Legătura misterioasă dintre o presupusă fostă amantă a lui Bill Gates și o rusoaică arestată pentru spionaj în SUA

0
Publicat:

Un nou scandal monden cu iz de spionaj atrage atenția presei internaționale. Cazul a ieșit la iveală acum câteva zile, după descoperirea unui e-mail în care fostul investitor Jeffrey Epstein, găsit mort în închisoare, îl șantajează pe co-fondatorul Microsoft, Bill Gates, în legătură cu dezvăluirea relației sale amoroase cu jucătoarea de bridge Mila Antonova.

Anna Chapman (dreapta) și Mila Antonova plimbându-se pe Wall Street FOTO Daily Mail
Anna Chapman (dreapta) și Mila Antonova plimbându-se pe Wall Street FOTO Daily Mail

Între timp, a apărut o nouă informație, și anume că Mila Antonova, de origine rusă, avea legături cu o conațională de-a sa mai celebră: spioana Anna Chapman, arestată în Statele Unite în vara anului 2010.

„Daily Mail” a descoperit o fotografie făcută de Mila Antonova și Ana Chapman în timp ce se plimbau pe Wall Street, o stradă din cartierul financiar al New Yorkului. Potrivit ziarului britanic, fotografia datează fie din 2009, fie de la începutul anului 2010, adică la scurt timp după începerea presupusei legături amoroase între Antonova și Gates, care s-au cunoscut în cadrul unui turneu de bridge desfășurat la Washington în vara anului 2009.

Detaliile legăturii dintre Antonova și Chapman nu sunt cunoscute, precizează „Daily Mail”. De asemenea, publicația britanică precizează că nu a aflat dacă Bill Gates sau Jeffrey Epstein știau despre legătura dintre cele două rusoaice stabilite pe atunci în diferite colțuri ale Statelor Unite - Antonova în California, iar Chapman la New York. Însă informația este „tulburătoare”, scrie sursa citată.

Un reprezentant al lui Bill Gates a recunoscut că Jeffrey Epstein a încercat să profite de pe urma unei relații avute în trecut de co-fondatorul Microsoft.

Mai exact, Epstein a încercat să-l convingă pe Gates să investează într-un proiect de caritate prin care își dorea să-și spele imaginea de abuzator sexual, dar co-fondatorul Microsoft l-a refuzat. Pentru a fi mai „convingător”, Epstein îl amenință într-un e-mail datând din 2017 că va face publică relația sa extraconjugală cu Mila Antonova dacă nu se va alătura proiectului.

Într-un videoclip postat pe YouTube, Antonova spune că a jucat bridge la aceeași masă cu Gates. „Nu l-am învins, dar am încercat să-l lovesc cu piciorul”, afirmă ea.

Bill Gates, alături de Mila Antonova FOTO Daily Mail
Bill Gates, alături de Mila Antonova FOTO Daily Mail

Potrivit The Wall Street Journal, Mila Antonova se arăta interesată pe atunci să lanseze o afacere online dedicată jucătorilor de bridge.

În căutare de fonduri, a ajuns și la Jeffrey Epstein, cei doi întâlnindu-se în noiembrie 2013, în casa din New York a investitorului acuzat de pedofilie, abuzuri sexuale și trafic cu minore. Însă Epstein nu a investit în afacerea propusă de Antonova, dar a căutat să profite de relația acesteia cu Gates pentru propriul său proiect de caritate.

Arestată pe 27 iunie 2010 pentru spionaj în Statele Unite, Anna Chapman, fiica unui fost spion KGB, a fost predată Rusiei într-un schimb de prizonieri organizat pe 8 iulie același an.

De la întoarcerea în Rusia, Anna Chapman, născută Kușcenko, duce o viață publică, cochetând cu modelingul, politica și televiziunea.

Contraspionajul american crede că Chapman a lucrat pentru Serviciul de Informații Externe (SVR) al Rusiei.

În lumePartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite