Stiri despre cehov

  84 rezultate: Sortare: Cronologic ↓ Dupa popularitate
 • Spectacolul „Livada de vişini“, în interpretarea studenţilor de la UNATC
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Spectacolul „Livada de vişini“, în interpretarea studenţilor de la UNATC

  Reprezentaţia „Livada de vişini“, de A. P. Cehov, regizată de Gelu Colceag, va fi pusă în scenă vineri, de la ora 19.00, la Teatrul Foarte Mic din Bucureşti, rolurile fiind interpretate de absolvenţii claselor de actorie ai Universităţii Naţionale de Artă Teatrală şi Cinematografică „I. L. Caragiale“ din Capitală.

 • La Mulţi Ani!
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  La Mulţi Ani!

  Ultima zi a anului. Mă uit pe lista de „cumpărături“. Am luat totul. Poate să vină 2014! Totuşi, să fac şi o listă cu cei cărora trebuie să le urez ceva de Anul Nou. Asta e datina, aşa se face la „cumpăna dintre ani“, să ne urăm cele bune, aşa-i frumos!

 • Duşmanul nostru
comun – intelectualitatea
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Duşmanul nostru comun – intelectualitatea

  Nu guvernul e de vină pentru starea proastă a ţării, ci intelectualitatea care oferă prea puţine repere individuale morale şi de performanţă. Numai personalităţile izolate, preocupate de munca lor şi de spiritul datoriei sunt demne de încredere şi pot asigura o stabilitate socială şi economică.

 • Bucuria, savoarea şi grotescul minciunii asumate
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Bucuria, savoarea şi grotescul minciunii asumate

  Dacă faci apel la internet căutând tot felul de citate celebre despre minciună, dai şi peste unul extras de undeva din creaţia lui Anton Pavlovici Cehov. Citatul sună cam aşa: „Nu te minţi singur! Cel care se minte pe sine şi pleacă urechile la propriile sale minciuni ajunge să nu mai deosebească adevărul nici în el, nici în jurul lui, să nu mai aibă noroc nici pentru sine, nici pentru ceilalţi”.

 • Grotescul personajelor cehoviene
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Grotescul personajelor cehoviene

  Tare îndepărtate mai sunt vremurile în care regizorii empatizau cu dramele personajelor cehoviene. În care aduceau pe scenă fiinţe elegante şi fragile, sorbind interminabile ceşti de ceai, vorbind rar, cu pauze pline de subînţelesuri, lăsându-ne doar a presupune cât de bogată le e viaţa interioară. Şi cerându-ne să înţelegem cât de tristă le e existenţa

 • Piesele lui Cehov fac furori la Sibiu
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Piesele lui Cehov fac furori la Sibiu

  EXCELENŢĂ După „Platonov“ şi „Trei surori“,  un alt spectacol după A.P. Cehov, „Pescăruşul“, în regia lui Yuri Kordonsky, se joacă azi la Festivalul de Teatru

 • Un Cehov fără fior rusesc
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Un Cehov fără fior rusesc

  În spectacolul de la Teatrul de Comedie, „Pescăruşul“, actriţa Anca Dumitra, în rolul Ninei, conturează un personaj contorsionat, care-şi confundă biografia cu arta sa de  actriţă, pe scenă.

 • Sexi-sexi, dans şi Cehov
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Sexi-sexi, dans şi Cehov

  Ce face un bun manager de teatru? Mai întâi îşi selectează o mână de actori talentaţi. Adrian Roman, directorul Teatrului „Anton Pann” din Râmnicu Vâlcea, a format o trupă de tineri valoroşi, absolvenţi ai UBB Cluj, cu drag de muncă şi de experiment. În caz că trupa ar rămâne stabilă şi ar beneficia de un buget mai generos, teatrul ar avea toate şansele să devină o pepinieră de talente care să iradieze în întreaga ţară.

 • Ce nervoşi sunt toţi şi ce plini de iubire!
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Ce nervoşi sunt toţi şi ce plini de iubire!

  După câteva minute de aşteptare în foaier, suntem invitaţi să intrăm în sala de spectacole a Teatrului German de Stat din Timişoara. Lipsesc obişnuitele fotolii, locul lor fiind luat, în rândul întâi, de altele, stil, nu din cale afară de noi, nici foarte luxoase, sau de canapele.

