţie promiţătoare pentru tratarea autismului

  Cercetătorii francezi au tratat copiii care suferă de autism cu un diuretic. Trei luni mai târziu, la 80 la sută dintre ei s-a observat o ameliorare în comportament.

 • Exteriorizează-te
şi vei fi mai fericit!
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Exteriorizează-te şi vei fi mai fericit!

  Interacţiunile sociale ne aduc satisfacţii şi ne feresc de probleme de sănătate, spun studiile. O persoană introvertită poate deveni mai deschisă dacă reuşeşte să depăşească unele blocaje.

 • Bărbații mincinoși pot fi vindecați! Află cum
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Bărbații mincinoși pot fi vindecați! Află cum

  Testosteronul, hormonul sexual masculin, asociat agresivității și criminalității, le îmbunătățește bărbaților comportamentul social și îi determină, de fapt, să fie mai onești, arată un studiu recent.

 • Culorile influențează comportamentul fiecărei zodii
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Culorile influențează comportamentul fiecărei zodii

  Fiecărui semn zodiacal îi corespunde o culoare. Astfel, balanțelor și scorpionilor li se potrivește verdele, săgetătorilor și capricornilor - albastru. Tu ce știi ce culoare ți se potrivește?

 • Gesturile pe care trebuie să le eviţi în timpul unui interviu pentru angajare
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Gesturile pe care trebuie să le eviţi în timpul unui interviu pentru angajare

  Cu toţii avem anumite gesturi involuntare, dar în cadrul unui interviu de angajare acestea pot deveni periculoase pentru că ne dezvăluie adevăratele emoţii şi riscă să-i distragă atenţia angajatorului de la calităţile noastre şi să le îndrepte, spre exemplu, spre părul care are o zi mai proastă. Dacă există un moment potrivit să te controlezi, acela ar fi.

 • De ce ajung
oamenii să urască
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  De ce ajung oamenii să urască

  La întrebarea „Pe cine urăşti?“, de cele mai multe ori răspunsul este „Pe nimeni“. Totuşi, viaţa abundă în observaţii pline de ură, fie pe teme politice, economice, fie pe teme personale. Trecând peste puerilul „te urăsc!“ atunci când lucrurile nu ies cum vrei tu, unii oameni chiar trăiesc sub spectrul negativităţii care se numeşte „ură“.