Crişan Viorel Atanasiu

Arhitect

Propunerea de amplasare a monumentul într-un sens giratoriu ne uşurează sarcina. Într-adevăr, Piaţa Alba-Iulia – care nu e altceva decât o bifurcaţie de trafic şi în care automobilele sau pietonii se învârt în jurul unei pastile centrale – ne va da ocazia să privim monumentul dintr-o infinitate de unghiuri, fizic vorbind.

În sfârşit se face dreptate. Sau, cel puţin, aşa sper. Mulţi dintre noi or fi fost indignaţi şi or fi pus întrebări retorice la adresa Codului de procedură penală: Ce e o lucrare ştiinţifică? Câte pagini are? Câte cuvinte? Câte semne? Unde e publicată? Ce edituri se ocupă de aşa ceva? Unde se lansează? Face cineva recenzii? Ce legătură are delictul cu spiritul livresc?

Miercuri 11 februarie – ştire „pe surse”: se deschide noua librărie Cărtureşti în fosta bancă Chrisoveloni pe Lipscani nr. 55. M-am comportat ca un jurnalist: la ora 18 am fost în faţa uşii păzită de bodyguarzi. Nici legitimaţia emisă de Ministerul Culturii nu i-a înduplecat să mă primească înăuntru la evenimentul inaugurării „oficiale”.

Modifică Setările