Tăriceanu a „fugit“ în concediu şi l-a lăsat pe Dragnea cu suspendarea-n aer

0
0
Publicat:
Ultima actualizare:

Surse politice citate de PSnews.ro declară că Tăriceanu a plecat în concediu, pentru o săptămână, delegându-şi  atribuţiile dlui Adrian Ţuţuianu, membru PSD. Nu cred că există o mai mare jignire pentru Dragnea. După ce a convocat o sesiune extraordinară a Parlamentului, după ce l-a somat pe Tăriceanu să ia luni o decizie în privinţa suspendării lui Iohannis, constată că partenerul său de guvernare dispare în concediu şi-l lasă să se facă de râs.

Dacă şi peste acest afront trece cu nepăsare, Dragnea devine ciuca bătăilor de joc în scenă politică.

Revedem filmul USL, în care Ponta şi Antonescu s-au despărţit tot din motive de candidatură la prezidenţiale.

Oricum, existau semne că Tăriceanu şi ALDE nu doresc suspendarea preşedintelui. „Suspendarea nu este o acţiune pe care o iei ca şi când ai un vot la legea privind circulaţia bicicletelor pe trotuarele de la periferie“, declara Tăriceanu nu demult.

Într-o conferinţă de presă din martie, la Ploieşti, Tăriceanu era şi mai categoric:

„Nu cred ca trebuie avută în vedere suspendarea preşedintelui dacă nu o revocă pe Kovesi. Să ştiţi că această posibilitate (de suspendare a preşedintelui - n.r.) teoretic există oricând, dar ea trebuie să se sprijine pe ceva concret. Dacă preşedintele României, şi nu vreau să anticipez, nu ştiu ce va face, dar hai să presupunem că va respinge acest lucru (revocarea şefei DNA - n.r.), nu ştiu dacă e nevoie de o astfel de măsură. Eu nu cred că trebuie atunci avută în vedere suspendarea preşedintelui".

Nici o eventuală promisiune a lui Dragnea privind eventuala susţinere a lui Tăriceanu la prezidenţiale n-a contat. Cine-l mai crede pe Dragnea?

Şi dl Tăriceanu a spus că este de acord şi că trebuie sa analizăm foarte serios şi luni să luăm o decizie, da sau nu", a spus joi Dragnea. Numai ca, se pare, n-a existat o astfel de convorbire între Dragnea şi Tăriceanu, lucru care l-a înfuriat teribil pe Tăriceanu.  

 Dragnea nu înţelege nimic din ce se întâmplă. Are impresia că toată lumea, inclusiv Tăriceanu, trebuie să bată din picior şi să execute ce dispune Dragnea, „sultanul“. Nu ştiu cât timp îi mai trebuie să înţeleagă că nu este aşa.

Am arătat în articolul precedent că nu există absolut niciun avantaj pentru coaliţia de guvernare în acţiunea de suspendare a preşedintelui. Doar Dragnea răzbunătorul dorea să arate cine-i cel mai tare şef din România. Mai tare şi decât preşedintele ţării. Dar uite că mai există oameni care înţeleg lucrurile cu creierul, nu cu orgoliul.

Cum va ieşi Dragnea din impas?

Cea mai proastă variantă pentru el şi PSD este să anunţe unilateral începerea procedurii de suspendare. Pentru că fără voturile ALDE, UDMR, ale unei părţi din parlamentarii PSD aflaţi în gruparea Tudose, nu are şanse să obţină cele 233 de voturi, câte sunt necesare pentru suspendarea preşedintelui. Nu mai vorbim de parlamentarii PSD aflaţi în concedii prin destinaţii exotice şi care n-au venit nici la votul pe Codul Penal.  Cu un eşec în această acţiune, lui Dragnea nu-i rămâne decât demisia ruşinoasă din fruntea PSD.

La fel de ruşinoasă este şi a doua variantă. Tăriceanu i-a „dat cu flit“ şi nu poate începe procedura de suspendare. Ar fi o recunoaştere a faptului că de fapt Tăriceanu e jupânul, iar el doar subalternul acestuia. Lovitură mortală pentru orgoliul lui Dragnea.

Presupunând că s-ar amâna cu o săptămână decizia de suspendare, şi că ea va fi totuşi luată, nu mai există timp fizic pentru derularea tuturor procedurilor parlamentare in actuala sesiune extraordinară a parlamentului.

Iată că lipsa de inteligenţă politică îi joacă lui Dragnea încă o farsă. În loc să pregătească din timp, împreună cu Tăriceanu, şedinţa coaliţiei de luni, Dragnea anunţă ca  Erdogan al României ce trebuie să se întâmple, iar ceilalţi trebuie să execute.

Că nu înţelege pe ce lume trăieşte am văzut mai demult. Dar să plece din scena politică făcându-se de râs, mărturisesc că nu mă aşteptam.

Opinii


Ultimele știri
Cele mai citite