Aere electorale. „Prețurile se ieftinesc, nu se scumpesc!”

0
0

În prag de iarnă, bate un vânt din ce în ce mai tare de campanie electorală, cu populisme tot mai accentuate, cu ”mare grijă” față de sărmanii țări, dar și de privilegiații pensiilor speciale.

FOTO Shutterstock
FOTO Shutterstock

În special, pare o atenție generală sporită față de greutățile cetățenilor, grijile oamenilor cu situație materială modestă, dar și față de regizorii păpușari, periați și protejați de oamenii lor împinși la butoanele decizionale.

O atenție distinctă față de persoanele speciale care ar putea influența lucrurile la alegerile electorale din anii următori.

Toată această ”grijă” politică, de partid și de stat este manifestată de cei care conduc acum România pe fondul unei situații dificile, generată de criza energiei și creșterea continuă a prețurilor, într-o perioadă de timp cu un sezon rece care vine sigur cu mari probleme sociale și economice.

Rotativa politică la guvernare, formată din PSD-PNL-UDMR, lucrează din plin conform intereselor fiecărui partid și grupări în parte și ”livrează” către poporeni: idei, soluții, măsuri, rezolvări, reglementări, plafonări de prețuri și propagandă nelimitată. Totul la vedere, în lumina neeconomică a reflectoarelor publicului țintă, care are mari așteptări de la mai marii țării.

Sub aparenta grijă față de popor și țară, liderii rotativei împing cât pot de mult și prin orice mijloace interesele electorale, în perspectiva alegerilor viitoare! Terenul este pregătit din timp pentru viitorii câștigători.

Printre  lucrurile populiste livrate către oameni, marii șefi de partid și de stat împing cu grijă campania electorală. Astfel, am aflat că marele partid roșu și-a desemnat deja candidatul pentru primăria generală a Capitalei, cine altul decât Gabriela Firea, fostul primar general, consolată după pierderea alegerilor trecute cu un minister cu dedicație, ai cărei simpatizanți l-au tocat tot timpul pe Nicușor Dan, actualul edil șef al Capitalei, care am impresia că este și sabotat în special pe seama agentului termic extrem de important pentru bucureștenii racordați la sistemul centralizat de încălzire.

În București, pare că agentul termic s-a transformat din ce în ce mai mult în agent de influență electorală! Numai cine nu vrea să vadă nu vede această luptă politică pentru câștigarea Capitalei, pe seama, banii și sănătatea cetățenilor afectați.

Pe de altă parte, la nivel național, marele lider pesedist, Marcel Ciolacu, punctează tot mai mult pe seama principalului partener de rotativă, dar și competitor politic, PNL, prin ”grija” manifestată față de popor. Acesta a și precizat, ca să știe tot norodul, că el nu va candida la prezidențiale, va fi prim ministru temporar în cadrul rotativei politice și posibil viitor premier după alegeri!

Și că este perfect posibil ca marele partid PSD să-l aibă drept candidat la președinția României pe Mircea Geoană, actualmente înalt reprezentant al NATO.

Un fost mare pesedist, posibil viitor nou membru de partid (sângele roșu politic nu-și schimbă culoarea), aparent distanțat de vechea dragoste politică din țară, aflat pe cai mari acum, dar și în plină campanie electorală pentru prezidențiale.

Un candidat cu șanse posibil mai mari decât orice alt lider pesedist la ora actuală, care asumat și susținut de partidul roșu are șanse reale să fie noul președinte al României.

De cealaltă parte principală a rotativei politice la guvernare, în perspectiva viitoarelor alegeri, PNL-ul încearcă, face figurație, se zbate cât de cât, ”livrează” cât poate, dar și încasează în urma prestației generalului premier...ă, ă, ă, Nicolae Ciucă și a miniștrilor săi călcați în picioare de aliații mașinăriei pesediste.

Vehiculat drept candidat la prezidențiale de către unii liberali, generalul Ciucă pare competitorul ideal pentru PSD, nesemnificativ și nepopular în ciuda străduințelor sale și asigurărilor gângave de populism față de cetățeni.

Acesta pare mai mult un politician la mâna lui Ciolacu, decât un competitor serios și cu șanse reale la viitoarele alegeri. La fel și ceilalți miniștrii liberali muștruluiți și scoși la instrucție de căprarul Ciolacu.

Mai poate opri, deraia cineva din mersul său dirijat marele tren roșu către ținta finală, victoria, la alegerile următoare, fie ele locale, prezidențiale ori parlamentare?

Un PSD care a profitat și fructifică la maximum șansa primită la guvernare din partea unui președinte de țară tot mai nepopular și antipatic în rândul cetățenilor, atât al celor care nu l-au ales, dar în special al celor care l-au votat.

”Prețurile se ieftinesc, nu se scumpesc!”- ne asigură clar și răspicat Marceeel Ciolacu, marele lider PSD, aflat pe valul popular. Să vedeți trai Nineacă, români, după 1 ianuarie anul viitor!

Să țină anvelopa!

Tot înainte, tovarăși!

Mai poate schimba cineva actualul mers al lucrurilor?

Poate o minune, poate ceva neprevăzut, poate un accident, poate sau nu poate!

Sau poate că actualul președinte al României, Klaus Iohannis, cel poreclit și ”dulapul de la Cotroceni”, va scoate iepurele câștigător din pălăria PNL în perspectiva viitoarelor scrutine! După iepurele câștigător PSD și iepurele pierzător, Ciucă, propulsat în fruntea rotativei politice.

Opinii


Ultimele știri
Cele mai citite