Târgu-Jiu: Imagini şocante/ Doi angajaţi ai Petrom au fost făcuţi scrum la Peşteana

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Cadavrele au fost transportate la Serviciul de Medicină Legală

Alexandru Tunaru, de 41 de ani, din Ţicleni şi Grigore Sterian, în vârstă de 45 de ani, veniseră să sudeze o conductă, însă, în urma lucrărilor, s-a produs o explozie care i-a aruncat în aer. Martorii spun că la faţa locului au mai putut fi văzute doar rămăşiţe din trupurile celor doi. Un singur angajat a scăpat cu viaţă în urma deflagraţiei.

Explozia de la conducta de petrol a avut loc astăzi, în jurul orei 15.00. În urma accidentului de muncă, cei doi angajați ai Parcului Petrolier 3 Peşteana, din comuna Bâlteni, au fost găsiţi carbonizaţi. Aceştia erau mecanici şi sudau o conductă de petrol.

Probabil s-a deschis un ventil în timp ce sudau. Alexandru Tunaru, cumnatul meu era şef de echipă. Au venit aici soţia lui şi băiatul lor, în vârstă de 13 ani. Nu-mi vine să cred că s-a întâmplat aşa ceva", a spus, cu ochii în lacrimi, Constantin Bratu, cumnatul bărbatului decedat.

"Sunt făcuţi scrum. Pur şi simplu nu mai e nimic din  ei. Sunt oase împrăştiate în lichid. Unul e pe mal şi altul a fost în groapă", declară unul dintre martori, stupefiat de cele văzute.

Potrivit reprezentanţilor Inspectoratului Teritorial de Muncă Gorj, accidentul de muncă nu a fost anunţat de conducerea Parcului Petrolier, ci de poliţia din localitate. La spital a ajuns Cristian Calotă, de 40 de ani, inginer la Petrom. Bărbatul a vrut să-i ajute pe colegii săi, dar a suferit arsuri de gradul II şi III pe faţă şi pe mâini, fiind transportat de urgenţă la Secţia Chirurgie din cadrul Spitalului din Târgu-Jiu.

Rămăşiţele din trupurile celor decedaţi au fost transportate la Serviciul de Medicină Legală Gorj.

Copiii celor doi angajaţi au fost distruşi de această veste.

„Tata nu e mort. Mamă, spune-mi că tata nu e mort!", repeta intruna un  băiat de 13 ani, fiul lui Alexandru Tunaru. Conducerea Parcului Petrolier a refuzat să ofere declaraţii.

Vom reveni cu amănunte.