Greviştii îi reproşează lui Ciolacu că pentru bugetari e mumă, iar pentru privaţi e ciumă!

0
0
Publicat:

Asta scrie negru pe alb un reprezentant al greviştilor.

Dragi colegi protestatari,

În urma întâlnirii cu domnului Ministru al Finanțelor declarăm:

-NU S-A AJUNS LA NICI UN ACORD, Motivând legislația europeană, prin acordurile semnate de România cu Comisia Europeană.

-NU S-AU GĂSIT SOLUȚII PENTRU REDUCEREA CHELTUIELILOR BUGETARE:

tăierea pensiilor speciale

reducerea aparatului bugetar

reducerea risipei de la bugetul de stat

În concluzie,

PROTESTUL CONTINUĂ”, scrie în documentul intrat în posesia stiripesurse.ro și asumat de Dănuț Andruș, șef al Asociației Fermierilor Patrioți.

Nu ştiu cât va mai continua protestul, dar greviştii au dreptate, dreptate recunoscută şi de premierul Ciolacu într-o emisiune tv.

Greviştii vor să spună că nu e normal ca bugetarii să „pape” taxele şi impozitele plătite de privaţi, iar mediul privat să beneficieze puţin sau deloc de aceste sume de bani plătite de ei.

Un exemplu din multele care ilustrează cerinţa greviştilor

Ministerul Agriculturii are în subordine 111 instituţii, moştenite de la comunişti.  De ce atâtea instituţii când toată agricultura e privată, şi nici ministerul Agriculturii nu mai are vreun rost? Pentru că bugetarii din aceste instituţii votează partidul lui Ciolacu, iar şefii fac parte din clientela politică. Cum să-şi saboteze şansele electorale şeful PSD, Marcel Ciolacu? Mai bine lasă economia să se ducă la vale, până va ajunge să nu aibă bani de pensii şi salarii.  Nimic nu garantează că bugetul pe 2024 va funcţiona aşa cum a fost proiectat.

Şi premierul Ciolacu s-a arătat oripilat de numărul imens de instituţii din subordinea ministerului Agriculturii a  promis că le reduce la 40-45. Nimic. I-a sărit la beregată clientela politică: ce faci dle, ne iei pâinea de la gură? Şi i-a ascultat, ce să facă, suntem în an electoral!

Exemplul acesta nu este unic. Este doar vârful aisbergului. Şi fostul ministru al Finanţelor, de la PSD, Orlando Teodorovici, şi FMI şi experţi independenţi spun că 30% din aparatul bugetar ia salarii degeaba. Ei nu fac evaziune fiscală?

Dar de cei 16.000 de ordonatori de credite, pe care îi are România, ce se mai aude? Nimic. Că vin alegerile.

Măsurile menite să reducă deficitul bugetar, luate de guvernul Ciolacu anul trecut se referă 15% la bugetari, şi 85% la privaţi. Şi atunci, nu au dreptate privaţii să facă greve şi să ceară şi pentru ei ajutoare financiare, că bugetul ei îl alimentează, prin taxele şi impozitele plătite.

De ce avem peste 50 de licee care înregistrează de ani de zile zero promovare la Bacalaureat? Şi alte sute cu până la 10% promovare. Pentru ce sunt plătiţi acei profesori? Nimic. Nimeni nu ia nicio măsură privind desfiinţarea acelor licee.

Premierul Ciolacu a cerut personal ministrei Ligia Deca criterii de performanţă pentru salarizarea profesorilor. Nimic. Ligia Deca ascultă de Iohannis, nu de Ciolacu!

Ce trebuie să înţeleagă Marcel Ciolacu

Nu poate fi „mumă” pentru bugetari doar să câştige PSD alegerile, condamnând o ţară întreagă la eşec economic şi deficite bugetare uriaşe. Privații se refugiază în evaziunea fiscală, pe care nimeni nu o poate rezolva. Colectările la buget de 40-45% din ţări europene se bazează pe conformarea voluntară a contribuabililor, care apare în momentul în care cetăţenii sunt convinşi că statul face ce trebuie cu banii primiţi de la ei prin taxe şi impozite. Nu e cazul acum. Ciolacu dă banii clientelei politice, ca să câştige alegerile. Periclitând deficitul bugetar, banii europeni, buna funcţionare a operatorilor economici privaţi. De la care vin banii la buget.

„Răscoala” privaţilor vine din frustrarea că pentru bugetari premierul e mumă, iar pentru privaţi e ciumă! Ciolacu nu va recunoaşte acest fapt evident.

Opinii


Ultimele știri
Cele mai citite