Ioana, despre managerii impostori

0
0
Publicat:

Unul dintre principiile de bază ale recrutării, dintr-un mesaj al Ioanei – unul dintre cei mai deștepți și mai buni specialiști în HR de la noi: Predictibilitatea performantei e azi la fel de exacta ca a cutremurelor.

Mai bine elimini ce știi sigur ca nu are ce căuta acolo și pe urma lași clientul sa decidă pentru sine.

Da, e aproape imposibil să prezici bine ce rezultate va avea un manager (sau oricare alt angajat) într-un nou post și într-o organizație nouă (dar de multe ori chiar și în aceeași firmă), chiar dacă a avut multe reușite în trecut. Și invers, oameni care nu au avut cine știe ce achievements prin joburile trecute, vezi că au dintr-odată rezultate remarcabile în noul job.

Însă predicțiile legate de nepotriviri (deci și rezultate viitoare mai slabe, cu foarte mare probabilitate) sunt incomparabil mai precise. Acestea bazate pe profilul de personalitate, în mare măsură, și mult mai puțin pe experiență și competențe tehnice.

Nu știu dacă e evident sau nu, însă la nivel managerial e mai ușor să depistezi oamenii buni și foarte buni decât pe cei mediocri sau pe impostori. Impostorii din pozițiile de senior management, în special, au o mare capacitate de disimulare și îi păcălesc cu mare ușurință nu doar pe începători, ci foarte des până și pe cei mai experimentați recrutori și angajatori. Altfel nu ar fi ajuns acolo unde sunt, evident! Puțini își imaginează cât de mulți sunt acești impostori, care iau locurile celor mai puțin tupeiști și nu le mai dau drumul din mână până la pensie, mutându-se din firmă în firmă.

De aici focusul pe eliminare, care e mai mult de trei sferturi din munca de recrutare. Și care e și partea cea mai grea, când ai de-a face cu adevărați specialiști ai manipulării și imposturii.

Opinii


Ultimele știri
Cele mai citite