Cât îţi atârnă de coadă o prostie scrisă pe Internet?

0
0
Publicat:
Ultima actualizare:

Ce credeţi despre omul din scenariul următor? Pun eu un anunţ de recrutare pe site-ul meu, să zicem o poziţie cu greutate, director general la o companie mare, cu salariu cât alţii câştigă într-un an. Desigur, pe site scrie în detaliu cum trebuie să aplici, la ce adresă de e-mail să trimiţi CV-ul, cum să fie acesta şi ce să conţină aplicaţia. Mură-n gură, ar spune mulţi.

Omul din scenariu îl vede, îl citeşte, ia uite ce job interesant şi ce salariu bun! Şi scrie repede un comentariu. Acolo, pe site, să nu i-o ia alţii înainte: Sunt prenume nume, am experienţă aşa şi aşa, mă interesează jobul!!! Şi mai lasă şi un număr de telefon şi o adresă de e-mail.

Aţi recomanda sau aţi angaja un astfel de director general? Eu parcă nu... Stau şi mi-l imaginez ditamai director general în noul job, citind un anunţ de la o companie care vrea să cumpere produse şi servicii de un milion de dolari, să zicem, şi caută furnizori. Nume prenume vede anunţul, îl citeşte, ia uite, exact ce facem şi ce vindem noi! Şi pac!, se apucă şi le pune un comentariu pe site: Suntem compania nume, avem experienţă în aşa ceva, ne interesează proiectul!!! Iată numărul de telefon şi adresa de e-mail! Eu cred că sunt şanse mici să ia contractul...

Alţi candidaţi, tot aşa, cu prenume nume, telefon şi e-mail, scriu pe site mă întreabă unde să trimită CV-ul, ce să scrie în el, despre job detalii pe care le-aş fi pus în anunţ, dacă era cazul, şi câte şi mai câte. Uneori le răspund şi eu la comentarii, tot acolo pe site, spunându-le să nu se mai obosească să trimită CV-ul, că nu merită efortul.

Acum câţiva ani i-am răspuns unuia: "Dacă acesta este numele tău adevărat, nu cred că e cazul să mai aplici..."

Şi ieri primesc un e-mail de la o respectabilă doamnă din Timişoara. Foarte politicos se prezintă şi îmi spune că ar vrea să închirieze un apartament unui manager de la o firmă importantă. Femeia, cu scaun la cap şi tacticoasă, s-a apucat să caute pe Internet informaţii despre pretendent. Şi găseşte şi comentariile de pe site-ul meu de acum câţiva ani! Şi mă roagă, foarte politicos, desigur, să-i explic ce am vrut să spun cu "Dacă acesta este numele tău adevărat, nu cred că e cazul să mai aplici..."

I-am scris că nu e ce ar putea crede ea, că dacă te faci de râs în public poţi rata un job de director general, însă asta nu te face un chiriaş mai puţin bun, care plăteşte la timp, nu deranjează vecinii şi nu zgârie pereţii. Sper că am liniştit-o, nu aş vrea să-l am pe conştiinţă pe prenume nume şi cu asta, după ce s-a făcut singur de râs, l-am mai făcut şi eu pe deasupra, cu răspunsul meu, şi acum să rămână şi în stradă din cauza unui singur rând scris când inteligenţa îşi luase o pauză. Câteva cuvinte pe care nu le mai scoţi nici cu justiţia din indexarea Google...

Opinii


Ultimele știri
Cele mai citite