stiri despre bill gates

În mod paradoxal, când toată lumea aşteaptă măsurile de revenire spre o viaţă normală, tocmai acţiunile ce ar permite acest lucru sunt atacate sub pretextul că ar bloca revenirea la o viaţă normală. Este ceea ce se întâmplă în aceste momente cu adeverinţa sau certificatul verde, ce ar permite din nou călătoriile şi deschiderea unor industrii extrem de importante precum transporturile, turismul, restaurantele şi hotelurile.

acum 8 ore · comentarii (10)

Revenirea la guvernare, întoarcerea civilităţii între partenerii de coaliţie, punctarea unor măsuri cheie şi a unui termen limită – până la finalul acestui an – reprezintă primul mare test de maturitate al USR PLUS, partid anti-sistem, care din 2016 până în 2020 a fost doar în opoziţie, fiind de altfel, deseori, singurul care a făcut opoziţie într-o perioadă foarte grea pentru România.

acum 6 ore · comentarii (30)

În anii 90-2000, una dintre principalele teme din discursul public se referea la europenizare. Era dezideratul simplu al unei societăţi ieşite din comunism şi care nu trecuse prin cea mai uşoară tranziţie. În contextul cvasi-consensului – foarte important de altfel – din societate pentru aderarea la UE şi NATO, soluţia venea dinspre extern, din presiunea de a intra şi noi în rândul lumii, de a nu ne mai face din periferie o etichetă deloc comodă.

acum 13 ore · comentarii (1)

Am lămurit clar ideea că orice intenţie de a stabili lideri unici de ierarhie, conducători supremi de categorie sau orice frază care începe cu „cel mai bun“, „cel mai mare“ sau alte superlative fără sens ţine de nesiguranţa celui care mai degrabă vrea să aduleze, are nevoie de supremaţia unui idol, pierzând atenţia de la esenţial.

Nu vorbesc de filosofia politică a lui Cîţu, nu are niciuna. Cîţu semnează cu stiloul lui Orban ce-i dictează acesta. Ca un papagal.  Atât îi permite anvergura politică. USR PLUS are de ales între filosofia de guvernare a lui Orban, şi ieşirea de la guvernare, pentru a nu plăti mai târziu guvernarea eşuată PNL-Iohannis-Orban. Iohannis nu mai candidează la un nou mandat, aşa că este mai relaxat. Nu mai intervine în actul guvernării.

acum 2 zile · comentarii (56)

Marius Damian este actor la Teatrul Odeon. E o bucurie de om şi o bucurie de artist. Pe lângă talentul lui fabulos de actor care umple scena cu vivacitatea lui este şi un excelent caricaturist. „Portretele” pe care le face colegilor săi de breaslă sunt calde declaraţii de dragoste pentru teatru şi slujitorii lui.

În ultimele luni, oricare ar fi fost cea mai mică propunere de schimbare în sistemul de educaţie, ea a fost primită, unanim, cu ”strigături”. E clar că nimeni nu mai ascultă argumente, aşteptările sunt uriaşe, nervii sunt întinşi la maximum şi fiecare vrea o reformă care să i se potrivească copilului lui, în primul rând.

acum 2 zile · comentarii (0)

Suspendarea conturilor pe principalele reţele sociale ale celui perceput drept cel mai puternic om de pe planetă, respectiv preşedintele SUA, a transmis o undă de şoc, indiferent de simpatia sau antipatia faţă de personaj. Pentru că dacă poate fi amuţit preşedintele SUA atunci chiar poate fi amuţit oricine.

acum 2 zile · comentarii (3)

Pe 18.04.2021, pe un areal electronic, un distins amiral, acum în rezervă, a afirmat, probabil într-un moment de amărăciune, că România este o ţară... ocupată. Sub acest enunţ au urmat o serie de constatări şi concluzii pesimiste, efecte ale unei percepţii evident negative a stării de acum a organismului militar naţional. Unde are sau nu dreptate?

acum 2 zile · comentarii (33)

Demiterea lui Vlad Voiculescu de la Sănătate a declanşat o criză politică, la nici patru luni de la învestirea guvernului condus de F. Cîţu. Criza nu a fost luată în serios de către toţi liderii politici: dacă tabăra USRPLUS a cerut – în mod rezonabil, cred eu – consultări de urgenţă, preşedintele s-a făcut nevăzut, iar liberalii şi udemeriştii au amânat până diseară o reuniune a coaliţiei, cu argumentul că nu-i bine să „discuţi la cald”.

acum 3 zile · comentarii (24)
Modifică Setările