Mircea Lucescu, primul om de fotbal distins cu titlul de Doctor Honoris Causa. „Sunt al doilea antrenor în lume ca număr de titluri câştigate“ VIDEO

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Mircea Lucescu este primul om de fotbal care a primit distincţia de Doctor Honoris Causa      Foto: Alin Ion

Antrenorul Mircea Lucescu a primit, marţi, 31 mai, distincţia de Doctor Honoris Causa al Universităţii Constantin Brâncuşi“ din Târgu Jiu.

Mircea Lucescu a spus că nu a putut refuza acest titlu, mai ales că soţia sa este originară din Târgu Jiu. 

„Am avut pe cineva acasă care mi-a spus: «Cum să refuzi tu oraşul Târgu Jiu?». Într-adevăr, Târgu Jiul nu poate fi refuzat. Vă mulţumesc foarte mult pentru acest moment şi pentru că sunteţi prezenţi. Vă felicit pentru cei 30 de ani de existenţă extraordinari, pentru că ştiu ce înseamnă să începi o activitate, să construieşti ceva şi aşteptările care sunt. prin activitatea pe care aţi desfăşurat-o şi o desfăşuraţi aţi contribuit la dezvoltarea intelectuală a acestei urbe“, a declarat Lucescu.

„Brâncuşi înseamnă şi Târgu Jiu“

Mircea Lucescu a amintit în discursul său de faptul că Brâncuşi înseamnă Târgu Jiu, iar acest lucru i se datorează Arethiei Tătărăscu, preşedinta Ligii Femeile Gorjene, care a finanţat ridicarea Ansamblului monumental al lui Constantin Brâncuşi. 

„Nu pot să nu-mi aduc aminte de cea care în fruntea Ligii Femeilor Gorjene, Arethia Tătărăscu, a făcut ceea ce a făcut şi a lăsat oraşului ceva de nepreţuit. Văd în această universitate o urmare a dorinţei acelei femei de a vedea crescând această zonă şi nu întâmplător a făcut ceea ce a făcut pentru a-l aduce pe Brâncuşi în acest oraş, deoarece Brâncuşi înseamnă şi Târgu Jiu“, a precizat Lucescu.

Foto A.I.

Prima distincţie de acest fel acordată unui om de fotbal

Reputatul antrenor a precizat că este cel mai în vârstă antrenor în activitate: „Am stat şi m-am gândit pentru ce mi se dă această distincţie, deoarece în fotbal este prima distincţie de acest gen.

Sunt cel mai în vârstă antrenor din lumea mondială a fotbalului, vorbesc de un nivel înalt, al doilea ca număr de titluri câştigate în lume şi al doilea ca număr de meciuri în competiţii europene. Peste 55 de ani de activitate neîntreruptă, fără ani sabatici, cum şi-au luat alţii“.

Foto A.I.

Mircea Lucescu a precizat că a dezvoltat o metodă de analiză a jucătorilor, care a fost preluată, apoi, de alte echipe şi consideră că şi-a adus, în acest fel contribuţia la dezvoltarea ştiinţei fotbalului: „Venind dintr-o ţară socialistă cum era România, în anii 90, în Italia se lucra doar cu hârtiile, iar eu am dus acolo experienţa pe care o acumulasem la Hunedoara cum nişte copii, care la fiecare meci înregistrau toate mişcările jucătorilor în teren, distanţele, densitatea, pasele date. Acolo am întâlnit un băiat cu care am făcut o societate de analiză a jocului de fotbal, care stă la baza a ceea ce înseamnă acum analiză fotbalistică. (...) Acum, fotbalul a devenit un domeniu extraordinar şi IT-iştii sunt participanţii la succesele unei echipe de fotbal“.

Vă reomandăm să citiţi şi 

Energia solară, folosită pentru încărcarea gratuită a maşinilor electrice într-un oraş din Gorj

Femei rătăcite într-o pădure din Gorj. Au fost căutate pe ploaie de zeci de salvatori

Mai multe pentru tine:
Țara unde românii au un salariu de 5.000 de euro pe lună. Ce spune Daniel, stabilit de mai bine de 30 de ani: „Există un mit, când vorbim de salariu"
Andreea Marin, apariție ravisantă la Gala «Nu există nu se poate». A slăbit atât de mult încât zici că are 20 de ani, iar rochia cu crăpătură i-a venit perfect: „Ar trebui să îmi țin mai în frâu inima”
Cele mai bune locuri de grătar pentru sărbătoarea de 1 Mai
Oana Zăvoranu sare la gâtul Adelei Popescu! Ce a enervat-o la culme la soția lui Radu Vâlcan: „Când o vedeți pe distinsa pe undeva că se rupe în figuri...”
Crenvurștii, mai nocivi decât legumele sau fructele cu pesticide. Ce spun specialiștii
Alexandru Ciucu, gest de milioane față de Alina Sorescu, la trei zile după ce a fost filmat cu noua iubită. Ce cadou i-a luat, în semn de împăcare: „Aduc mereu bucurie ...”
Moment istoric pe Bega. Prima cursă după 1988 între Timișoara și Otelec. Vaporul cu 45 de pasageri a ajuns după trei ore
Adevărul despre Moscova lui Putin, dezvăluit de un vlogger român din Rusia. „Vă spun după 20 de ani de trai aici“ VIDEO
Ucrainenii au atacat cu drone două rafinării de petrol și un aerodrom militar din regiunea Krasnodar VIDEO
Peștera mortală. O cavernă din Kenya, despre care se crede că este sursa Ebola, ar putea provoca următoarea pandemie
Un om de știință a elucidat misterul „blestemului faraonului”. Ce i-a ucis pe cei care au deschis mormântul lui Tutankhamon