 • Cum să petreci acest weekend în Chişinău
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Cum să petreci acest weekend în Chişinău

  Chiar dacă s-a scurs jumătate de vară și nu ai avut posibilitatea de a pleca în vacanţă la mare sau munte, poţi petrece un weekend de vis şi în Chişinău.

 • PREMIERĂ „Livada cu vișini” la Teatrul de Nord
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  PREMIERĂ „Livada cu vișini” la Teatrul de Nord

  Gelu Badea pune în scenă astăzi piesa „Livada cu vișini” de A.P. Cehov. Premiera spectacolului, care va mai avea alte două reprezentanții pe scena Teatrului de Nord, începe la ora 19.

 • Teatru și film de calitate cu intrare gratuită pentru iubitorii de artă
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Teatru și film de calitate cu intrare gratuită pentru iubitorii de artă

  Piesa „Ursul”, de Anton Pavlovici Cehov, și filmul „Goodbye Lenin” vor putea fi vizionate astăzi, în cea de-a treia zi a Săptămânii de teatru Diogene V. Bihoi. Seara este dedicată comediei, iar intrarea va fi liberă atât la spectacolul de teatru, cât și la proiecția de film.

 • Teatrul se întoarce la Cehov
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Teatrul se întoarce la Cehov

  Între 28 octombrie şi 6 noiembrie, la Bucureşti, se va desfăşura cea de-a 21-a ediţie a Festivalului Naţional de Teatru, centrată pe piesele dramaturgului rus.

 • Ieri şi azi :Plecări şi întoarceri
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Ieri şi azi :Plecări şi întoarceri

  Un dramaturg devenit preşedinte se întoarce la pasiunea pentru teatru şi o transformă într-un film ce se constituie într-o reflecţie asupra statutului de fost preşedinte.

 • Cehovul lui Andrei Şerban
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Cehovul lui Andrei Şerban

  Regizorul Andrei Şerban (67 de ani) a susţinut ieri, în Sala Atelier a Teatrului Naţional Bucureşti, conferinţa cu tema „Despre Cehov sau Cine mai vrea să meargă la Moscova?“ Andrei Şerban a vorbit despre opera lui Cehov, a criticat dur învăţământul românesc şi a răspuns la întrebările publicului.

 • Marius Novanc: „Am jucat popice cu ruşii!“
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Marius Novanc: „Am jucat popice cu ruşii!“

  După ce i-au făcut pe ruşi să privească în premieră la televizor un campionat Mondial, Marius Novanc&Co explică cheia acestui succes formidabil. Căpitanul tricolorilor consideră că spiritul de gaşcă şi dialogurile constructive cu antrenorii şi cu psihologul echipei au condus la această calificare istorică.

 • Cehov şi constelaţia livezii
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Cehov şi constelaţia livezii

  Cei 150 de ani de la naşterea dramaturgului rus sunt sărbătoriţi de Teatrul Naţional din Bucureşti printr-o admirabilă „Livadă de vişini“, nou tradusă de Maşa Dinescu,  în care joacă Maia Morgenstern şi Marius Manole. Spectacolul, pus în scenă de regizorul Felix Alexa, are premiera mâine şi vineri, de la ora 19.00, la Sala Amfiteatru. La 23 mai, va fi susţinută, tot la Teatrul Naţional, conferinţa „Se poate salva

 • Cu Cehov printre mese...
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Cu Cehov printre mese...

  "Nu se poate juca Cehov printre mese", cam în acest fel era comentată, în urmă cu sase ani, iniţiativa lui Adrian Berinde de a pune în scenă  "Salonul nr. 6", dupa o nuvela de A.P.Cehov. După premiera de atunci, optica s-a schimbat radical, ca dovadă că numărul de rechemari la aplauze ale actorilor ajungea pe negândite şi la cinci. În acest an, Adrian Berinde reia piesa, dar cu alţi actori şi din altă perspectivă. Premiera

 • 'Livada de vişini', 'Unchiul Vania' şi 'Pescăruşul', joi cu Adevărul, la 10,99 lei
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  'Livada de vişini', 'Unchiul Vania' şi 'Pescăruşul', joi cu Adevărul, la 10,99 lei

  Cele trei piese de teatru ale rusului Anton Pavlovici Cehov se distribuie joi cu ziarul „Adevărul“, la preţul de 10,99 lei. „Livada de vişini“, „Unchiul Vania“ şi „Pescăruşul“ sunt cele mai jucate texte dramatice din literatura rusă şi se numără printre bijuteriile literaturii universale.

Modifică Setările